crize de respiratie

13-06-2007
kores
Nu este medic/terapeut
kores
De ceva timp mama mea face crize de respiratie in sensul ca nu poate respira si simte dureri acute in zona pieptului si in spate.Am mers de 2 ori la urgente iar diagnosticul dat este de nevralgie intercostala, iar in urma ultimei consulatatii i s-a dat o trimitere la ambulatorul cardiologic, desi cand am cerut lamuriri in legatura cu boala pe care o are m-i s-a spus ca nu e de la inima.Mentionez ca de 3 ani a fost diagnosticata cu bronsita acuta la externarea dupa o operatie de colicist dar nu i s-a administrat nici un tratament nici la medicul de familie. As vrea sa stiu ce este cu aceasta nevralgie intercostala si mai aes cum pot fi evitate aceste crize respiratorii care sunt foarte puternice, si chiar si intre crize acuza o stare generala de ''incorsetare'' in zona toracica.Va multumesc.
48 comentarii 12 Înainte ›
0
23-07-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Ar fi utila o consultatie la medicul pneumolog si efectuarea unei spirometrii, intrucat poate fi o forma de astm; aceasta nmai in situatia in care dupa disparitia durerii din cadrul nevralgiei ntercostale persista lipsa de aer, senzatia de incorsetare si crizele de sufocare. Dupa controlul cardiologic, care e deasemenea necesar pentru a exclude angina pectorala, poate folosi un spray de Ventolin (doua puff-uri in criza, dar nu mai mult). Daca lipsa de aer se amelioreaza e posibil sa fie vorba de astm bronsic sau o bronsita cronica.
0
22-01-2008, ora 00:00
tudormihaela
Nu este medic/terapeut
tudormihaela
am fost diagnosticata cu nevralgie intercostala.. am fost de urgenta la spital caci intepenisem... as vrea sa stiu are legatura cu o bronsita mai veche?? nevralgia se face de la raceala sau de la fortari...am lucrat inainte la un magazin alimentar unde trebuia sa si ridic si sa depun efort foarte mult.. am lucrat in stres si oboseala...in timp la ce ar trebui sa ma astept de la aceasta nevralgie?vor fi dureri continue... de ce anume ar trebui sa ma feresc?
0
22-01-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Nevralgia intercostala poate fi legata de curent, de o suprasolicitare a coloanei vertebrale dorsale. Daca se repeta prea des, se pot face proceduri balneare si fizioterapie. Pentru episodul acut se recomanda un antiinflamator gen Aulin sau Flamexin sau Ketoprofen (luat dupa masa) plus un relaxant muscular (Mydocalm) si masaj local cu antiinflamatorii (diclofenac).
0
20-03-2008, ora 00:00
sora_no_1
Nu este medic/terapeut
sora_no_1
de 6 luni ma confrunt cu o durere permanenta si relativ usoara in zona pieptului, in partea dreapta, cam simetric cu pozitia inimii. In luna nov.2007 am fost diagnosticata cu nevralgie intercostala, dupa ce am facut un Rx pulmonar pt a elimina alte cauze, avand in vedere ca deja durerea persista de la inceputul lunii septembrie. Am urmat un tratament cu Mydocalm si un antiinflamator, iar la 2 zile de la terminarea lui, durerile au reinceput si le am si in prezent. Poate o nevralgie sa dureze ata de mult timp? E posibil sa fie din cauza pozitiei in care dorm?
0
17-04-2009, ora 12:01
parvu.madalina
Nu este medic/terapeut
parvu.madalina
Buna ziua.cam de 1 an si jumatate am niste dureri de spate, mai precis in partea stanga in spate, intre coaste, dar nu am dat importanta.am presupus ca am stat in curent si ca imi va trece.dar nu a fost asa.ma doare din ce in ce mai rau.nu pot duce inspiratia pana la capat deoarece ma doare si simt ca ma apasa pe coaste si nu mai am loc pentru aer.am avut o criza crezand ca este din cauza inimii deoarece a ajuns pana in fata.de curand am fost la un cabinet de analize cu test de biorezonanta si mi-au spus ca am nevralgie intercostala si plamanii inflamati.am fost la medicul de familie si mi-a prescris niste diclac gel si baraka pastile.nu simt nici o ameliorare.i-am spus ca am dureri mari dar nu a dat importanta deoarece dansa nu crede in aceste cabinete.unde ma sfatuiti sa ma duc?va multumesc!madalina.
0
21-04-2009, ora 19:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru sora nr. 1- daca o nevralgie intercostala dureaza foarte mult, trebuie sa efectuati un consult reumatologic, pentru a vedea daca durerea iradiaza de la coloana sau e bine de repetat rx -ul toracic.
0
21-04-2009, ora 19:02
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru parvu.madalina - pentru durere puteti incerca diclofenac comprimate sau Aulin, daca nu este suficient, incercati Gabagamma sau Lyrica. De asemenea, puteti face o radiografie toracica si de coloana, pentru a exclude o afectiune a pleurei sau coloanei.
0
29-06-2009, ora 00:13
MissSasha
Nu este medic/terapeut
MissSasha
Am si eu o problema...Prezint dureri in ambele parti sub coaste si ma sufoc...acest lucru il patesc foarte des atunci cand merg undeva...la cumparaturi ies cu prietenii party-uri scoala si multe altele...de aceea viata mea sociala nu prea mai este atat de activa in ultimul timp deoarece mereu am acea senzatie terbila:.ma mai sufoc si acasa...simtind nevoia mereu sa trag aer in piept...Vreau sa precizez ca sufar de :spasmofilie rinita alergica si am marit volumul glandei tiroide...mi s-a spus ca necesitatea de a trage aer in piept se datoreaza spasmofiliei si de cand iau tratament ma simt mai bine... insa acele sufocari si acel discomfort de sub coaste persista...Doctorul alergolog mi-a prescris vaccin Purethal pentru problema alergiilor iar cel endocrinolog Alpha D3 si Jodid100...deci cam acestea sunt pastilele pe care eu le iau.dar as dori sa stiu care e problema cu coastele...sufocarile...Va multumesc anticipat
0
31-01-2010, ora 07:37
alina georgiana
Nu este medic/terapeut
alina georgiana
Mama mea locuieste in Targu-jiu si a fost la o sedinta de bio rezonanta in urma carea a aflat ca are urmatoarele:
- plamani: sindrom respirator acut, emfizem pulmonar, pleurita, nevralgie intercostala
- inima: circulatie periferica deficitara si angina pectorala, arimie
- fiere: dischinezie pectorala
- circulatie cerebrala deficitara
- colita ulcerativa.
Doctorul i-a prescris sa ia PVC, germeni de varza si mumie cu propolis.
Eu locuiesc in strainatate dar nu o pot ajuta de aici decat cu sfaturi si cu bani. Stiti cumva alte tratamente sau doctori care o pot ajuta? Sunt foarte speriata si nu credeam ca are atatea probleme de sanatate. Ea a lucrat intr-un mediu toxic si multe colege de lucru au murit de TBC sau alte afectiuni, imediat dupa pensie. Ajutor va rog. Multumesc.
0
05-02-2010, ora 00:17
IslandDoom
Nu este medic/terapeut
IslandDoom
Buna ziua.Am si eu o problema legata de respiratie, simt ca nu mai am aer in piept, nu pot sa trag aer in piept pana la capat, nu pot sa casc cum trebuie, simt ca ma sufoc, am dureri in piept, am dureri si in zona inimii, si cateodata am si ameteli..Am facut control la inima de nenumarate ori si nu am nimic, la 3 medici specialisti diferiti.Dupa aceea am fost la un control la plamani..m-a gasit cu o mica infectie la plamani am facut tratament cu antibiotice, am stat in casa 1 saptmana si ceva, dupa care am revenit la control a spus ca sunt bine, mi-a dat sa iau calciu cu propolis.I-am explicat doctoritei ca ma sufoc si am facut si spirometrie, a iesit bine si acela.Acum a intervenit si o tuse, mi-a dat tratament si pentru tuse, l-am terminat si inca tusesc.Pentru tuse as putea sa iau altceva, dar ce fac cu respiratia aceeasta care ma seaca nu stiu ce sa fac..am renunttat la fumat de 1 luna si ceva am renuntat la cola, iau calciu cu propolis am luat si fier si magne b6 am luat o groaza de vitamine si asa mai departe, trebuie sa precizez si ncii pofta de mancare nu prea am si de-asta iau si vitamina C.Cateodata ma panichez ca nu pot sa respir deloc si nu este deloc placut, eu v-am spus ce simptome am si ce am pastile/tratament am luat.Peste cateva zile am revin din nou la aceea doctorita sa vad ce imi mai da si sa vad ce zice dar vreau si o alta parere va rog mult sa ma ajutati daca se poate...
0
06-02-2010, ora 13:59
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Daca apar crize de lipsa de aer, insotite de palpitatii, care dureaza pana in 20 de minute, poate fi vorba de atac de panica, care poate sa accentueze fenomenele de lipsa de calciu. Daca nu cedeaza la Distonocalm sau Alprazolam in doza mica, poate fi necesar un preparat cum ar fi Paroxetina, luat timp de 3-6 luni.
0
06-05-2010, ora 09:51
costel8888
Nu este medic/terapeut
costel8888
buna ziua, am si eu o problema cu nevralgia intercostala, da eu nu mai pot inghiti nimic :(( de ce ?? pe mine ma inteapa in partea dreapta in spate, iar cand inghit ceva orice chiar si apa, simt cum se duce si ma apuca o durere tare de tot , de o simt pana in degetu mic de la mana dreapta, mai nou a inceput sa ma doara si urechea, mentionez ca iau mydocalm 150 de 2 0ri pe zi nurofen 400 de doua ori pe zi si mia mai dat medicul claritromicina, am fost la 3 MEDICI, toti miau dat acelasi tratament da nici o schimbare, plus ca noaptea dorm pe reprize si de mancat nu de 3 zile , doar niste covrigi ii rontai si inghit foarte foarte putin, nuj cum dracu mai rezist si nici macar nu ametesc de foame. daca poate cineva sa imi dea un raspuns, pt ca sincer m-am saturat, ma uit la mancare si nu am curaj sa o mananc
0
11-05-2010, ora 23:57
nicknameden
Nu este medic/terapeut
nicknameden
Buna ziua, am o problema cu respiratia cam de 1 an nu pot sa respir pana la capat , simt nevoia sa deschid gura sa ami iau aerul necesar si degeaba respir des si putin, simt uneori ca ma innadus, uneori cand reusesc sa respir pana la capat simt parca plamanii fierbinti, am avut o bronsita acum multe luni si dupa ce am vindecato a trecut si insuficienta respiratorie o perioada de timp insa a reaparut, am facut raza la plamani si sunt curati-va rog sa ami raspundeti ce pot sa fac, la ce sa ami fac control sau unde sa merg??? Va multumesc.
0
12-05-2010, ora 06:53
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Odinofagia - adica durerea la inghitit este, cel mai frecvent determinatade infectii in gat, mai ales avand iradierea spre ureche. Trebuie facut exudatul faringian daca tratamentul cu claritromicina nu a fost eficient - desi e o optiune foarte buna. Incercati Arcoxia sau Celebrex ca antiinflamatorii si Bioparox spray faringian.
1
12-05-2010, ora 06:55
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru nick - dupa o bronsita severa, chiar daca radiografia e normala, poate exista o hiperreactivitate bronsica asemanatoare astmului si de aceea trebuie facuta o spirometrie in cadrul unui cabinet de alergologie sau pneumologie.
0
12-05-2010, ora 15:54
costel8888
Nu este medic/terapeut
costel8888
va multumesc frumos pt raspuns, mi-a fost de mare ajutor, sarumana :)
0
16-05-2010, ora 02:26
nicknameden
Nu este medic/terapeut
nicknameden
Imi puteti recomanda un doctor sau un spital in iasi?sunt din dorohoi si aici nu prea este nimic de facut in sensul asta deci astept sa ami recomandati ceva in suceava, botosani sau iasi.va multumesc
0
16-05-2010, ora 02:28
nicknameden
Nu este medic/terapeut
nicknameden
ma simt din ce in ce mai rau, se mai rupe uneori cand tusesc, insa am momente critice uneori, simt ca ma sufoc total, e de ajuns sa fac spirometria?in ce ar consta?
0
23-05-2010, ora 08:31
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Cea mai avizata opinie in Iasi ar fi a D-lui Prof. Traian Mihaescu la Spitalul dePneumologie.
0
04-06-2010, ora 08:54
popa nicoleta
Nu este medic/terapeut
popa nicoleta
buna ziua am si eu o problema si asi vrea o recomandare daca se poate, aseara stateam in pat si dintr-o dat am simtit ca nu mai am aer si nici nu puteam respira, au inceput sa imi curga lacrimile mam invinetit la fata si ma treceau transpiratii reci cred ca dupa 5 minute am inceput sa tusec si nu reuseam nici cum sa respir, dupa ce mi-am revenit am ramas cu o durere in gat si in piept si cu o stare asa de frica si de panica mentionez faptul ca sunt hipertensiva si sunt sub influenta metroprololului asi vrea sa stiu incotro sa merg, am mai multe probleme de sanatate sunt operata de hernie de disc de doua ori si va dati seama ce dureri am avut si de spate dupa ce mam fortat sa tusesc asi dori cat mai repede un raspuns
0
07-06-2010, ora 08:26
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
In primul rand trebuie facut un consult cardiologic pentru a exclude o criza anginoasa atipica. Daca nu e cazul, atunci faceti analize pentru Calciu, Magneziu (poate fi vorba de o cadere de calciu - tetanie) si o spirometrie pentru a exclude astmul bronsic.
Daca aceste investigatii sunt normale, ramane posibilitatea unui atac de panica, care poate apare fara motiv, cu lipsa de aer, dureri in piept si tine pana in 20 minute.
0
07-06-2010, ora 14:25
popa nicoleta
Nu este medic/terapeut
popa nicoleta
va multumesc mult pentru raspuns dar astazi am fost la spitalul militar din brasov la cardiologie si a fost o criza cardiaca iar miercuri sunt programata pentru internare pentru investigatii mai amanuntite deoarece sunt bataile inimii prea multe pe minut inca odata va multumesc ptr. raspuns
0
09-06-2010, ora 22:38
Pirvan Florin
Nu este medic/terapeut
Pirvan Florin
Buna seara, ma numesc Florin si am 28 de ani.
Am si eu o problema, va rog frumos daca ma puteti indruma si pe mine.
De vreo 2-3 ani am probleme cu repiratia, simt ca nu am aer suficient, respir adanc si pe gura si se intampla acelasi lucru. In acelasi timp mai am si alte simptome precum:
- amorteala fetei
- amorteala in spate in dreptul inimii
- sufluri (mai rar)
- cateodata imi vajaie in dreptul inimii (ca un tors) si se prelungeste spre gat
- o senzatie de curgere lichid in dreptul inimii (mai rar)
Vreau sa va spun ca am facut mai multe EKG-uri si nu mi-a iesit nimic la inima.
Dupa aceea am facut o ecografie (sau ecocardiograma) la inima, la care doctorul mia spus ca una din valve mi-se inchide mai lent umpic la cateva batai si ca nu este nici o problema ca inima este buna.
Am facut toata gama de analize chiar si la tiroida si nu mia iesit nimic in neregula.
Va rog inca o data daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat pt.ca acum chiar nu stiu ce sa mai fac.

Va multumesc,

Cu deosebita consideratie
Florin P.
0
05-07-2010, ora 09:08
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Frecvent, prolapsul de valva mitrala, cum pare ca aveti dvs. asociaza palpitatii si acest tip de simptome pentru care se recomanda in asociere Distonocalm si Magnerot. Pentru excluderea unei afectiuni pulmonare este util de efectuat o spirometrie si de asemenea, dozare Ca si Mg.
0
09-08-2010, ora 20:45
natarau
Nu este medic/terapeut
natarau
am si eu o dilema..cand inghit mancare sau apa simt o intepatura la inima..este ceva grav?astept raspuns multumesc
0
12-08-2010, ora 16:49
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Cel mai frecvent aceste simptome apar in cadrul unei spasmofilii - lipsa de calciu. Ar fi utila o cura de calciu si vitamina D si daca se repeta de facut alte investigatii.
0
12-08-2010, ora 22:52
natarau
Nu este medic/terapeut
natarau
multumesc frumos!
0
13-08-2010, ora 13:43
gyorgyo
Nu este medic/terapeut
gyorgyo
stimata doamna doctor va rog sa imi spuneti ce credeti in legatura cu problema care o am;cand ies in caldura si merg mi se face rau incep si respir greu imi tremura tot corpul si ma i-au slabiciuni imi vine sa cad din piceoare parca as simti ca mi se incoarda ceva in piept si nu pot respira, parca nu mai suporta corpul caldura am facut analize la plamani si inima la sange la cap la abdomen si totul e bine dar problema persista de 3 luni.nu reusesc sa imi mai gasesc puterile, ma gandeam poate sa am astm imi puteti spune daca astmul se vede la radiografia pulmonara? am si o mica durere cateodata in piept in dreapata sternului care radiaza sub brat cateodata ma doare si in spate, nu stiu sant destul de derutat ca la analize nu mi-a iesit nimic iar starea mea este tot asa mi-e teama sa nu imi pierd serviciul.va multumesc mult!
0
13-08-2010, ora 20:45
natarau
Nu este medic/terapeut
natarau
doamna doctor am inteles ca nu este recomandata o cura de calciu pe timp de vara..asa este?multumesc
0
18-08-2010, ora 10:19
radja
Nu este medic/terapeut
radja
Buna ziua.
Va rog frumos sa-mi spuneti care sunt simptomele unui atac de panica. Un atac de panica poate dura pana la 4 ore si ce anume provoaca aceste atacuri de panica?
Adaugă un comentariu / răspuns
48 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce faci când copilul nu respiră bine (nu poate să respire)?
  • Noi date despre mucus ar putea ajuta pacienții să respire mai ușor
  • Respirație dificilă? - cum îți dai seama că ai ceva la plămâni
  • Ce să faci când simți că nu ai suficient aer (probleme de respirație)
  • Dificultăţi la respirat? Cum îţi dai seama dacă respiri bine sau nu
  •