Cornee 'usor ingrosata'

11-03-2016
Sandra m
Nu este medic/terapeut
Sandra m
Buna seara,

Am fost purtatoare de lentile de contact 8 ani de zile, ( cu o miopie de - 1, 50 la ambii ochi, care a crescut in acesti ani pana la - 2, 25 in prezent).
Aprox. o luna in urma, am observat cateva vene, ochii usor inflamati, am scos lentilele si am consultat un medic oftalmolog. Mi s-a spus, ca am corneea putin ingrosata, deoarece lentilele au fost purtate mai multe ore decat era necesar, asadar ochii nu s-au oxigenat suficient.
Mi s-au prescris lacrimi artificiale si ochelari de vedere. Folosesc momentan Lubristil, insa au trecut doua saptamani de la control si folosirea lacrimilor (vreau sa spun ca lentilele nu mi-au fost interzise de medic, din contra, cu mentiunea de a le purta mai rar insa am renuntat sa le mai port si folosesc doar ochelarii) si ochii sunt aproape la fel. Mai mult, dimineata ma trezesc cu ei rosii, la o ora ma lasa, insa nu vad nici o imbunatatire remarcabila.
Ochii nu arata ca in cazul unei conjunctivite, nu am alte simptome (dureri, mancarime, puroi, senzatie de corp strain etc) dar doresc sa stiu daca poate fi ceva cu adevarat mai grav, si in cat timp corneea isi revine la normal si daca acesta este motivul prezentei venelor in fiecare zi cu preponderenta dimineata.
M-am programat la un al doilea control oftalmologic, (sper de aceasta data mult mai amanuntit) insa am de asteptat o luna si sunt ingrijorata. Va multumesc anticipat!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Igiena şi folosirea corectă a lentilelor de contact
  • Administrarea antibioticelor oftalmologice intracornean
  • FDA a aprobat lentilele de contact cu efect de protecție solară
  •