Coroana portelan - aparat dentar incompatibilitate?

13-01-2011
calabar
Nu este medic/terapeut
calabar
Am deja o coroana de portelan iar medicul stomatolog va trebui sa-mi mai puna una. Totusi va trebui sa-mi pun si aparat dentar...culmea: nu poate pune decat coroana provizorie pentru ca altfel aparatul nu se poate lipi...Intrebarea mea este: Atunci cum se va lipi pe cealalta lucrare?

De ce nu se poate lipi un aparat dentar pe portelan? Exista si alte solutii?

Coroana ma costa 700 de lei, in afara de tratament pe radacina etc. Nu este cam mult?
4 comentarii
0
13-01-2011, ora 21:17
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Aparatul dentar se lipeste si pe coroana din portelan, DAR cel mai bine este cu o coroana provizorie din acrilat (plastic) si la finalul tratamentului, dupa ce se scoate aparatul, se face si coroana de portelan (ptr ca indepartarea aparatului sa nu deterioreze ceramica).
0
13-02-2012, ora 13:36
ana tudor 53
Nu este medic/terapeut
ana tudor 53
As dori foarte mult sa mi dati un sfat, de o saptamina mi s a facut o coroana dentara din ceramica pe cei patru incisivi de sus mi sa pus provizori pentruca in momentul cind mia pus o am simtit ca imi stringe dintii la fel simt si acum dupa o saptamina si in plus simt ca mi se agata limba in dinti si sisii nu mai pot vorbi clar ca inainte.Am fost din nou la stomatolog si i am spus ce mi se intimpla dar a zis ca ei i se pare totul in ordine ca trebuie sa ma obisnuiesc eu Va rog mult sa mi dati un sfat ce mai e de facut nu pot sa ma obisnuiesc cu dinti ca in menghina si cu sisiitul Multumesc
0
15-02-2012, ora 15:40
spoialaionela
Nu este medic/terapeut
spoialaionela
Buna ziua! am fost la dentist, vreau sa fac o coroana dentara in partea de sus pe 5 dinti(canin, premolar2 si molar 2 sunt buni.lipsa premolar1 si molar1) medicul a inceput cu molar2 superior cu tratament pe canale, nu stiu f multe despre acest tratament, ce mi-a spus insa medicul este ca nu-mi gaseste radacina, trebuie sa va zic ca nu m-a durut deloc, as vrea sa stiu daca il poate salva! si ce tip de coroana e mai buna? va multumesc!
0
25-01-2013, ora 06:37
Mr. Sictireanu
Nu este medic/terapeut
Mr. Sictireanu
Ionela, cel mai indicat, ceea ce probabi ti s-a si spus, este sa ti se faca o radiografie dupa care dentistul sa "gaseasca" radacina si sa se ghideze. Speranta este ca radacina sa fie sanatoasa si sa se poata pune cu pivot coroana dentara.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ghidul persoanei cu aparat dentar - sfaturi utile și întrebări frecvente
  •