Cum ajut pe cineva care are este sub tratament antidepresiv?

22-03-2010
Minciunescu
Nu este medic/terapeut
Minciunescu
Buna ziua!
As dori cateva sfaturi despre cum ar trebui sa ma comport cu o persoana diagnosticata cu depresie majora si care urmeaza un tratament in cadrul spitalului, dar care o sa fie externata in curand. Persoana respectiva o sa fie plecata o perioda impreuna cu parintii in alt oras. As vrea sa stiu cum as putea sa o ajut in aceasta perioada?, avand in vedere ca relatia acesteia cu parintii nu este foarte stabila. Deasemenea aceasta si-a exprimat dorinta de a petrece mai mult timp impreuna cu mine dupa intoarcerea sa in Bucuresti si as vrea sa stiu ce ar trebui sa fac, cum ar trebui sa ma comport pentru a-i fi de ajutor?
Va multumesc!
2 comentarii
0
22-03-2010, ora 09:14
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Nu trebuie decat sa va comportati normal, o persoana cu depresie majora ar mai avea nevoie de afectiune, e o lipsa de afectiune in boala asta, sa-i fiti alaturi.In rest nimic, antidepresivele isi vor face singure treaba.Asadar nu considerati depresia majora un handicap, este doar o boala si este suficient sa va purtati normal.O atentie iesita din tipare, ca si o subapreciere a bolii, mai mult rau ar face.Parerea mea.Cu bine!
0
30-03-2010, ora 00:25
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Minciunescu la tine ma refer.

Incearca sa-i arati partea pozitiva a vietii, cum este de frumoasa, cum trebuie sa depasim greutatiile, arata-i ca il apreciezi si esti deacord cu el in toate, trecand cu vederea cele noncrestine si iubestel.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul