Cred ca sufar anxietate | Forumul Medical ROmedic

Cred ca sufar anxietate

05-09-2009
marian111
Nu este medic/terapeut
marian111
Salut. Am 17 ani.
Sufar de o timiditate excesiva. Mi-e frica sa socializez. Evit persoanele pe care le cunosc.
Cand vorbesc cu o fata incep sa tremur, sa transpir, imi tremura vocea.
Imi este rusine si de fata care vinde la magazin daca este mai draguta.
Am problema asta cam de 4 ani. Nu stiu ce sa mai fac. Sunt disperat.
Am avut o periada cand am stat numai in casa. Si am incercat sa ma vindec, dar apoi mi-am dat seama ca nu am rezolvat nimic.
N-am avut niciodata o prietena. Toate fetele pe care le cunosc sunt colege de clasa.
Imi este frica de orice inseamna "socializare".
Daca puteti sa ma ajutati cu un sfat, ar fi bine venit.
Multumesc.
3 comentarii
0
05-09-2009, ora 17:28
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Suferi de fobie sociala! Consulta un medic psihiatru si un psihoterapeut!
Iti recomand remediul floral Rock Rose (terapia Bach) este foarte eficient in astfel de cazuri...(si natural...)!


Cu deosebit de multa placere si deferenta,
Mister NICK;)
0
14-09-2009, ora 11:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Marian,

La 17 ani, personalitatea ta este in formare si s-ar putea ca anumite piese sa nu se fi asezat acolo unde le este locul, sau sa nu fie suficient dezvoltate pentru a permite o adaptare eficienta pe toate planurile vietii tale.
Nu ne spui nimic despre lucrurile pe care poti sa le faci si sunt sigura ca nu sunt putine. Porneste de la acestea si amplifica-le pe zi ce trece, tot mai mult, pana cand energia pozitiva si increderea in sine incep sa se extinda in comportamentul tau si in acele situatii in care nu ai deprinderile bine formate.
Si nu uita ca orice deprindere, chiar si cea de socializare, implica doua componente: una teoretica si alta practica. Deci, mai intai e necesar sa stii cum sa te porti cu cei din jur si abia apoi sa incepi sa te antrenezi in a interactiona. Nu este prea devreme sa fii interesat de cartile de psihologie aplicata care te invata cum sa faci acest lucru. Vei gasi acolo multe informatii si sfaturi practice din care poti selectiona doar acele sugestii care se potrivesc personalitatii tale.

Asa cum te pregatesti pentru teza la o materie, la fel pregateste-te si pentru a-ti atinge scopurile personale. Niciun comportament de succes nu vine de la sine, chiar daca pare ca unora le este mai usor. Acestia din urma au beneficiat de educatie si modele diferite, si in loc sa te complexezi in preajma celor mai indrazneti, mai bine le-ai studia amanuntit comportamentul, pentru a decide ce anume ai putea modela din atitudinea lor.

Succes!

Simina Munteanu,
psiholog clinician
0
11-03-2010, ora 13:54
bia_t
Nu este medic/terapeut
bia_t
Buna! Am 16 ani si am mare nevoie de sfaturi!! sunt foarte timida! sunt in clasa a 11-a la liceu dar nu vorbesc cu nimeni din clasa. nu stiu ce este asta... ma urasc... de multe ori ma jenez pentru ca toata lumea imi zice ca sunt tacuta ca abia scot doua vorbe pe gura! nu pot sa ma schimb! sunt in aceasi situatie! pur si simplu vreau sa fiu altcineva dar nu pot ! uneori simt ca nu mai pot... plang singura pe unde apuc sa nu ma vada nimeni... nu pot sa tin o conversatie cu nimeni din clasa... mai vb cu vreo doua persoane dar destul de rar.. intr-una din zile mergeam acasa cu un coleg care mi-a spus:, , esti ca o moarta... aproae ca nu te misti, aproape ca nu vorbesti! esti cea mai linistita persoana pe care o cunosc! schimba-te fa si tu o prostie... pff. sa ma faca moarta. m-am simtit cel mai naspa din viata mea! ma urasc! uneori ma gandesc ca, daca as avea un pistol mi-as trage un glont in cap! ce sa fac??? :(((( sufar mult din cauza asta!! in familia mea nu prea ma inteleg cu tatal meu... nu prae comunicam cu el...e mai asa in treaba lui. oare din cauza asta sunt asa? cu mami vorbesc... e singura perosna cu care ma pot intelege! odata am indraznit sa-i spun si ei situatia asta. am plans incontinuu knd i-am zis. va rog mult sa imi raspundeti ziceti ce parere aveti. VA ROG DIN SUFLET!!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •