Coroana sau Capa !?

06-08-2012
Nightwish91
Nu este medic/terapeut
Nightwish91
Buna ziua!
Pe la varsta de 12 ani am avut un accident la scoala in urma caruia incisivul superior central stanga s-a rupt in proportie de 30%. Timp de aproape 10 ani am avut o lipitura, un fel de plomba careia am inteles ca i se spune capa. Tot in acest timp am avut aparat dentar fix si in urma interventiilor acea lipitura s-a slabit. Ieri m-am trezit cu bocatica de plomba in gura. Am fost la un medic stomatolog care mi-a recomandat coroana (acrilica), eu nedispunand in momentul de fata de o suma prea mare de bani. Am auzit insa ca aceasta coroana oricat ar parea de estetica, de fapt nu este, ba chiar dupa un timp destul de scurt se toceste si se ingalbeneste sau innegreste la baza gingiei. Pentru orice as opta eu trebuie inainte sa fac opturatie de canal, ceea ce ma asteapta maine. Ce ma sfatuit? Sa aleg coroana sau sa imi puna acea plomba?
1 comentarii
0
10-08-2012, ora 00:14
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
daca se face tratament de canal, dintele va trebui acoperit cu o coroana. o simpla plomba nu il proteaza de o posibila fractura. avand in vedere ca este vorba de un incisiv estetica e foarte importanta, nu v-as recomanda in nici un caz o coroana acrilica. coroanele acrilice sa fac numai cu titlu de coroane provizorii. coroana definitiva poate fi facuta din diverse materiale.
in ordine de la cea mai estetica ( si cea mai recomandata in acest caz) ca prima varianta, la cea mai putin estetica ca si ultima varianta ar fi : coroana integral ceramica, coroana ceramica pe suport de zirconiu si coroana metalo-ceramica total fizionomica ( adica ceramica pe suport de metal, metalul fiind in interiorul coroanei, nevizibil).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul