corzi vocale

30-10-2013
viorelada
Nu este medic/terapeut
viorelada
Buna ziua, sunt educatoare de 34 de ani si in ultima perioada, aprox. 1 an, dupa ce ma intorc de l a servici am o senzatie de apasare in gat si imi este f. greu sa mai vorbesc, de asemenea si respiratia este afectata, parca nu imi mai ajunge aerul.De doua zile imi este tot mai rau la o ora dupa ce ajung la servici incepe acea strangere in gat si incapacitatea dea mai vorbi.Mentionez cain cele 5 ore de lucru vorbesc incontinuu, uneori mai si trebuie sa ridici tonul.Poate fi o afectiune acorzilor vocale?Se asociaza si cu o stare de oboseala si usoara ameteala?Va multumesc.
13 comentarii
0
30-10-2013, ora 20:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. problemele de coarda vocala sunt aproape permanente... raguseala care nu cedeaza la tratament
2 asa cum povestiti...este vorba de probleme respiratorii/bronhospazm/ sau probleme faringiene, iritatii locale de la un reflux gastric...
3 este necesar un consult orl... si de acolo o sa stiti ce e de facut
mai verificati si tensiunea artetiala dimineata si seara...
0
31-10-2013, ora 07:41
viorelada
Nu este medic/terapeut
viorelada
Multumesc, tensiunea este intre 9, 5-5, 6 si 11, 6-6, raguseala nu este, doar dificultatile de respiratie si apasarea resimtita, precum si o stare de ameteala, oboseala si un rau general.Voi face un consult ORL.
0
31-10-2013, ora 21:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la 34 de ani.. tensiunea normala e peste 120
plus oboseala si stresul si alimentatia neregulata... nu e de mirare ca organismul cedeaza
fiole de ginseng ci ginko biloba dimineata
un gemoderivat de stejar la pranz plus hidratare 2 litri de ceai, apa si 3 mese pe zi...ar rezolva cazul...fara medicamente sofisticate
0
02-11-2013, ora 15:03
viorelada
Nu este medic/terapeut
viorelada
Multumesc mult, cred ca nu m-am exprimat corect.Varsta mea este de 53 de ani, 34 sunt vechimea in invatamant.Adevarul este ca am avut o perioada foarte obositoare si un an greu-operatie de hernie de disc in decembrie 2012, apoi din aprilie am avut grija de nepotelul meu abia nascut, in California, in sept.nunta fiicei mele mai mici, asa ca...probabil aveti dreptate, s-a acumulat oboseala.O sa va respect indicatiile, multumesc inca o data.
0
25-11-2013, ora 20:29
Daniel_214
Nu este medic/terapeut
Daniel_214
Buna seara! Domnule Doctor, am 47ani, nu consum bauturi alcoolice de 11 ani, m-am lasat de fumat de 1 an de zile si azi am fost la urgente, deoarece simt ca nu -mi intra destul aer in plamani.Aceasta de aproximativ 4-5 luni de zile.Dupa ce fac baie 2-3 zile ma simt cam rau cu respiratia.Cardiologul mi-a spus ca nu am nimic la inima, pentru tensiune iau Enap in fiecare dimineata.Dupa consult mi-a pus diagnosticul de Nevralgie intercostala stanga.Dar ma trimis si la ORL.Aici doctorul dupa un control sumar mi-a spus ca am sindromul Gerhard, pareza corzi vocale, insuficienta respiratorie cronica.Doctorul cardiolog a spus ca nu stie de unde provine faptul ca nu-mi intra aer in plamani (mentionez nu totdeauna ex cand uit nu am nimica iar cand imi aduc aminte parca nu am aer). In ianuarie m-am internat la cardiologie am trecut testul de efort, la ORL nu mi-a spus de acest sindrom atunci mi-au dat un simplu spray pe care nici nu l-am administrat ca ma simteam mai rau si am renuntat..
TSH =0, 86; glicemia =78; colesterolul 198 Azi am avut tensiunea 19 cu 8 (am uitat sa iau enapul dimineata }Intrebarea mea este daca printr-un consult sumar se poate dovedi ca am acest sindrom?Mentionez ca am o voce cam groasa atipica dar asa e de cand ma stiu.
0
26-11-2013, ora 08:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1.
Paralizia recurentiala in aductie -; sindromul Gerhardt.
Examenul laringoscopic evidentiaza o paralizie a corzilor vocale fixate pe linia mediana, cu un spatiu redus intre ele si cu imposibilitatea de mobilizarea lor in inspiratie.
SE investigheaza la ORL..simplu.. cu oglinda, tinut pacientul de limba se face o Laringoscopie indirecta si se vede daca corzile vocale sunt mobile sau nu
daca nu sunteti sigur de acest examen si de diagnostic..se face o Endoscopie la un cab.ORL sau clinica ORL
2. faptul ca va rezumati la a trata numai tensiunea dar NU si cauza care a dus la tensiune este gresit
trebuie sa investigati foarte bine rinichii, ficatul si tot tractul digestiv si sa gasiti cauza hipertensiunii
Sunt foarte sigur ca alimentatia incorecta sta la baza problemelor
trebuie exclus in totalitate laptele dulce smantana, cascavalul, toate mezelurile is carnea grasa, pielea de gaina
daca treceti pe uin regim Vegetarian cu doar 10 % proteine animale.. o sa va simtiti mult mai bine
0
26-11-2013, ora 10:35
Daniel_214
Nu este medic/terapeut
Daniel_214
BUna ziua! Va multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare si va rog sa nu va suparati pe mine dar imi este foarte frica de acest diagnostic, vreau sa stiu daca se trateaza cu medicamente sau direct la operatie Astept raspunsul dvs cu sufletul la gura
Ma scuzati am uitat sa precizez daca se adevereste ca am sindromul Gerhardt.
0
27-11-2013, ora 08:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
o paralizie de orice fel.. inclusiv a corzilor vocale.. nu se trateaza medicamentos
nervul mort.. mort ramane NU se reface prin medicatie
daca spatiul intre corzile vocale este foarte mic si este riscul de sufocare.. se fac intervbentii chirurgicale
daca spatiul este suficient pentru respiratie.. organismul se adapteaza la situatie..si doar NU trebuei fortat cu efort fizic
0
29-11-2013, ora 18:02
Daniel214
Nu este medic/terapeut
Daniel214
Buna seara! Domnule doctor, am fost la alt medic ORL-ist, Doctorul Mitrea din Galati, m-a consultat si mi-a spus ca am o laringita cronica si mi-a dat Aqua Maris pentru gat si nas.L-am intrebat de coarda vocala si mi-a spus ca e un pic inflamata.Acuma eu pe cine sa cred, cine are dreptate? Doctorul Mitrea este mai experimentat in meserie decat domnisoara doctor de la urgente Galati. Cateodata cred ca am probleme cu gatul si cu respiratia din cauza fumatului, am fumat23 ani si m-am lasat de 1 an. De cand m-am lasat a si inceput sa am aceste probleme. Cand fumam nici nu-mi trecea prin cap asa boli.
0
18-09-2016, ora 20:25
Daniel_214
Nu este medic/terapeut
Daniel_214
Buna seara ! Domnule Doctor pana la urma s-a dovedit a fi Sindrom Gerhardt si ma operez luna asta la Bucuresti.Vreau sa va intreb daca dupa operatie mai vorbesc ?
0
28-10-2016, ora 10:21
muzicianandr
Nu este medic/terapeut
muzicianandr
Buna ziua! Sunt profesoara de muzica si recent la un control ORL mi s-a depistat insuficienţă glotică cu disfonie. Doamna doctor, deşi a spus clar că principala prescripţie este repausul vocal absolut, nu mi-a dat concediu medical. A spus că dacă nu fac repaus vocal de câte ori este nevoie, pot ajunge să fac noduli pe coardă. Nu vreau să se ajungă la aşa ceva. Ieri după numai patru ore în care m-am menajat cat am putut, vocea mea era terminată. Iau doar vitaminele A şi E şi brufen la pranz şi seara. Azi mi-am mai luat homeovox şi hexoral pentru că sunt şi puţin răcită (aseară cu o bluză suficient de groasă şi 23 de grade în casă, eu nu mai puteam de frig şi începusem să strănut, aşa că am dat centrala la 24 de grade şi mi-am mai pus un halat gros pe deasupra şi şosete de iarnă şi abia aşa am reuşit să mă încălzesc). Nu sunt foarte răcită dar îmi obosesc corzile vocale dacă vorbesc sau cânt. Nu ştiu ce să fac. Cred că în afară de soluţiile strict medicale, există şi anumite exerciţii fizice care, prin tipul de respiraţie pe care îl implică, să facă bine la corzile vocale, dar nu ştiu cu amanuntul care sunt acestea. Dacă am înţeles bine, această problemă nu se vindecă, totul este să nu mai avanseze.
Totodată, mi-a descoperit şi o uşoară hipoacuzie, nu ştiu dacă sunt soluţii pentru a îmbunătăţi sau care să ajute să nu avanseze această problemă.
Şi un semn pe care eu îl am la ureche din naştere şi îl are şi tata, a spus că se numeşte coloboma şi că este o malformaţie congenitală care trebuie operată, pentru că în timp se poate infecta şi este mai problematic să o operezi când este infectată. Aş mai vrea un sfat şi mi-am propus să merg în vacanţa de vară la Bucureşti la un medic bun dar nu ştiu la care. Aş vrea să se priceapă şi la corzile vocale, poate îmi sugerează nişte soluţii. Am văzut că pe NET majoritatea oamenilor care laudă diferiţi medici o fac pentru operaţii reuşite dar nu pentru problemele pe care le am eu.
Va multumesc anticipat pentru sugestii!
1
28-10-2016, ora 10:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pana ajungeti al Bucuresti trebuie sa intelegeti cateva lucrurisi sa urmati cativa pasi corecti
1 Alimentele care trec spre stomac.. trec pe langa laringe.
in concluzie.. tot ce este acru, acidulat, citric, prajeli, otet. lamai, sosuri. fructe acre, struguri, chear si rosii daca nu sunt csuficient de coapte... Provoaca iritatie locala si ce e mai grav.. provoaca reflux gastro-esofagian.. care la rândul sau prin acidulgastric irita si mia mult faringele implicit si muschii corzilor vocale
De aici si toate problemele DVS
2 o respiratie gresita la cantat.. tot poate sa duca la obosirea muschilor laringieni
3 cred ca cosnult gastrologie, schimbarea regimului alimentar este obligatoriu
4 din punc de vedere ORL.. aparat de aerosoli acasa, spreiuri uleioase care sa unga faringele si laringele.. obligatoriu
0
28-10-2016, ora 17:18
muzicianandr
Nu este medic/terapeut
muzicianandr
Multumesc! Intr-adevar, am si reflux gastric, de vreun an si uneori este foarte acid, parca ma arde pe gat cand vine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.