Cu toate ca face tratament si tine regim cu strictete glicemia este ridicata!

04-01-2012
ICM
Nu este medic/terapeut
ICM
Buna ziua. Va rog foarte mult daca puteti sa ma ajutati cu parerea unui specialist in privinta unei anumite situatii care a aparut acum doua zile. Mama mea in varsta de 65 de ani a fost diagnosticata cu diabet de tip 2 acum 7 ani iar in prezent urmeaza un tratament cu insulina Humalog Mix 50 (26 de unitati dimineata si 22 seara plus un Siofor la amiaza administrat oral). Valorile glicemice, dimineata, nu depaseau 130, insa de doua zile glicemia oscileaza intre 175 si 200 atat dimineata inainte de administrarea insulinei, cat si in in timpul zilei dupa administrare. Mentionez ca respecta cu strictete regimul alimentar iar in perioada sarbatorilor nu a facut rabat de la acesta, pe de alta parte aceasta problema a aparut pe fondul unei viroze respiratorii cu stari febrile usoare. Poate sa fie si asta o cauza? E posibil ca o pastila de propolis sau aspirina sa contribuie si ea la aceasta stare. Daca NU care anume ar fi cauza si ce este de facut? Va multumesc.
3 comentarii
0
04-01-2012, ora 14:17
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Vezi ca temperatura sa nu fie din alta parte. Ar putea fi de la pancreas, deoarece el este problema in bolile de diabet.
Mai bine merge la doctor, poate ii da si analize.
Daca este de la pancreas, se va acutiza rapid. Nu amana. Intrebi medicul si despre propolis si aspirina.
0
04-01-2012, ora 15:54
ICM
Nu este medic/terapeut
ICM
Categoric ca vom merge si la medic, insa temperatura nu e de la pancreas pentru ca toti din familie au avut aceasta viroza respiratorie de unde s-a molipsit si ea. Oricum va multumesc mult pentru opinie.
0
04-01-2012, ora 17:49
claudia niculescu
Nu este medic/terapeut
claudia niculescu
Si eu am diabet de 7 ani, dar de tip 1. Insa intotdeauna cand am avut o infectie (urinara, de ex) sau viroza am stapanit mai greu variatiile glicemiei, aceasta avand valori mult mai crescute ca de obicei. In general, orice situatie stresanta pt organism provoaca la diabetici cresterea glicemiei. Cel mai probabil, dupa ce trec starile febrile va reveni si dansa la valorile anterioare. Sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce face prea mult zahăr în sânge și de ce e atât de important să ținem glicemia jos
  • Hiperglicemia, mai periculoasă decât hipertensiunea arterială în privința riscului de a suferi un atac de cord
  • Lumina roșie ar putea scădea vârfurile hiperglicemice de după mese
  •