coxartroza?

26-01-2014
cri11
Nu este medic/terapeut
cri11
nu accept ideea ca nu se poate face nimic sa stopez aceasta boala.? atatea reclame la ARTROSTOP si altele de acest gen, oare chiar nu folosesc la nimic? nu pot sa cred ca voi ramane imobilizata in curand, neavand bani de proteza...sau voi astepta ani in sir sa imi vina randul la o proteza gratuita.TREBUIE sa existe ceva sa intarzie deznodamantul.! Va rog, dati-mi sperante! Am 49 de ani, copil micsi vreau sa mai pot lucra !
Multumesc pentru orice sfat!
5 comentarii
0
26-01-2014, ora 22:01
anaana0409
Nu este medic/terapeut
anaana0409
Daca sunteti sigura ca diagnosticul este de coxartroza atunci tot ce puteti sa faceti este sa limitati progresia si sa ameliorati simptomele. Inevitabil, fiind o boala degenerativa ea nu poate fi stopata. Din cate stiu exista si tratament farmacologic, mai ales pentru durere, insa foarte important este programul kinetic pentru mentinerea functiei articulatiei timp cat mai indelungat si sa preveniti instalarea in timp a deficitelor si lipsei de mobilitate precum si posturile vicioase. Puteti decurge la electroterapie, balneoterapie cu indicatie de la un medic reumatolog pentru stabilirea parametrilor, intensitatii sau duratei. Daca adoptati un stil de viata corect si menajati articulatie conform regulilor (atentie la pozitiile adoptate, statul in picioare si mersul timp indelungat, dozarea efortului) veti intarzia cu mult necesitatea protezarii. Desigur depinde si de stadiu in care se afla acum coxartroxa dumneavoastra. Multa sanatate va doresc !
0
27-01-2014, ora 09:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Intra-adevar, exista mai multe modalitati de gestionare a coxartrozei, in functie de originea acesteia (primitiva, post-traumatica, post displazie de sold, boli reumatologice, supraincarcare mecanica etc etc), dar si de datele personale ale pacientului.
Din pacate, nu am inteles tocmai esentialul: greutate/inaltime, status ocupational, antecedente traumatice, vasculare, metabolice, reumatologic-inflamatorii etc.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
04-02-2014, ora 11:54
cri11
Nu este medic/terapeut
cri11
Multumesc mult pentru ajutor. Trebuie sa fiu mai clara. NU am inca acest diagnostic oficial, dar...din moment ce mi se blocheaza articulatia soldului in plina strada si nu mai pot face un pas...e o durere ascutita, nu foarte intensa si nu de lunga durata, daca stau cateva minute pe loc cedeaza. Nu am antecedente-nici traumatisme, nici reumatism, am grutate normala pentru inaltimea si varsta mes( i.58 kg la 1.64). Nu sufar, din cate stiu, de boli vasculare sau metabolice. Da, am ovare polichistice si posibile alte probleme inflamatorii in sfera genitala.Nu fac miscare decat 30 minute de mers normal. Sunt profesor, stau in picioare majoritatea timpului, dar nu pe loc si oricum nu excesiv.
Clinica ICCO se afla in drumul meu zilnic, dar nu imi permit o consultatie, fiind unic intretinator de familie...Iar circuitul clasic medic de familie-policlinica-spital ma ingrozeste prin timpul pe care il consuma si umilintele implicite...
O colega operata de dumneavoastra, domnule doctor Uscatu, mi-a vorbit in termeni elogiosi despre dumneavoastra ca om, lucru confirmat de activitatea dumneavoastra aici...Pana cand monturile acum suportabile inca ma vor aduce in fata dumneavoastra ca pacient, va multumesc din suflet pentru rabdarea de a ma sfatui pe aceasta cale.
0
15-08-2014, ora 18:51
Door
Nu este medic/terapeut
Door
D-le doctor,
Am 41 ani, 1.80m, 70kg si am fost diagnosticat acum 2 luni cu coxartroza bilaterala secundara, osteonecroza aseptica cap femural bilateral. Pe rezultatul radiografic mai scrie (cat pot eu sa inteleg): 'osteocondensarea., reducerea spatiilor articulare coxo-femurale bilateral si a sfericitatii ambelor capete femur'.
As dori sa intreb pe domnii doctori care se ostenesc sa raspunda pacientilor pe acest forum daca in situatia mea medicala mai cunosc asemenea cazuri si ce sanse de tratament/protezare exista pe fondul afectiunii hiv-sida stadiu c3 in tratament, + hep cronica vhb?
La primul consult cand mi s-a facut cunoscut diagnosticul, mi s-a aratat o perspectiva destul de optimista a unei posibile protezari in viitor. Dar alt medic mi-a spus deasemeni si faptul ca datorita celor doua infectii adiacente e posibil sa nu vrea nici un chirurg sa intreprinda o astfel de operatie.
Analizele de biochimie si hematologie sunt in limite destul de bune cu exceptia imunitatii care e sub limita. Nu am alte afectiuni oportuniste.
Mobilitatea mi s-a diminuat insa considerabil, din cauza piciorului drept, pe care nu mai pot pasi fara o durere resimtita in sold. De la o zi la alta schiopatatul devine din ce in ce mai pronuntat si dureros la mers. Cu mare greutate imi fac piata si celelalte treburi casnice de intretinere. Acestea fiind activitatile de baza ca pesionar invalid.
Mi s-a indicat pentru coxartroza urmatoarele:
- vimovo + fleximobil (insa antiinflamatoarele le evit cat pot)
- fizioterapie (am facut 10 sedinte fara nici-un efect simtit)
Avand in preajma un lac sarat fac bai si terapie cu namolul din acest lac.(acestea le simt ceva mai benefice cand apa si namolul e cald).
Am incercat mersul pe bicicleta, dar la soldul drept simt durere la pedalare, iar daca e musai sa opresc la vre-o intersectie risc sa cad, neputandu-ma sprijini pe piciorul drept.
Acasa mai fac bai calde cu diverse plante care se zice ca ar ajuta (coada calului, frunze de artar, frunze de nuca).
Cu toate acestea degradarea locomotorie o simt cu fiecare zi. Ce-i de facut in situatia mea? Multumesc anticipat!
0
15-08-2014, ora 18:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Momentul protezarii soldului este dependent numai de scaderea marcata a calitatii vietii.
Protezarea soldului aduce o imbunatatire spectaculoasa a calitatii vietii, dar predispune si la aparitia unor complicatii post-operatorii redutabile, datorate acelui corp strain care este proteza.
Nu cred ca veti fi refuzat aprioric numai datorita riscului de infectie pe care-l au chirurgii (eu insumi am operat nenumarati pacienti cu astfel de infectii), cat mai mult de scaderea imunitatii, care discpune la infectia sitului operator.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: