cosuri dureroase pe spate

12-11-2008
davidutza22
Nu este medic/terapeut
davidutza22
Buna! Sotul meu are de ceva timp probleme cu spatele si anume: are o multime de cosuri purulente si dureroase care, daca trec tot ii ies altele si in locul in care a trecut ii ramane semn. Am incercat sa i le extirp si apoi sa dezinfectez locul cu alcool sanitar, dar degeaba, sunt unele atat de adanci ca n-ai ce face. Va rog poate ma ajutati cu aceasta problema. VA multumesc anticipat
2 comentarii
0
12-11-2008, ora 11:43
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Poate fi o infectie supurativa cu stafilococ care nu este o banalitate ! Mergeti la un consult dermatologic. Antibioterapia condusa dupa antibiograma este recomandata NUMAI in infectii severe(si asta hotaraste medicul )Inainte de a drena puroiul dezinfecteaza zona inconjuratoare si protejaza-ti degetele (cu care drenezi)cu un pansament steril, apoi dupa drenare, aplica un pansament deasupra zonei, peste care ai pus cu un unguent cu bacitracina. Maieul, camasa care are contact direct cu pielea se fierb la 60 grade.Numai bine !
0
12-11-2008, ora 13:25
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Imi pare foarte rau ca va contrazic, dar in nici un caz nu are voie sa "stoarca" absolut NIMIC. Din cate spuneti dvs. sotul dvs. sufera de furunculoza. Unguentul cu Bacitracin zinc si neomicina (Baneocin se cheama) ar fi perfect, insa fara a scoate puroiul. Nu aveti voie sa faceti nici o manevra mecanica sau nu asupra nici unei inflamatii a pielii fara acordul in prealabil al unui dermatolog.

Remedii naturiste pt problema sotului dvs:

- cataplasme cu argila lasate pe portiunea afectata cel putin 4-6 ore;
- spalaturi cu ceai de musetel si galbenele, dupa care se aplica un leucoplast cu partea zemoasa a unei frunze de Aloe Vera (asta daca aveti in casa asa ceva).

Consultati un medic pentru ca deja a devenit o afectiune cronica si ai trebuie un tratament sustinut, chiar si intern !!!

Numai Bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  • Coșuri pe fese - cauze și tratament
  •