coroana metalo-ceramica

12-07-2012
medeeabv
Nu este medic/terapeut
medeeabv
saptamana aceasta mi-a fost extras primul premolar. mi s-a spus ca cea mai buna solutie(si ieftina) ar fi sa apelez la o coroana metalo-ceramica, si ca as avea nevoie de 3 coroane de acest fel pentru premolar. chiar este nevoie de 3 coroane pentru un premolar? cum vor fi montate acestea?
3 comentarii
0
12-07-2012, ora 20:14
danacatalina
Nu este medic/terapeut
danacatalina
Sa nu-ti trebuiasca asa ceva mai ales daca vecinii molarului tau lipsa sunt sanatosi.

Ceea ce doreste medicul respectiv sa-ti faca este sa pileasca vecinii acelui spatiu gol si sa-ti faca o coronita de 3 dinti care sa imbrace locul lipsa si cei 2 vecini.

Mai bine mai pui un ban in plus si-ti faci un implant in locul molarului respectiv. Nu este foarte dureros si in plus salvezi dintii sanatosi.
0
13-07-2012, ora 19:20
irina_v2009
Nu este medic/terapeut
irina_v2009
sunt perfect de acord cu ce spune danacatalina. e mult mai bine implant decat sa ai 3 dinti cu probleme.
din pacate si eu a tb sa recurg de curand la exrtectie (de fapt asa de curand, ca inca ma doare)
peste 2 saptamani merg la control sa vedem cum se vindeca si sa discutam ce facem mai departe. eu merg la imperial dent, pt ca stiu din surse sigure ca sunt f buni pe asa ceva :) ti-i recomand cu toata increderea
0
16-07-2012, ora 13:22
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
daca dintii vecini cu zona acum edentata ( adica cu zona dintelui lipsa) sunt perfect sanatosi sau au cel mult obturatii (plombe), nu este indicata puntea dentara, ci implantul. diferenta in ceea ce priveste costurile nu este atat de mare incat sa nu alegeti varianta implant.
pe implantul dentar va fi montata o coroana individuala, fara a fi implicati dintii vecini care raman astfel neatinsi. in cazul puntii dentare va fi necesara slefuirea acestor dinti vecini, uneori fiind necesara chiar si scoaterea nervului.
este adevarat insa ca pentru inserarea implantului este nevoie sa se astepte cam 6-8 saptamani dupa extractie, dupa care urmeaza o noua perioada de asteptare de cateva luni pentru montarea coroanei, timp in care implantul se integreaza in os. in schimb puntea dentara este o solutie de tratament mai rapida.
cantariti bine decizia inainte de a lua o hotarare. eu v-as recomanda implantul dentar. sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul