Cracmente generalizate intot corpul

28-03-2016
efix66
Nu este medic/terapeut
efix66
Buna seara.
De aproape un au inceput aceste cracmente. Prima data in stern dupa niste dureri fulgeratoare si ascutite, apoi au urmat genunchii, mainile, umerii, coatele, gleznele si inginal. La ora actuala am crecmente in toate regiunile corpului. Poblema cea mai mare este ca au aparut si durerile, ma dor genunchii, gleznele tibiile, umerii. Ma dore sternul, tibiile cand alerg, structura picioarelor nu mi se pare ca inainte.
Am facut tot felul de analize: pt poliartrita reumatoida, lupus, HLA-B27, hepatita B si C, HIV, ASLO, analize la sange din 3 in 3 luni(hemeloeucograma ok, VSH ok, Proteina C Reactiva), ct abdomino perlvian, toate au iesit in parametri normali sau negativi. Am si probleme cu cavitatea abdominala, in fiecare zi ma balonez, metorism, disconfort abdominal dupa orice masa si asta a devenit o problema. Toate acestea au inceput odata cu durerile de stern. Nu mai stiu unde sa ma duc ce analize sa fac, toti doctorii spun ca din punctul lor de vedre nu am nimic atat timp cat toate analizele sunt in regula. Eu ma simt din ce in ce mai rau.
Varsta 27 ani, 95gk, stil de viata sedentar, consum alcool, nu fumez, ma stresez foarte mult in legatura sanatatii mele.
Vreau si eu un sfat o indrumare va rog!
29 comentarii
0
28-03-2016, ora 22:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Va rog sa ma scuzati, dar nu am inteles doua elemente esentiale: sexul si inaltimea.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
29-03-2016, ora 08:31
efix66
Nu este medic/terapeut
efix66
Barbat, Inaltime 1.80cm.
Am uitata sa mentionez ca sunt diagnosticat de aproape 2 ani cu tiroidita autoimuna Hashimoto.
0
29-03-2016, ora 09:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Problemele pot fi mai simple decat va imaginati.
Alimentatia inadecvata a dus la cele 20-25 kg in exces, a provocat distrugerea tiroidei, a determinat distrugerea articulatiilor si provoaca manifestarile digestive si cardiovasculare mentionate.
Atitudinea terapeutica este logica: renuntati la cele 20-25 kg in exces, evident printr-o dieta stricta (fara glucide).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
29-03-2016, ora 21:34
efix66
Nu este medic/terapeut
efix66
Multumesc pentru raspuns!
Da este adevarat de cam 7 ani am un stil de viata foarte haotic, am mancata toate prostiile, niciodatala un program normal, am consumat foarte mult alcool, totusi multi medici mi-au zis ca nu asta ar fi cauza nici tiroidita autoimuna. Eu ma gandesc la o alta afectiune tot de timp autoimun care insa nu rezulta din analize.
Acum in legatua cu recuperarea mea. Inotul este bun pentru ameliorarea simptomelor articulare si durerilor? Ce alimentatie si ce suplimente sa iau pentru a incepe un proces de regenerarea a articulatiilor sau macar de incetinire, stopare a acestei evolutii negative?

Luna viitoare merg la reumatologie pentru inca un consult si o parere.
0
29-03-2016, ora 21:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Inotul este util in orice situatie.
Nu exista in medicina notiunea de ""regenerarea a articulatiilor sau macar de incetinire, stopare a acestei evolutii negative""".
Articulatiile, odata distruse, isi continua ineluctabil procesul de distrugere progresiva si nu exista vreun medicament sau vreun supliment care sa modifice acest proces.
Distrugerea articulatiilor este dependenta mai ales de supra-solicitarea de tip mecanic, cauzata de greutatea exagerata si de efortul excesiv. De asemenea, regimul vegetarian (fara proteine si grasime animale) conduce la distrugerea articulatiilor.
Cu mare probabilitate, distrugerea tiroidei se datoreaza tot obezitatii (alimentatie necorespunzatoare).
Regimul alimentar este foarte clar si fara echivoc: proteine animale nelimitat, grasimi animale nelimitat, legume nelimitat (exclus morcovi, telina, sfecla), lactate cu mare moderatie (numai cascaval), glucide zero-zero grame (paine, paste, cartofi, orez, orice derivat din cereale, dulciuri, alcool si fructe).
De fapt, veti gasi aceasta dieta intre cele promovate de catre toti nutritionistii reputati, din Romania sau din Occident.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
29-03-2016, ora 22:01
efix66
Nu este medic/terapeut
efix66
Totusi refuz sa cred ca voi avea aceste cracmente toata viata si ca situatia mea se va agrava de la o luna la alta cum este acum. Eu cand spun cracmente spun ca de la degetul mare de la mana pana la cel de la picior toate pocnesc si acum sunt si dureri. Toate aceste suplimente ca MSM, ARTROSTROP, MOVIAL nu pot imbunatati situatia? Am totusi 28 de ani. Daca degradarea articulatiilor a inceput de acum ce voi face peste 5 ani, ajung in scaun cu rotile?
0
29-03-2016, ora 22:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Aveti tot dreptul sa refuzati evidenta.
Suplimentele mentionate nu influenteaza distrugerea articulatiilor. Nu s-a inventat inca vreun produs util in aces sens.
Totul tine, evident, de alimentatie, de greutate si de solicitarea mecanica a articulatiilor.
Desigur ca poate exista o afectiune reumatologic-inflamator (de tip autoimun, distructiv), insa este agravata enorm de catre factorii enuntati in fraza precedenta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
30-03-2016, ora 10:55
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
" Atitudinea terapeutica este logica: renuntati la cele 20-25 kg in exces, evident printr-o dieta stricta (fara glucide). "

Cu tot respectul D-le doctor poate ati vrut sa spuneti fara exces de glucide simple sau mai exact fara ZAHAR, ceilalti carbohidrati complecsi si naturali (paine integrala, cartofi, orez, fructe) fiind ultranecesari pt o slabire sanatoasa, in cantitate cat mai redusa dar sa existe !
Slabirea sanatoasa se face FARA LIPIDE - incepand cu carnea de porc trecand prin unt, smantana, branza si terminand cu laptele dulce !!

Vorbind de articulatii e bine sa se manance din cand in cand grasimi animale sanatoase (peste gras) si alimente cu continut crescut de colagen - piftie de curcan, ciorba de oase (articulatii) de vacuta, o ciorba de miel la Paste !

Slabitul cu un mar pe zi si multa carne am vazut cu totii unde l-a dus pe Gabriel Cotabita !

Cu stima !
0
30-03-2016, ora 11:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
D-voastra puteti crede orice doriti, puteti oricand sa ma contraziceti fara argumente. Lipidele sunt obligatorii in functionarea organismului si in orice regim de slabire (practic, pot fi consumate fara restrictii untul, slanina, smantana si mai ales carnea de porc etc), doar glucidele trebuie interzise in totalitate, mai ales fructele, cartofii si orice derivat din cereale!!
Va invit insa sa lecturati lucrarile nutritionistilor consacrati, cum ar fi MB, SI, ST si multi altii.
Va rog sa nu ma contraziceti pe mine, ci sa contraziceti lucrarile stiintifice ale acestora.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
30-03-2016, ora 11:39
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Da, pe ei ii contrazic nu pe Dv., de asta sunt pe forum ca sa combat imbecilitatile generalizate prin lucrari stiintifice ! Intr-adevar ei se refera la slabire PUNCT ! Insa eu m-am referit la o slabire sanatoasa ceea ce reputatii nutritionisti nu iau in calcul sub nici o forma ! Sa slabesti cat doresti dar sa ai apoi colesterolul si trigliceridele 400 respectiv 600 sau mai mult cred ca nu e in interesul pacientului !

Deci proteinele trebuie sa fie in cantitate de 1 gram/kg corp maxim, ( animale sau vegetale ), paine, integrala, orez.. intre 50 si 500 = 600 de grame sau mai mult IN FUNCTIE DE ACTIVITATEA FIZICA (de la complet sedentar la sportiv de performanta), lipide vegetale - 1-2 linguri de ulei de masline extravirgin sau o jumatate de avocado, lipide animale tinzand spre zero (cu exceptiile de mai sus ), fructe cu masura, legume si zarzavaturi fara limita avand in vedere aportul de enzime, polifenoli si alte zeci de substante benefice !
Important este sa se evite asocierea lipide cu glucide, adica grasimi cu zaharuri ! E bine ca fructele si uleiul de masine sa se manance in zile diferite pe cat posibil !
0
30-03-2016, ora 11:48
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Eu nu vorbesc din carti: experienta mea personala, cu peste 1.000 supra-ponderali consultati anual, contrazice total afirmatiile D-voastra.
In proportie de 100% acesti pacienti evita alimentele care nu ingrasa (proteine si lipide animale), in schimb consuma numai glucide.
Glucidele sunt cele care cresc colesterolul si trigliceridele si nu lipidele animale, asa cum cred acesti pacienti...
Dar nu va contrazic, eu sunt doar un medic specialist, nimic mai mult...si ma prezint pe forum cu propriul nume, punand-mi "la bataie" reputatia...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
30-03-2016, ora 12:43
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Pacientii de pretutindenea se ingrasa de la zaharul si grasimile ascunse din "carbohidratii complecsi" ! In biscuiti, fursecuri si prajituri cu f putin zahar se adauga untura de porc in loc de margarina, deci avem conflictul de mai sus, zahar-grasimi animale !

Ceea ce trebuie exclus sau controlat ff strict este zaharul ca atare, acesta trebuie scazut din cantitatea de carbohidrati de mai sus ! In schimb glucidele din morcovi sau sfecla de zahar nu prezinta absolut nici un pericol pt sanatate ! Pariez cu orice cercetator ca la o dieta de 10-20 de zile alcatuita exclusiv din paine cu mere, cu morcovi, telina, sfecla si ce mai doriti dv in cantitati nelimitate nu numai ca se slabeste (efect secundar) dar toti parametri sangvini depasiti revin in limite !
"Secretul" este ca natura vindeca, "natura sanat" !

Altfel nu va contrazic deloc in ceea ce spuneti cu slabirea de nisa, eu m-am referit mai mult la sanatate nu neaparat la slabit, insa pacientii trebuie sa stie si sa aleaga fiecare in cunostinta de cauza intre varianta slabit animal si slabit vegetal daca pot sa ma exprim asa ! :)

Cu deosebita stima D-le Doctor !
0
30-03-2016, ora 12:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
OK
Eu raman sa cred in experienta mea cu cei 1.000 supra-ponderali cu care discut in fiecare an...cu totii se ingrasa cu fructe, cu morcovi si cu telina (si mai ales cu paine si cereale), deoarece refuza carnea si grasimile animale...
Nu va contrazic, D-voastra sunteti specialistul, D-voastra stiti cel mai bine.
Problema este ca, tot incercand sa se informeze, pacientii vor considera valabila tocmai dieta care le convine, adica dieta bazata pe glucide (se stie, glucidele reprezinta drogul supraponderalilor)...nici unul nu va lua in considerare experienta si sfaturile mele (pentru ca sugerez excluderea drogului, de care sunt dependenti)...Asa se naste cercul vicios, in care se zbat toti cei 1000 de pacienti cu care discut anual).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
30-03-2016, ora 13:11
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu exista vegani obezi D-le Doctor, pacientii Dvs se pacalesc pe ei dar si pe Dv ! :)

Secretul sanatatii sunt fibrele vegetale (legumele si zarzavaturile), slabirea (adica revenirea la normalitatea ponderala) este un efect pur secundar al excluderii zaharului, grasimilor animale si excesului de proteine animale !
0
30-03-2016, ora 13:23
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
OK
Eu vorbesc din experienta mea, a peste 1.000 de supra-ponderali anual.
D-voastra pe baza carei experiente va exprimati?
Pe cine va crede pacientul care citeste pe acest forum: pe mine (impreuna cu nutritionistii seriosi), care incerc sa-l privez pe dependentul de drogul lui (glucidele), sau pe D-voastra, care ii oferiti posibilitatea de a se droga in continuare (cu glucide)??
This is the question.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
30-03-2016, ora 13:54
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Repet, nu am spus ca nu se slabeste cu regimul recomandat de reputatii nutritionisti, am spus doar ca e o slabire de NISA, iar dupa o asemenea slabire pacientul este preluat de cardiolog pt a-l umple cu statine pt ca vezi-Doamne omul n-a rezistat si si-a pus o lingurita de zahar in cafea si asta e cauza colesterolului si trigliceridelor explodate ! :)

Pacientii sa creada pe cine consulta, adica pe cine platesc, eu doar am oferit o informatie alternativa ca ei sa poata alege ! Cine le ia banii trebuie sa-si asume si responsabilitatea !
0
30-03-2016, ora 14:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Eu nu iau banii pacientilor supraponderali pentru a le oferi regimuri de slabire.
De fapt, asa cum v-o poate confirma orice pacient supra-ponderal cu care am discutat, chiar incerc sa-i evit si sa nu-i primesc in consultatie. Eu doar corectez deformatiile ante-piciorului, incerc sa nu intervin acolo unde nu ma pricep.
Consider o lupta pierduta aceea de a-i convinge sa renunte la dependenta de drog (glucide).
De altfel, in tarile occidentale, obezul este tratat ca un dependent de drog, la cabinetele de addictologie (care se ocupa cu dependentele de tutun, alcool si alte droguri cum sunt glucidele).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
30-03-2016, ora 20:29
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Cam acelasi grad de adictie si periculozitate precum zaharul il are un alt drog pe care si Dv. aproape cert il consumati zilnic si anume SAREA dar de data asta nu prin ea insasi precum zaharul care este un produs sintetic in proportie de 70-80 la suta prin rafinare !
Incercati sa mancati un mic sau o bucata de somon pregatite fara nici un miligram de sare si o sa vedeti ca sunt de nemancat ! :)

La carbohidrati trebuie evitat excesul de faina alba care este un produs partial, denaturat prin inlaturarea fibrelor care constituie bogatia de vitamine dar si frana necesara in asimilarea excesului de amidon !
0
30-03-2016, ora 20:48
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
OK: eu nu mananc sare DELOC.
D-voastra sunteti specialistul, D-voastra aveti credibilitate in fata pacientilor.
Eu ma retrag, mi-am facut datoria.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
30-03-2016, ora 22:16
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Din mica noastra controversa, pentru care va multumesc si ma simt onorat, s-au desprins deja doua idei absolut URIASE care rezolva cel putin 50 la suta din problema slabitului : fara zahar - idee pe care si eu o sustin - si fara sare - lucru pe care Dv. il si practicati spuneti !
Fara zahar nu mai exista adictie de prajituri iar fara sare carnea nu mai are nici un farmec ! De aici incolo chiar nu mai conteaza daca omul mananca putina carne (ca multa nu poate - devine gretoasa) cu legume sau, coliva cu nuci, fara zahar, e chestie de alegere !

Altfel eu ma recomand ca (ne)specialist in orice domeniu care ma intereseaza ! :)

Stima !
0
12-04-2016, ora 22:37
efix66
Nu este medic/terapeut
efix66
Am inceput sa am si cracmete la mandibula, a inceput sa ma si doara cand casc.
Nu cred ca greutatea este motivul pricipal, Sternul simt cate odata ca mi se rupe, paraie la orice intoarcere.
Am observat ca pe aproape tot corpul muschii par mai striati ca de obicei, musculatura pare mai accentuata (maini si picioare).
0
12-04-2016, ora 22:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
D-voastra stiti mai bine despre ce este vorba..
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
12-04-2016, ora 22:56
efix66
Nu este medic/terapeut
efix66
Eu expun doar ce mi se intampla si parerea mea.
De exemplu in aceasta seara cand am plecat de la servici pe drum a intervenit aceasta durere de mandibula fix in articulatia mandibulara, acum abia deschid gura de exmplu.
Nu pot sa cred ca toti doctorii care m-au vazut si investigat au zis ca totul este in regula si ca nu am nimic.
Am plecat cu diagnostic de sindrom Tize, costocondrita, condromalacie genunchi, mi-au data pastile si atat tot. Am urmat si tratamentele date de ei dar nimic nu sa imbunatatit.
Atat timp cat toate analize ies ok din partea lor nu am nimic, toti o pun pe baza stresului.
0
12-04-2016, ora 23:01
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Inainte de a consulta psihiatrul, asa cum vi se sugereaza, nu ar fi OK sa incercati si ceva mai simplu, adica sa renuntati la kilogramele in exces?
Orice inginer va confirma un fapt evident: un autovehicul incarcat peste capacitatea maxima va prezenta fenomene de uzura prematura la nivelul articulatiilor (rulmenti, pivoti, bucse etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
1
03-09-2018, ora 12:33
Giorgio76
Nu este medic/terapeut
Giorgio76
Buna ziua.Domnule Doctor Marius Uscatu sunt bărbat am 42 ani si de mai bine de 20 ani am tot avut dureri cervicale de vreo 2 ani ma tot durea genunchiul sting in urma unui RMN facut in Italia unde şi lucrez mi sa spus ca meniscul lateral stîng este uşor degenerat.anul acesta am cumpărat din RO Colafast Artoflex si am urmat cu aceste pastile cîteva luni si de aici coşmarul acum mă dor toate articulațiile trosnesc genunchii umerii toate încheieturile îmi trosnesc si pocnesc de mau luat gîndurileam facut si analize protteina creativa o am de 0, 53 anti corpi anti citrullina <5 doctorul de familie a zis ca am artroza.Vă rog sa mi spuneti este normal ca in câteva luni sa simt aceste schimbări majore in tot corpul am 1.80 si 86 kg.Vă multumesc.
0
03-09-2018, ora 13:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
D-voastra ati luat niste suplimente alimentare, care nu influenteaza articulatiile.
Nu poate fi exclusa o afectiune reumatologic-inflamatorie (de tip auto-imun), insa este mai probabila ipoteza distrugerii articulatiilor din cauze mecanice (greutate excesiva, efort fizic exagerat).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
03-09-2018, ora 16:37
Giorgio76
Nu este medic/terapeut
Giorgio76
Vă mulțumesc pt răspuns.Nelinistea mea este alta! Cum într un timp așa scurt practic în 5, 6 luni î-mi trosnesc și dor articulatiile într-un mod inexplicabil fac aceeași meserie aici de 10 ani barman-ospătar același program îl am că și în anii trecuți.Dvs ce ma-ți sfătui să fac?? Cum pot depista afecțiunea asta eventuala reumatologică auto imună kg în plus nu prea am la 1 80 am cam 86-87 kg Nu doresc să stresez pe nimeni DAR am cam intrat la bănuieli ce o urmă la anul dacă eu în 6 luni pârâi în așa fel ceea ce nu aveam în primăvară de exemplu (aceste probleme ).Ms frumos pt răspuns.
0
04-09-2018, ora 17:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Aveti kg destule in exces, ceea ca va interzice, practic, efortul excesiv (stat in picioare, mers pe jos).
Activitatea D-voastra profesionala este fabulos de distructiva pentru articulatii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
25-11-2018, ora 18:14
Sabe Li
Nu este medic/terapeut
Sabe Li
Eu am o greutate normala si fac sport (fitness), dar o problema asemanatoare am si eu - cracmente in tot corpul. Din cauza unei fracturi fibulare, am intrerupt, temporar, activitatea sportiva (de doua luni) si am luat suplimente naturiste (Lyprinol - pentru omega 3; He Shou Wu, spirulina etc.). Inainte, doar la articulatia unui genunchi aveam cracmente, erau niste pocnete surde, dar de vreo 2-3 saptamani, pocnesc toate oasele corpului, cu niste sunete mult mai sonore.
As vrea sa va intreb daca aceste cracmente sunt temporare, cauzate, poate, de fractura sau de perioada de inactivitate fizica (totusi, acum fac kinetoterapie).
Si sa va rog sa-mi scrieti ce as putea face sa dispara aceste cracmente.
Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: