Crize de spasmofilie?!

15-10-2012
anna-maria20
Nu este medic/terapeut
anna-maria20
Buna ziua. Numele meu este R. si am 21 de ani. In urma cu aproximativ 2 saptamani am avut o criza chiar de ziua mea si am avut nevoie de ingrijirea medicilor de urgenta. Cei de la urgenta mi-au spus ca este o criza de spasmofilie din cauza faptului ca am baut cafea la ora 21 seara si ca a fost o zi mai cu emotii, etc si ca totul este pe sistem nervos si eu pot controla asta. Simptomele sunt cam asa:
-batai in ritm alert ale inimii;
-senzatie de sufocare;
-furnicaturi in buricele degetelor de la maini si de la picioare;
-spasme musculare;
-inclestarea maxilarului;
-senzatie de sete;
-dureri in spatele capului.
-cateodata frisoane.
Ideea este ca aseara dupa aprox 10 zile de la prima criza am avut iar aceste stari, nu chiar asa intense, dar aceleasi stari. Eu de la prima aceasta criza m-am lasat si de fumat si de cafea. Ieri dupa 10 zile am baut iar cafea dar ft slaba. Am luat niste vitamine numite Supradyn si calciu-mg-vit. D3 efervescenta si mi-a trecut. Problema este ca de atunci am mai mereu aceste stari simt ca ma sufoc, ca ma desprind de realitate si ma cuprind niste ganduri ingrozitoare si frica de moarte. Starile astea se accentuaza mai mult seara.
Va rog mult de tot sa ma ajutati cu un sfat, nici macar nu stiu la ce medic sa merg pt ca eu sunt din Cta, dar momentan am domiciliul in Pitesti si nu am medic de familie aici. La ce medic ar trebui sa ma duc in cazul asta? Mentionez ca la neurolog am povestit aceste stari si a spus sa le tratez cu vitamine si magneziu insa as vrea sa fac un control amanuntit si nu stiu unde sa merg. Orice sfat este binevenit, va multumesc anticipat.
5 comentarii
0
15-10-2012, ora 17:38
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
buna!!1aseara am scris si eu niste comentarii tot despre aceasta problema de fapt le-am scris la atacurile de panica!!!ptr ca se numesc atacuri de panik!!!tot asa am si eu atacuri ma gand numai ca a-si muri si nu imi mai revad familia din tara ptr ca eu sunt venita in belgia sa lucrez de cateva zile si pot spune ca sapt trecuta a fost un stres ptr mine la maxim ce-a mai grea sapt din viata mea!in primul rand treb sa scapi de teama poate ca ai avea ceva la inima si te indrum spre un medic specialist sa vezi daca inima e in regula eu am fost lunea trecuta si spre usurarea mea nu am nimik.incearac sa cauti atacurile de panica tot pe acest site si ai sa citesti multe comentarii incurajatoare care pe mine m-au intarit aseara vazand cum unii sau controlat singuri si au iesit din aceste stari.eu beau de 2 ori pe zi ceai de sunatoare si de marti am sa incep sa iau magnb6 am inteles ca ajuta.cand ma inspaimant si imi intra in cap ca a-si pati ceva ma gand ca e numai in capul meu spun o rugaciune daca am stare sau daca nu incepo s acand si ma gand ca totul e bine.aseara de ex am adormit foarte greu tresaream ma gandeam la starile mele si odata ce incepi s ate gand la ele greu iti revii.multa sanatate si ai sa iti revii numai cu puterea tatalui nostru ceresc.
0
15-10-2012, ora 17:56
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
buna ziua,
NU ai nimic.serios.
vezi sa NU uiti sa mananci dimineata...si sigur ca asa faci
sa bei apa, ceai si cate o cafea
verifica-ti tensiunea si glicemia in farmacii:Dona, Help net etc...
mananca putin si des
dormi cal putin 6-7 ore/noapte
NU mai sta mult...mai mult de 2-3 ore/zi pe net.asta pana-ti revii
ia SI cate o pastiluta de Coenzima Q10/zi..citeste despre pe google...
cele bune
0
16-10-2012, ora 22:05
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
Ana Maria te rog mergi la un psihiatru.daca vitaminele nu te ajuta prea mult e musai psihiatru...vorbesc din proprie experienta
0
18-01-2013, ora 20:06
octav_octav
Nu este medic/terapeut
octav_octav
poate ai caderi de calciu, unele simptome cam asa sunt
0
04-02-2013, ora 11:00
Elena Tiron
Nu este medic/terapeut
Elena Tiron
Buna Dimineata.sw l varta de 12 ani, in fiecare an, rareori d 2ori/an, imi amortesc degetele de la maini si picioare, ameteli, dureri acut de cap/senzrie de lovituri puternice, voma in exces..si in asemenea cazuri trebuie s chem salvarea...si mi se administreaza intravenos calciu cu vitamina D3 si ceva salin.si-mi revin, dar nu mereu patesc ass ceva, mentionez ca am hipotiroidie ls care numai fac tratament medicamentos din 2001(am facut tratament in perioada 1999-2001), azi mi-a amortit degetele de ls mana stanga si gura(buzele) tot partea stanga, tensiunea mea mereu e mica-8 cu 2, ce sa fac?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.