cum afecteaza contraceptivele mercilon luate peste sarcina

09-09-2009
antondana76
Nu este medic/terapeut
antondana76
Buna seara
Acum 6 ani mi s-a pus diagnosticul de "ovare paupere", mai pe intelesul tuturor:nu am ovule, deci spermatozoizii nu au ce fecunda.Mi s-a prescris sa iau mercilon, atentie, "toata viata".Mai precizez ca am ajuns sa consult medicul in momentul in care nu mi-a mai venit menstruatia vreo doua luni la rand.Iintr-adevar, numai cu contraceptive, imi vine ciclul.
Din cand in cand, in toto acesti ani, am mai intrerupt cate o luna, cel mult doua sa iau pastilele, asta si pe motiv ca, de multe ori uit sa iau pastila la timp.
Anul acesta, in luna iunie, nu am mai luat mercilon pt ca am fost in concediu si am renuntat.Am luat apoi in lunile iulie si august.L a inceputul acestei luni(septembrie) am tot avut stari de voma si ma dureau f.tare sanii.Mi-am facut un test de sarcina si.SIRPRIZA: a iesit pozitiv.Durerea a fost insa mai mare in momentul in care medicii mi-au spus sa renunt deoarece mercilonul va afecta sarcina- am 8saptamani si 4zile-, adica va iesii copilul cu malformatii.Deci precizez ca am renuntat sa mai iau mercilon cand sarcina era la 8saptamani si 2zile.
Va rog sa ma autati sa iau o decizie.E chiar tat de grav?Sunt disperata!nu am mai ramas niciodata insarcinata, iar dorinta mea de a avea un copil este imensa!
Va multumesc
Dana Anton
4 comentarii
0
09-09-2009, ora 21:45
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Daca iti doresti un copil fa dupa dorinta ta si nu te lua dupa ce spun doctorii. Mai ales ca gresesc de foarte mult ori cu presupunerile lor. Chiar si cu medicamente puternice un copil iese sanatos daca este vointa lui Dumnezeu, iar gandurile negative ale mamelor sunt deseori mai rele pt. copil decat anumite medicamente.
Ai incredere in Dzeu si speranta si BUCURA-TE DE SARCINA si de copil caci frica ta se transmite automat copilului, indiferent de ce o sa fie. Nu te mai lasa influentata de ce zic doctorii, poate a fost voia lui Dzeu sa ramai insarcinata, mai ales ca vezi ca s-a intamplat totul spre surprinderea la toti.
Gandeste-te ca un copil nu vine pt. a fi dat afara !!!
0
15-09-2009, ora 21:19
monellu
Nu este medic/terapeut
monellu
SI EU MA CONFRUNT CU CEVA ASEMANATOR, AM INCEPUT SA IAU ANTICONCEPTIONALE PESTE SARCINA DEOARECE NU AM STIUT CA SUNT INSARCINATA (5 SAPTAMANI). DACA INTRERUP ANTICONCEPTIONALELE ACUM, IN A 6-A ZI, CE SE INTAMPLA? TE ROG SA-MI RASPUNZI CE S-A INTAMPLAT LA TINE, A APARUT SANGERAREA CARACTERISTICA INTRERUPERII ADMINISTRARII PILULELOR? AJUTA-MA, TE ROG!
0
18-09-2009, ora 11:42
Adina85
Nu este medic/terapeut
Adina85
Si eu am intrerupt pastilele o data...si nu am avut nici un fel de sangerare. Iar cand am dorit sa continui, am asteptat sa imi vina iar menstruatia si am luat pastila in prima zi de menstruatie.
Si cat despre sarcina: n-am nascut pana acum, dar daca as avea o problema si as vrea cu tot dinadinsul sa tin sarcina, as merge mereu la control, as tine sarcina sub observatie. Au dreptate doctorii, in cazul in care iei pastile asa puternice atata timp, exista riscul sa se nasca un copil cu malformatii. Orice decizi, pregateste-te si pt situatia in care copilul va avea intr-adevar probleme. Dumnezeu sa fie cu voi doi! Sanatate!
0
19-01-2010, ora 03:30
Oprah
Nu este medic/terapeut
Oprah
Draga Dana,

Abia acum am citit ceea ce ai postat. Esti singura despre care am auzit ca ai acelasi sindrom ca mine. Si eu am intrat la menopauza tot la 27 de ani, acum am 35. Si eu trebuie sa iau, fara pauza, hormoni.
Imi pare rau pentru problema cu sarcina. Cum ai decis sa faci, pana la urma?

Veronica
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  • Însărcinată pe anticoncepționale
  •