Cross linking

286 comentarii 1 2 ..... 9 10
0
09-10-2012, ora 22:00
Dr. Sarbu Lucian
Oftalmologie, Brasov
Dr. Sarbu Lucian
Este ultimul raspuns pe care il primesti de la mine, helpkeratoconus.
Dupa penultimul raspuns, cand ti-am demonstrat ca te-ai inselat, ma asteptam la scuze din partea ta pentru limbajul foarte dur pe care il folosesti absolut gratuit. Nu le-am primit. In shimb, vad ca analizezi cuvant cu cuvant ce scriu doctorii pe situl asta si le cauti nod in papura. De ce? chiar nu inteleg. Dar sa stii ca singurii care vor avea de suferit din cauza frustrarilor tale vor fi ceilalti utilizatori ai acestui forum - veti fi privati de parerile unor doctori care cu asta se ocupa si de experienta noastra in domeniul bolii de care suferiti. Sunt sigur ca tu nu ai nevoie de asa ceva; tu stii mai bine.
Iti voi raspunde totusi si la ultima provocare.
"Aceasta substanta nu este insa indicata de rutina, ci doar in anumite situatii - cornee mai subtire de 400 microni ( se castiga cei aprox 50 microni care se indepartau prin dezepitelizare)" - asta scriam eu. Ce e asa de greu de inteles? Daca nu indepartezi cei 50 de microni, automat ii castigi. Dupa cum daca ii indepartezi prin dezepitelizare, ii pierzi. Temporar, bineinteles, pentru ca epiteliul - cei 50 microni, va creste la loc. Logic, dupa parerea mea.
Adio, helpkeratoconus!
0
10-10-2012, ora 09:32
helpkeratoconus
Nu este medic/terapeut
helpkeratoconus
In primul comentariu eu faceam referire la crosslinking fara dezepitelizare cu durata de inhibitie de doua ore.Raspunsul care l-am primit de la tine a fost ca asa era la inceput si ca asa zicea producatorul de Riboflavina. Intrebarea mea este tu stii ca operatiile se fac dupa un anumit protocol care in cazul cxl trebuie sa aiba acceptul CE. Nu mi-ai zis care protocol vorbeste de aceste doua ore ?
Tu ai scris clar in primul comentariu ca cei 50 de microni se pierd, nu ai scris ca acesti 50 de microni se refac.Aceasta completare ai facut-o de abia acum.
Cind ai ales sa intrii in mediul virtual ti-ai asumat si riscul de a raspsunde la intrebari ( pertinente sau mai putin pertinente) de aceea nu vad de ce te inflamezi asa de tare la niste intrebari zic eu pertinente.
Oricum scopul tau a fost sa iti faci reclama pe acest forum iar cind cineva ti-a zis ca vorbesti prostii te-ai inflamat si ai aparut in forum.
Eu sunt frustrat ca medicul roman nu are tot ce trebuie pentru a investiga un bolnav de keratoconus si in acelasi timp mai vorbeste si prostii, dar se declara si mare specialist pe keratoconus.
0
10-10-2012, ora 13:54
allinutzul
Nu este medic/terapeut
allinutzul
helpkeratoconus:
1. tonul tau este extrem de agresiv si deloc constructiv. Nu cred ca este ok sa vb pe un astfel de ton cu oameni/medici pe care nu-i cunosti.
2. cred ca ar fi mai constructiv ca intrebarile tale sa fie adresate direct pe mailul spitalului/medicului unde intentionezi sa faci CXL. Plecand de la premisa ca aparatura nu este certificata CE, riboflavina este expirata etc.. nu faci decat sa jignesti persoane care totusi isi fac putin timp sa mai intre pe aici si sa mai raspunda la unele intrebari.
3. iti inteleg frustrarile, dar tine cont ca acesta boala nu are solutie la nivel mondial in acest moment. Sunt studii care arata ca CXL stabilizeaza corneea dar nu te vindeca de boala. De asemenea nu se stie exact care va fi efectul acestui tratament peste 20-30 de ani... Boala aceasta are o incidenta destul de scazuta (pe wiki incidenta pt SUA este de 1 pers la 2000 de pers.). Iti pot spune sigur ca in facultatea de medicina, la cursurile de oftalmologie sunt doar cateva randuri despre aceasta boala. Prin urmare da... nu avem specialisti in aceasta boala dar surpriza... citeste forumuri din alte tari si o sa vezi ca nici pe afara nu prea sunt specialisti..
Problema mare este ca sunt anumite clinici pe la noi in care medicii au uitat sa mai fie oameni.. Macar atat: sa fie oameni. Nu generalizez dar din pacate sunt destule astfel de cazuri...:(
0
26-10-2012, ora 16:53
razvanpetre2000
Nu este medic/terapeut
razvanpetre2000
Salutare la toti. Cine poate sa-mi spuna o clinica buna in Bucuresti unde se face consultaie de topografie si pahimetrie corneana, computerizata, noncontact...ma interseaza la pahimetrie, cand masoara grosimea corneei sa nu mai vina asistenta, ca medicul nu are timp, in cel mai fericit caz, cu " creionul " special pe ochiul meu sa masoare. Doresc sa stiu daca este un aparat special non contact si unde, Multumesc. la ce clinica in bucuresti
0
27-10-2012, ora 21:53
Maria Marinescu
Nu este medic/terapeut
Maria Marinescu
In urma cu câteva luni sora mea a ajuns in bucuresti la recomandarea mea, mai fuseseram eu si soţul meu la spitalul Westeye Hospital din calea Vitan. In urma consultului si a topografiei corneene ( o harta a corneei care arată exact gradul keratoconusului dacă exista) s-a pus diagnosticul de keratoconus stadiul II-III. Medicul Dr. Simion Mihaela chirurg specializat in keratoconus, i-a explicat ca exista mai multe posibilitati chirurgicale: implant de inele intracorneene si Crosslinking transepitelial. A început cu implant de inel intracornean Keratac parca se numea inelul, apoi ulterior Crosslinking, a decurs totul foarte bine, doamna Dr este extraordinara, eşti consultat cu grija, toate detaliile îţi sunt oferite, se ocupa intra-adevăr de tine, nu doar sa-ţi ia banii ca la alte spitale. Preţurile nu sunt mici, insa sănătatea este pe primul plan. Este foarte aglomerat, uneori se mai aşteaptă 15-20 de minute fata de ora programată insa merita toată aşteptarea. Cred ca la ei la spital grija pentru pacient se vede de la tot personalul, toţi îţi zambesc, încearcă sa te facă sa te simţi ca între prieteni. Am recomandat spitalul tuturor cunoscutilor ptr ca am fost toţi foarte multumiti. Sora mea este f bine, a refăcut topografia la 3 luni de la operaţie si arată bine. Sănătatea multă tuturor!
0
29-10-2012, ora 08:53
razvanpetre2000
Nu este medic/terapeut
razvanpetre2000
Multumesc mult dna Maria.
0
13-11-2012, ora 18:20
Dr. Simona Radu
Identitate neconfirmată
Dr. Simona Radu
Stimate helpkeratoconus: E foarte interesant cum cineva care evident nu intelege informatiile medicale pe care le citeste se considera indreptatit sa aiba pareri despre competentele altora, obtinute prin nenumarati ani de studii si examene.
Acuzatia de minciuna e insa inacceptabila.
Eu sunt medic primar oftalmolog, doctor in stiinte medicale, am publicat si prezentat date si imi fac meseria cu daruire si in cele mai bune conditii pentru pacientii mei, folosind aparatura, substante medicamentoase si dispozitive corespunzatoare legislatiei in vigoare si desigur, nivelului de cunostinte stiintifice validate pana in prezent. Desigur ca nu am facut crosslinking in cabinet, ci prin colaborarea cu clinici cu dotarea necesara. Activitatea mea nu este un secret, pacientii exista si beneficiaza in cadrul consultatiei de toate cunostintele mele, pe care mi le completez continuu. Desigur ca aici pe forum si alte persoane afectate de keratoconus ar fi putut sa le obtina GRATUIT, daca dumneavoastra nu v-ati stradui sa jigniti continuu, fara sa stiti despre ce vorbiti, persoanele de specialitate.
E pacat ca medicii romani sunt apreciati abia dupa ce ajung sa lucreze peste hotare, acolo unde scoala romaneasca de medicina este respectata cum se cuvine, desi cei care lucreaza in tara o fac, prin comparatie, cu eforturi uriase, justificate doar prin pasiune. E curios ca nu observati ca prin instruire si initiativa privata, beneficiem permanent in tara de cele mai noi aparaturi si tehnici de tratament.
Nu va obositi sa-mi raspundeti, nu voi mai accesa acest forum.
0
15-11-2012, ora 17:50
david_rotaru
Nu este medic/terapeut
david_rotaru
Buna ziua! Exista vreo clinica la noi in tara care practica metoda Holcomb C-3R si implant de lentila sau intacts, a doctorului american Brian Boxer Wachler?sau o metoda asemanatoare fara dezepitelizare?
0
15-11-2012, ora 19:17
david_rotaru
Nu este medic/terapeut
david_rotaru
La Europe Eye ce fel de crosslinking se face, cu dezepitelizare sau fara?
0
30-11-2012, ora 23:35
david_rotaru
Nu este medic/terapeut
david_rotaru
Buna seara!Am fost si eu astazi la un control la renumitul spital Europe Eye unde am fost consultat de d-na doctor Iolanda Neagu.Am plecat dezamagit sa va spun sincer.Primul lucru care nu mi-a placut a fost ca mi s-a cerut sa achit consultatia inainte de a fi consultat...la ce clinica se mai procedeaza asa doamne iarta-ma? Am fost preluat de o asistenta care mi-a masurat dioptriile, dupa care am fost trimis in cabinetul d-nei dr. care a repetat aceasta masuratoare pe baza careia nu a putut spune nimic.Eu aveam la mine si doua topografii mai vechi, s-a uitat ea pe ele dar cu ce putea sa compare daca nu facuse si ea topografiile...in fine, mi-a spus ca daca vreau sa fac setul de investigatii pt. keratoconus sa merg la receptie sa mi se spuna pretul.la receptie surprize surprize costa 300 lei, pe langa 100 de lei cat platisem pt consult si am refuzat (la toate clinicile la care am fost topografia corneeana este inclusa in pretul consultului).m-am intors in cabinetul dnei dr.si in timp ce ea scria pe bilet ce vedere aveam si dioptriile, am intrebat-o daca se poate face implant de inele + crosslinking la ochiul meu drept si mi-a raspuns ca da dar nu la clinica lor ci la o clinica din Turcia cu care ei colaboreaza si cu care imi poate face legatura, desi pe site-ul lor scrie clar ca practica aceasta metoda.in schimb practica crosslinkingul pe care mi l-a si recomandat, care trebuie repetat la 2 ani ca nici asta nu e garantat si sa port lentile de contact rigide ca asta e singura solutie care imbunatateste vederea desi i-am spus ca am purtat si stiu ce inseamna si cat de greu sunt de suportat.
Lipsa totala de profesionalism!
Evitati aceasta clinica pe cat posibil! Reclama este sufletul comertului!
O seara buna!
0
15-06-2013, ora 21:31
nicobo78
Nu este medic/terapeut
nicobo78
Pacientilor care au facut Cross linking cu este cazul meu se recomanda sa foloseasca picaturi oftalmologice fara conservant de genul pentru lentile de contact.Care sint cele mai potrivite?
0
24-06-2013, ora 00:08
fadwow
Nu este medic/terapeut
fadwow
Salut, am fost diagnosticat cu KR, stadiul 3, de aproximativ 2 ani jumătate, la ochiul stâng. Am folosit lentila de contact în tot acest timp, cât mi-a permis ochiul, şi picături(lacrimi artificiale, Hyabak). Am făcut consultul la Oftalclinic şi doctoriţa Mihaela Constantin îmi spune la fiecare consultaţie că ochiul este în acelasi stadiu(3), dar mă sfătuieşte să fac operaţie de Crosslinking. Mi-e teamă nu de operaţie în sine, ci de efectele negative ale operaţiei, mi-e teamă să nu fac mai rău ochiului. Ce ştiţi despre această clinică, respectiv această doctoriţă? Dar despre operaţia de Crosslinking? Mă sfătuiţi să fac alt consult la altă clinică şi dacă da, unde(în Bucureşti)? Orice sfat/lămurire este bine venită.
Vă mulţumesc anticipat!
0
09-06-2014, ora 08:15
Crosslinking
Nu este medic/terapeut
Crosslinking
Buna ziua as avea si eu o intrebare dupa efectuarea crosslinking se imbunatateste cat de cat vederea sau ce ar trebui sa faci pentru a se imbunatatii...multumesc
0
05-11-2014, ora 15:02
POPOVICIU DRAGHINA IRINA
Nu este medic/terapeut
POPOVICIU DRAGHINA IRINA
Buna ziua. Domnule Doctor SARBU caut si eu un raspuns sper ca mi- l puteti da dumneavoastra. Am transplant cornean pe ambii ochi in urma repetatelor recidive de keratita meteherpetica cornea s-a perforat si a fost nevoie de transplant.Pot face colagen crosslinking?
0
10-03-2015, ora 21:02
sica1
Nu este medic/terapeut
sica1
"Operatia fara dezepitelizare, in care Riboflavina se aplica direct pe suprafata corneei, cu epiteliul intact - metoda complet lipsita de riscurile celei dintai. Aceasta a doua varianta este eficienta numai daca se foloseste formula noua de Riboflavina, care patrunde foarte bine si prin epiteliul intact, nemaifiind astfel nevoie de indepartarea acestuia."

Se face in tara acest nou tip de crosslink? Se poate face si in cazul in care, cu ceva timp in urma s-a facut transplant de cornee?
0
04-06-2015, ora 16:57
ANCADA
Nu este medic/terapeut
ANCADA
buna ziua, am si eu o problema daca ma puteti ajuta...fratele meu a a fost la un consult si i s-a spus ca are corneea foarte subtire si nu poate fi operat...i s-a recomandat ca timp de 6 luni sa foloseasca lacrimi artificiale si ca daca vrea sa se opereze abia dupa 60 de ani se poate face..el avand 45..
Chiar nu mai exista nici o modelitate de a face o interventie ca sa isi imbunatateasca vederea?Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns
286 comentarii 1 2 ..... 9 10

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: