criza (nevroza) respiratorie?

01-06-2008
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
cu 2 seri in urma am facut o criza respiratorie, nu-mi ajungea aer si aveam senzatia de cadere (semilesin), durere puternica in zona subclaviculara stanga, i-am cerut cu insistenta sotului sa cheme salvarea (ceea ce bineinteles a refuzat sa faca), mi-a trecut in vreo 5-7 min. dupa ce m-am spalat cu apa rece si mi-am pus o compresa rece pe zona dureroasa. Pulsul era normal (sotul imi spune ca era sincron cu al lui, cu exceptia a 2-3 batai in plus). Am cerut sa sune la salvare tocmai pentur ca nu mi se parea a fi un banal atac de panica, mi-am speriat mai mult copilul, eu eram cu mintea limpede. Eram doar ingrijorata, nu si speriata.
Am fost la un consult cardiolog si mi-a pus diagnosticul de tulburari neuro-vegetaitive, dar cu rezerva ca mai vedem ce se mai intampla (aveam tensiunea 9 cu 6), mi-a recomandat panangini si distonocalm la nevoie. Am consultat si un ORL care mi-a zis ca sunt ok, dar iarasi - sa mai vedem ce se mai intampla. Eu nu cred ca sunt ok ORL pentru ca scot constant si de ceva timp (1 an -1 an jumate) niste expectoratii bine legate, incolore, jelatinoase -cumva aproape in fiecare noapte, sa fie muc simplu-banal in scop igienic pentru ca sunt fumatoare? (max. 10 tigari pe zi). Am tratat cu vreo luna in urma o bronsita. Mai resimt dureri in zona toracelui pentru ca nu m-am vindecat complet? Am citit undeva ca mai apar dureri de torace dupa pneumonii, bronsite (si eu am avut raluri la plamani cam o luna).
Medicul de familia a insistat sa fac un consult psihiatric. Cum pot sa ma asigur ca nu am o problema respiratorie si sa accept ca-si putea avea totusi acele tulburari neuro-vegetative?
Va multumesc.
3 comentarii
0
01-06-2008, ora 00:00
EvaStanica
Nu este medic/terapeut
EvaStanica
In urma examenului H.S.G. se poate afla daca trompele uterine pot fi permeabile sau nu. este un test care din pacate este destul de dureros insa este singura solutie pentry a afla starea de functioanare a trompelor uterine.
0
01-06-2008, ora 00:00
EvaStanica
Nu este medic/terapeut
EvaStanica
ce inseamna acest lucru, ce riscuri sunt????? sunt disperata!!!!!!!!!!!!
0
01-06-2008, ora 00:00
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
EvaSanica, nu cred ca nevrozele respiratorii au vreo legatura cu permeabilitatea trompelor, vezi sectiuneq dedicata problemelor ginecologice. Din cate imi pot da eu seama, riscul principal e de steriliate. Apoi tine si de cauze (infectii, BTS).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce sunt infecțiile respiratorii mai frecvente iarna
  • Infecțiile respiratorii înainte de vârsta de doi ani pot crește riscul de deces din cauza unei boli respiratorii la vârsta adultă
  • Rolul vitaminei D în infecțiile acute ale tractului respirator la copii
  •