coşmaruri profunde de la tratament

24-11-2015
alexmihaikkk
Nu este medic/terapeut
alexmihaikkk
Buna ziua, am mai scris pe aici legat de atacurile de panica pe care le pateam in trecut si pe care inca le patesc dar mult mai rar ca inainte. In urma sfaturilor dumneavoastra am consultat un medic psihiatru care m-a diagnosticat cu 'tulburare de panica' si ca medicamentatie mi-a propus sa iau serlift, care ma face sa ma simt mult mai bine, am ajuns sa iau 3/4 dintr-un 0, 5 (tratamentul il urmez de 4 zile) si un somnifer pe care il simt puternic, oarecum...avand in vedere ca iau doar un sfert dintr-o pastila seara. Acesta se numeste Mirzaten. Doamna doctor mi l-a recomandat din cauza ca nu aveam un program normal de somn, dar intre timp mi l-am reglat. Chestia e ca de la acest medicament am cosmaruri foarte dese si profunde, clare, multe pe noapte si ma cam sperie chestia asta. Credeti ca e bine sa intrerup acest medicament? Chestia e ca am citit pe net despre el si am vazut ca este si antidepresiv si anti anxietate. Si ziua, chiar ma simt mai bine din punctul asta de vedere, sunt mai plin de viata, doar ce mai am un atac de panica dimineata cand ma trezesc si problema cu cosmarurile.
3 comentarii
0
24-11-2015, ora 14:15
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Tratamentul poate fi schimbat doar de catre medicul psihiatru, care cunoaste in detaliu situatia Dumneavoastra. Poate eventual sa-l inlocuiasca cu alt medicament fara aceleasi efecte secundare.
Ceea ce trebuie sa intelegeti este si ca aceste tratamente se adreseaza mai degraba simptomelor, si daca vreti sa aflati care este motivul starilor de panica, sursa lor, si ce puteti face impotriva lor cea mai buna solutie ramane psihoterapia.

Valentin PESCARU
psiholog clinician-psihoterapeut-sexolog
0
24-11-2015, ora 20:38
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Poti sa intrerupi o zi sau doua mirzatenul si observa daca exista legatura directa intre el si visele urate, s-ar putea ca nu el sa fie cauza ci serliftul ! Ambele sunt antidepresive si nu prea e nevoie de 2 in acelasi timp decat f rar ! Asadar testeza si vezi exact legatura de cauzalitate, apoi mergi si spune-i medicului ce si cum ! Poate iti schimba unul sau iti mai adauga altceva, vei vedea !
0
24-11-2015, ora 22:58
alexmihaikkk
Nu este medic/terapeut
alexmihaikkk
Mirzatenul mi l-a prescris in momentul in care i-am spus de problemele mele cu somnul, din moment ce mi-am reglat programul de somn, nu cred ca ar mai avea sens sa-l iau. Oricum, cum ati spus si dumneavoastra, in seara asta n-o sa iau sa vad ce si cum. Multumesc pentru sfat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: