cred ca am depresie

22-11-2017
Violeta.vio
Nu este medic/terapeut
Violeta.vio
buna ziua
am 30 de ani, sunt insarcinata in 7 saptamani. sunt tot timpul nefericita, plang, dar am inceput sa imi fac rau singura fizic. Am o relatie de 11 ani defectuasa, fara afectiune. Si imi e teama ca voi face o nebunie. As vrea sa ma duc la psihiatru sau psiholog dar nu am curaj.
Am avut si atacuri de panica acum cateva luni. Am ajuns si la spital. Si constant stari de anxietate pentru care luam sedatif pc.
8 comentarii
0
22-11-2017, ora 16:47
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Buna ziua!
Exact, care sunt motivele pentru care va temeti sa mergeti la un psiholog sau psihiatru? Am citit ambele dvs mesaje si, din ceea ce scrieti, cred ca v-ar prinde bine, este evident ca aveti nevoie de ajutor. Asa ca, de ce nu l-ati cere unui specialist?
0
22-11-2017, ora 16:52
Violeta.vio
Nu este medic/terapeut
Violeta.vio
El nu ar intelege de ce am nevoie de ajutor. Nu poate intelege nici ca ma simt obosita dar sa ii mai spun ca am probleme de genul acesta. Vad ca nu poate sa inteleaga ca o femeie insarcinata e mai emotiva. Si ca intotdeauna am nevoie de aprobarea lui. Poate involuntar astept aprobare din partea lui.
Imi e teama ca acum ma duc acasa si nu stiu ce discutii vom mai avea... Ca as vrea sa ii spun ca nu mai indur si vreau sa ne desartim. Dar de trei zile zic sa fac asta si nu reusesc sa ma adun mental si sa am curajul sa o spun cu voce tare.
1
22-11-2017, ora 16:52
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna,

Mergi cat mai repede la un psihoterapeut caci nu este bine pt tine sa stai in starea aceasta, mai ales ca esti insarcinata, iar pt fat este foarte importanta starea mamei de sanatate fizica si psihica. Psihoterapia te poate ajuta sa depasesti aceasta perioada si sa iti imbunatatesti starea generala, psihic, emotional si fizic. Este bine ca atunci cand ai o dificultate pe care nu o poti gestiona singur, sa apelezi la un specialist care te poate ajuta, ci sa nu stai sa te chinui.
Numai bine!
0
22-11-2017, ora 16:59
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Draga Violeta!

Imi pare rau ca treci prin aceste momente grele. Te sfatuiesc si eu sa apelezi la un psihoterapeut.
Inainte de orice altceva este important ca tu si bebele din burtica sa fiti bine. Ideal ar fi sa mergeti la terapie toti 3, tu, partenerul tau si bebele din burtica. Daca asta nu se poate, mergi fara el, dar MERGI. Lucrurile nu se rezolva de la sine, si cred stii si tu asta, din moment ce ne-ai scris.

Va doresc toate cele bune si, tine-ne la curent cu ce se mai intampla.

Iosif
0
22-11-2017, ora 17:49
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Cred ca e greu sa te ocupi de tine daca pana acum ai trait cu asa mare nevoie de aprobare. Pana la un punct, toti o avem. Ceea ce scrii, ma face totusi sa cred ca, instinctiv, iti dai seama ca modul in care se poarta nu iti face bine acum. Si meriti sa fii linistita, sa ai ajutor si incurajare. In primul rand, pentru tine!
Indiferent daca acum ramaneti sau nu impreuna, tu ai dreptul la sprijin.
0
22-11-2017, ora 21:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Violeta,

Ia un pix si o hartie si scrie si raspunde in liniste la aceste intrebari.

1. Care este problema ta?
2. Care este cauza problemei?
3. Care sunt solutiile problemei?
4. Care este cea mai buna solutie?

Daca scrii pe hartie, lucrurile iti vor parea mult mai simple de analizat si de luat o decizie.
In situatia in care ai depresie sau anxietate, alte solutii nu sunt decat sa mergi la psiholog si la psihiatru. Dar presupun ca eviti psihiatrul, fiind insarcinata.
Mai cred ca esti intr-o relatie toxica, ce iti face rau si daca prietenul tau nu vrea sa participe la terapie de cuplu, va sfatuiesc pe amandoi sa faceti cate o lista cu asteptarile lui de la tine si cu asteptarile tale de la el. Fara discutii, fara reprosuri. Doar va cititi listele si incercati sa vedeti daca puteti implini ce scrie acolo.
Nu uita: in fiecare zi trebuie sa fii mama pentru copilul tau. La 21 de zile a inceput sa ii bata inimioara.
Daca iti va trece prin cap sa il ucizi, sa stii ca nu vei ramane libera si singura. Vei fi mama a unui copilas mort cu si mai multe remuscari care numai bine nu or sa faca depresiei tale.
In conditiile in care prietenul nu vrea sa coopereze, muta-te la ai tai. E nevoie si sa schimbi mediul ca sa iesi din depresie si anxietate.
Iti doresc sarcina usoara si sa ai puterea sa iti schimbi viata in bine datorita micutului tau!
1
18-12-2017, ora 10:13
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Eu nu înțeleg unii oameni. Violeta, știi care este cea mai mare responsabilitate a ta? Tu însăți. Dacă nici tu nu tii cu tine însăți atunci cine dorești să aibă grijă de tine? Te rog sa mergi la un consult. Sedativele alea sunt inutile.
1
19-12-2017, ora 21:07
PTS
Nu este medic/terapeut
PTS
Daca ai o relatie defectuasa si persoana de langa tine nu te intelege absolut delodc, nu da dovada de empatie, de ce mai stai intr-o asemena relatie?
Ai spus chiar tu cauza problemei, si ti-ai dat si raspunsul: "vreau sa ne desartim." Nu trebuie sa il intrebi pe el daca iti da voie sa inchei relatia, asta tine de libertatea ta de alegere. Asculta-ti intuitia si ia o decizie corecta inainte de a fi prea tarziu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Expunerea fetală la medicamente antidepresive poate avea un efect negativ asupra dezvoltării creierului nou-născuților
  • Stresul, anxietatea și depresia în timpul sarcinii au impact asupra dezvoltării cognitive a copiilor
  • Simptomele depresiei materne au fost asociate cu problemele comportamentale ale copiilor
  • Simptomele de depresie la mame - cum apar și cum evoluează pe parcursul perioadei perinatale
  • Legătura bidirecțională între depresia perinatală și bolile autoimune
  •