CT scan si sinuzita cronica

13-11-2017
cornel74
Nu este medic/terapeut
cornel74
Buna ziua,

Am facut un CT scan pentru sinusuri, rezultat 'ingrosare pseudopolipoidala a mucoasei sinusului stang'. in rest 'sinusuri frontale, cellule etmoidale, sinus sfenoidal si sinus maxilar drept normal pneumatizate, libere'. De asemenea a mai aparut 'sept nazal pe linia mediana cu ingrosare neregulata a mucoasei septale, in special in 1/3 distala, hiatusuri semilunare libere, planseu alveolar sinus maxilar integru bilateral, ingrosarea pseudopolipoidala a mucoasei peretelui inferior al sinusului maxilar stang, de 18/16mm'. Un medic ORl mi-a pus un diagnostic de rinita cronica si deviatie de sept acum 10 ani de zile. Recomanda interventie chirurgicala.

In general nara stanga este tot timpul infundata, dar, in mod ciudat, nici cea dreapta nu e de mare ajutor. Pentru prima data cam de 1 luna de zile am anumite secretii in interiorul gatului care din pacate creeaza a senzatie incredibil de suparatoare. O investigatie cu camera a aratat acumulare de secretii care par sa vina din sinusuri. Asta era cu 1 luna inainte de CT. Un tratament cu Duonazal, ser hypertronic + metadexazona cu aparat de nebulizare, aerius, Parasinus, Vibrocil nu a facut mare lucru. De fapt matadexazona a reusit sa imi face tensiunea 15/10 dupa 24 de ore si 3 sedinte plus o tuse necontrolata cu durere in piempt, motiv pentru care am si oprit. Sau poate a fost o combinatie de duonzala, vibrocil, parasinus, ser hyper si alte minuni de le luam in acelasi timp. idea e ca le-am luat in continuare pe restul dar fara dexa si a fost ok.

Rezultatul current de la CT scan nu imi spune prea multe, inteleg ca am sinuzita cronica? Doar prin operatie chirurgicala se trateaza deviatia de sept care pare sa fie cauza sinuzitei? Acea ingrosare dinre zultatul de la CT scan are vro relevanta, trebuie tratata?

Multumesc.
2 comentarii
0
13-11-2017, ora 21:28
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 se face un consult la maxilo=facial + radiograie la radacina dintilor de sus de sub sinus pe stg.
asta ar fi o explicate la acel rezultat
2 polipi in sinus si in nas. mai cresc pe fon alergic..de la diferite probleme intestinale si intolerante la anmite alimente
3 in rest.. faptul ca gandirea DVS vrea sa depasesca gandirea unor medici..
Nu Va ajuta cu nimic
internarea in clinica ORL si operatiile necesare..tot de medici tine
0
13-11-2017, ora 21:43
cornel74
Nu este medic/terapeut
cornel74
Multumesc de raspuns, am trimis un mesaj, e mai mult de discutat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Am sinuzită? - semne și simptome ce susțin diagnosticul
  • Sinuzita a fost asociată cu un risc crescut de boli reumatice
  •