coxartroza bilaterala

22-02-2011
ana62
Nu este medic/terapeut
ana62
Buna seara,
Tatal meu, in varsta de 73 ani s-a operat de coxartroza(proteza) la piciorul stang in 2007 la spitalul Foisor. Din pacate de la acea interventie s-a ales cu un streptococ auriu din cauza caruia a mai suferit 2 interventii (eliminarea puroiului acumulat la operatie) la picior pt ca a facut infectie. Dupa indelungi tratamente cu antibiotice a reusit sa-l faca inofensiv. Se pare ca datorita mersului schiopatat si a faptului ca piciorul a ramas mai scurt dupa operatie, au aparut probleme si la coloana -vertebre dislocate, probleme care au generat dureri la piciorul bolnav si in continuare probleme la mers. Mentionez ca pt diferenta de lungime a celor 2 picioare poarta talonete.
Cu toate acestea dupa ultimele radiografii se pare ca s-a instalat coxartroza si la piciorul drept, pt care recomandarea este de a se opera.
Intrebarea mea catre specialisti/cunoscatori este in ce masura protezarea si celui de-al 2-lea picior va rezolva problema in sensul eliminarii durerilor, schiopatatului samd.?
Problemele existente la coloana nu vor crea in continuare neplaceri?
Am uitat sa precizez in cazul primei operatii (si presupun ca si in cazul celei de a2a daca se va ajunge la asa ceva) c/val protezei a fost suportat de catre noi. Nici o clipa nu s-a pus problema suportarii de Casa de sanatate (desi vorbim despre OPSNAJ) din considerente de timp indelungat de asteptare, calitatea protezei etc (recomandarea medicilor).
Multumesc,
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: