Crestor vs sortis

23-10-2009
ARISA
Nu este medic/terapeut
ARISA
Buna ziua,


As vrea sa intreb care dintre cele 2 medicamente este mai bun si are efecte adverse mai putine.

Pentru colesterol 270 si trigliceride 370 mi s-a recomandat de catre cardiolog doar crestor si de catre medicul de familie Sortis si Liphantil.
13 comentarii
0
23-10-2009, ora 17:56
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Sortis este cel mai bun.
0
24-10-2009, ora 13:53
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Poate ca ar fi bine sa luati in calcul si varianta tratarii nu prin medicament, ci prin regim. Valorile sunt foarte putin crescute fata de normal si este foarte probabil sa puteti controla nivelul grasimilor din sange printr-o dieta din care sa excludeti si sa limitati urmatoarele alimente:
-carnea grasa, in special de porc. Singurul fel de carne de porc pe care o puteti manca este cea fara pic de grasime. Din acest motiv excludeti si mezelurile inferioare, de tip salam sau carnati, care au mari cantitati de grasime animala. De asemenea, luati in considerare traditia crestina de a va abtine de la carne in urmatoarele perioade: in zilele de miercuri, de vineri si in cele 4 posturi de peste an (doua mari si doua mici). Puteti folosi carne de pasara fara pielita.
-Smantana trebuie complet eliminata. Folositi iaurt in loc de smantana ori de cate ori se poate.
-Galbenusurile sunt mici saculeti cu colesterol. Reduceti galbenusurile la 4 pe saptamana.
-Urmatoarele alimente consumati-le in cantitati cat mai mari: pestele, merele, usturoiul. Pentru persoane care nu suporta mirosul de usturoi, exista in farmacii niste capsule cu usturoi care nu au nici un fel de miros. Mancati cel putin 2 kg de peste intr-o saptamana.

Dozati colesterolul dupa 6 luni de la adoptarea acestui mod de viata. Daca scade sub nivelul de 260 mg la suta de ml, care este, in realitate, nivelul maxim normal in tara noastra, atunci e OK. Daca nu scade, inseamna ca aveti o tulburare metabolica reala si este nevoie de medicatie.
0
24-10-2009, ora 19:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Ambele sunt TOXICE 100%...ceaiul de Ventrilică şi acizii graşi omagea 3-6-9 sunt o alternativă sigură şi mult mai eficientă, unde mai pui că şi naturală - NATURA este infailibilă, nu failibilă precum marea majoritate a medicamentelor sintetice!

Toate cele bune;)


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
24-10-2009, ora 23:31
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
ARISA

In primul rand as dori sa aflu ce varsta aveti? Cat aveti tensiunea arteriala?
Sangele a fost recoltat dupa un post alimentar de cel putin 10 ore?

Crestorul este un medicament, ruda cu Sortisul, dar considerat mai "nou", mai "inteligent" cu mai putine efecte adverse. Eu prefer sa dau pacientilor mei Crestor, si asociat si Lipanthyl. Cu toate ca sunt au si efecte adverse / toxice, sunt necesare!!!! Consecintele dislipidemiei (colesterol si trigliceride mari) pe termen lung sunt mult mai importante si periculoase decat efectele medicamentelor.

Regimul alimentar nu va rezolva probleme in totalitate. Sunt putin care stiu, majoritatea colesterolului gasit la analize, nu provine din alimente, ci din sinteza, organismul le produce. Aceste medicamente incerc sa reduca, sa inhibe sinteza colesterolului la nivelul ficatului. Evident o schimbare in stilul de viata, in obiceiurile alimentare aduce un beneficiu.
Uleiurile de peste, in special Omega 3, nucile (migdale, fistic...), avocado... au un efect benefic asupra profilului lipidic, scad colesterolul.

Va sfatuiesc sa ramaneti langa tratamentul recomandat de cardiolog, el este mult mai avizat decat medicii de familie, care nu prea fac altceva decat sa modifice nejustificat tratamentul recomandat de specialist.
0
25-10-2009, ora 07:43
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Medicii de familie stiu ce spun, ei urmaresc pacientii cronici cardiaci luna de luna si chiar de mai multe ori intr-o luna ; cei cu vechime stiu medicamentele utilizate in terapia cardiaca ca pe buzunarele lor. Si pacienti de-ai mei au fost nevoiti sa intrerupa rosuvastatina [ Crestor ] si sa utilizeze alta statina; dintre ele, atorvastatina [Sortis] este cea mai bine tolerata si beneficiile ei au fost demonstrate prin evaluare clinica si paraclinica. Dupa Crestor acuzau dureri de cap, dureri msculare, dureri in piept, oboseala cronica. Cand am trimis un pacient cu dureri mari musculare de cand incepuse Crestor la un specialist cardiolog - e drept, mai tanar -pentru dozare CPK mi-e rusine sa descriu termenii utilizati de respectivul coleg la adresa medicilor de familie.Si pacientul a venit cum a plecat ; normal ca i-am inlocuit Crestor cu Sortis si pacientul respectiv se simte si astazi bine.Stie oricine, si la televizor se spune, la aparitia oricarui efect advers, nu mai vorbim de unul toxic, medicamentul se intrerupe.Pana mai deunazi simvastatina era considerata ca fiind in top d.p.d.v. al eficientei [ Goodman and Gilmans The Pharmacological Basis of Therapeutics ]. Crestor este inca nou pentru Romania, medicii nu au experienta cu el.Mi se pare ca un grup de MF chiar au facut sesizare la Agentia Nationala a Medicamentuli Departamentul Farmacovigilenta privind frecventele efecte adverse ale acestei statine.Studii publicate in Clinical Therapeutics au aratat ca pacientii tratati cu Sortis au un risc semnificativ mai mic de a avea evenimente cardiovasculare comparativ cu cei tratati cu alte statine.Un alt studiu publicat in British Journal of Cardiology a evidentiat o crestere cu 30% a riscului de evenimente cardiace majore pentru pacientii ce au trecut de la Sortis la alta statina comparativ cu cei ce au continuat terapia cu Sortis. Acum tu, ARISA, faci cum vrei, incepe terapia cu Crestor, dar daca apar manifestari neplacute, mergi la medicul ta de familie sau te intorci la cardiolog.Numai bine!
1
25-10-2009, ora 22:28
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Pentru D-na Dr Casa drhouse

Imi cer scuze, mesajul anterior nu era un atac la adresa Dvs.; ci pur si simplu am descris un eveniment des intalnit cu care ne confruntam. Sunt si exceptii dar marea majoritatea a medicilor de familie asta fac, schimba si inlocuiesc medicamentele. Urmarirea pacientului de catre MF este cvazi virtuala, in comparatie cu clinicianul, care sta langa patul bolnavului, si are posibilitatea de-a observa evolutia real time, nu telefonic si nici printr-un consult odata pe luna sau la 2 saptamani.

Repet, nu am nimic personal cu Dvs.!
0
26-10-2009, ora 14:05
ARISA
Nu este medic/terapeut
ARISA
Va multumesc foarte mult tuturor pentru raspunsuri.

Deocamdata nu am inceput tratamentul, am decis sa mai repet analiza pentru trigliceride si colesterol.
Acum trigliceridele au iesit in limite normale, 82 (in loc de 370 valoarea din urma cu o saptamana ) si LDL colesterol este 183, HDL- 50.

Nu imi dau seama cum a aparut asa o diferenta mare la trigliceride, de altfel acel 370 m-a surprins intrucat in februarie facusem analizele si aveam trigliceride 84 si colesterol 195.

Am omis sa pun ca am 41 ani si sunt barbat ( nickname-ul este al sotiei ).
0
10-02-2011, ora 17:05
Razvan_so
Nu este medic/terapeut
Razvan_so
Asa ceva se intampla dupa un chef...cu multaaa bautura.
0
18-07-2012, ora 20:39
coraiu
Nu este medic/terapeut
coraiu
Ce ar trebui sa iau pt scaderea LDL 155mg/dl, Crestor sau Sortis???Ambele au fost recomandate de 2 medici diferiti!!!!
0
26-01-2013, ora 13:52
andreimoris
Nu este medic/terapeut
andreimoris
Buna ziua

Eu am avut o experienta nefericita cu Sortis (Atorvastatin). Mi s-a prescris o tableta pe zi iar in cea de-a treia zi mi-a amortit piciorul stang (gamba si laba piciorului). Am intrerupt tratamentul iar dupa cateva zile amorteala a disparut. Perioada de injumatatire a medicamentului este de aprox. 14 ore, asa ca sa nu va asteptati sa dispara imediat efectele secundare.

In ceea ce priveste efectele secundare, ele sunt destul de des intalnite si multa lume se plange mai ales de amorteli, umflaturi, echimoze. Trebuie sa stiti ca acest medicament este contraindicat in cazul hipertensiunii arteriale, hipotiroidism, probleme hepatice, operatii recente, diabet, sarcina. Nu consumati alcool in timpul tratamentului.
0
25-07-2013, ora 20:24
Gysell
Nu este medic/terapeut
Gysell
Am bilirubina serica 0, 71 mg/dl, colesterol seric total 275 mg/dl, triglicide serice 217 mg/dl si colesterol LDL 180 mg/dl. Sex masculin am 36, 7 luni, inaltime 1, 75, 76kg, constitutie atletica, ma duc la sala de trei ori pe saptamina.
Acum intrebarea pentru D--na Doctor credeti ca este nevoie de Sortis 20mg una pe zi?
Multumesc

Mihai
0
25-07-2013, ora 20:25
Gysell
Nu este medic/terapeut
Gysell
Buna ziua

Am bilirubina serica 0, 71 mg/dl, colesterol seric total 275 mg/dl, triglicide serice 217 mg/dl si colesterol LDL 180 mg/dl. Sex masculin am 36, 7 luni, inaltime 1, 75, 76kg, constitutie atletica, ma duc la sala de trei ori pe saptamina.
Acum intrebarea pentru D-na doctor credeti ca este nevoie de Sortis 20mg una pe zi?
Multumesc

Mihai
0
07-03-2018, ora 11:48
MsiM
Nu este medic/terapeut
MsiM
Test pt toti medicii de aici!! Priviti si astept raspuns!!
----------*

Acum dupa ce am citit mai multe opinii ale diferitilor doctori ma intreb ca taranu: cine are dreptate!?
Ca e in interesul firmelor mari producatoare sa te faca captivul statinelor e mai mult decit posibil!! pot fi atit de criminali pt profit incit refuza sa scoata medicamente adevarate pe piata! ma tem sa ma gindesc ce efecte secundare pot avea statinele!! fara sa jignesc breasla doctorilor, uneori imi vine sa spun ca prescriu ce li se ofera pe piata!! stiind bine ca niciodata colesterolul nu se va stabiliza!! practic sint partasi la imbolnavirea pacientilor alaturi de acele firme producatoare!! sau foarte multa incompetenta si delasare!! ce medic e atit de prost sa stea nopti sa inteleaga adevarata problema? prescriu si sint absolviti de insasi existenta acestor statine pe piata!! domnilor doctori, tocmai citesc un articol despre usturoi in tratarea problemelor cardiovasculare, in speta mea dupa infarct si stent!! e demn de luat in seama ce scrie acolo si ca natura mereu a fost miraculoasa!! ma intreb atunci, daca usturoiul scade tensiunea, omoara efectiv colesterolul, reduce riscul trombozelor, etc, de ce doctorii nu isi permit 15 min cu oricare pacient pt un tratament personalizat, natural!!? apropo, desi sinteti medici, nu inseamna ca sinteti perfecti! tot ce face un doctor pt un pacient e sa incerce! dar in 98% din cazuri nu se implica cu sufletul! sa simta cum acei oameni nu vor sa moara prematur dupa administrarea unor otravuri!! si va mai intreb ceva: stiti cam cit de mult distruge Sortis potenta? o sa spuneti ca trebuie sa aleg intre potenta si boala in sine!! eu le prefer pe amindoua si medici dedicati! un exemplu: iau Implicor pt reducerea ritmului cardiac! cred cu tarie ca se face experiente pe mine doar pt ca unii medici iau bani pt promovarea unor medicamente! pt ca e inexplicabil de ce il iau cind acelasi efect il are usturoiul!! e mult de spus!! GINDITI-VA LA DUMNEZEU CIND TRATATI UN PACIENT!! pt ca oricine vine la voi medicii, vrea sa traiasca, sa aiba o viata fericita! :) Si daca nu v-ati nascut la tara sa stiti cum se tratau batrinii, mergeti si cautati astfel de tratamente din popor! cineva va va multumi inzecit!! am unchi care toata viata lui a mincat doar bors, mamaliga si topitura cu omleta si la 94 ani nu se da sa moara!! pt ca nu mergea oricind la medici si nu avea acces la otravurile din farmacii!! am incredere in medicamente dar nu date de medici fara discernamint si implicare sufleteasca! si as dori enorm ca de fiecare data medicii mei sa-mi expuna si varianta bio! Respecte!! scuzati punerea in fraza, punctuatia si lipsa majusculelor! graba!!
----------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.