Cum am scapat de deprimare in cateva minute

31-07-2012
Ionica2011
Nu este medic/terapeut
Ionica2011
Eram dupa mai multe zile de stres si nopti dormite rau, aveam ceva nou la lucru ceva care era facut cam aiurea si eu trebuia sa-l rezolv plus ceva probleme familiale.Cu chiu cu vai am apucat ora de plecare acasa de la servici.Cand am ajuns la tara la soacra-mea nu mai eram bun de nimic, parca nu mai aveam chef de nimic pe lumea asta.Trebuia sa sap si sa plantez niste castraveti plus alte chestii.Dar au trecut mai bine de 2 ore si eu eram intr-o stare psihica ultrajalnica, una din zilele alea cand pare ca nimic nu merge toate sunt impotriva ta.Imi pun in gand sa ma duc la un vecin sa mai schimb cateva vorbe si ma gandesc eu poate imi mai revin ca chef de a face ceva nu era, numai ma invarteam de colo-colo.
Plec si pe drum ma intalnesc cu o vecina care are catre 80 de ani care avea ceva lucru de mana in fata casei.Imi spune aproape plangand de faptul cat de grea e singuratatea ca sotul ei a murit de mai bine de 2 ani si cat de greu e sa fii strain de locul asta, ca daca ar fi de acolo ar mai avea si ea un var sau un frate sau rude mai apropiate mai multe si ar mai avea cu cine comunica.Nu are decat pe fiica si ginerele care sunt in sat, restul copiilor sunt plecati si vin foarte rar ca sunt departe.Ma rog mi se mai tot plange, si ca prin magie in cateva minute parca nici nu mai stiam ce e aia deprimare parca aveam aripi nici nu m-as mai fi dus la vecinul meu peste cateva case ca mi-am revenit ca prin farmec.La sfarsit imi multumeste ca am stat cu ea de vorba si ca i-am alinat durerea(Ma gandeam eu asa in capul meu eu sunt 'frati-tu' cu vreo cateva zeci de ani mai tanar si cu aceeasi problema legat de strain de locul ala)In realitate si ea m-a alinat pe mine mai mult decat eu pe ea.O batranica atat de sensibila si care arata sentimentele ei.Noi barbatii ni le ascundem nu ni le aratam asa usor la vedere.
Daca ati scapat prin diverse metode de depresie puneti-le aici.
45 comentarii 12 Înainte ›
0
31-07-2012, ora 08:44
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Sportul m-a ajutat sa scap de depresia care ma chinuia de ani intregi.
Tu Ionica nu stiu daca esti un exemplu, practic tu ai avut instant o zi mai buna atunci cand ai realizat ca altii o duc mai rau. Subconstientul tau a facut aceasta remarca si ai devenit fericit la ideea ca esti si tu superior cuiva, respectiv batranica. Unii oameni simt nevoia sa stie ca sunt mai presus decat altii dintr-un motiv sau altul si asta ii binedispune.
0
31-07-2012, ora 11:29
Ionica2011
Nu este medic/terapeut
Ionica2011
Otilia107 nu stiu daca nu m-ai inteles gresit.
Eu cred ca am empatizat cu femeia respectiva.
Nu m-am gandit nici o clipa ca sunt superior ei.Nu stiu daca ti s-a intamplat cand ai intalnit oameni care nu s-a pus nici o clipa in comunicare de a fi eu mai sus decat respectiva persoana.Efectiv sunt niste persoane aparte si cu asta basta.Comunicarea cu ele se desfasoara absolut firesc si nicodata nu te-ai gandi sa fii atata de meschin incat sa te gandesti sunt mai bun decat el(ea).
Daca ai fi auzit-o de cu cat drag vorbea, cu cata simtire a multumit ca am vorbit cu ea desi a fost cel mai sensibil "psiholog"care l-am intalnit.
Da cu sportul ai drreptate si pe mine ma intareste sau urcatul pe munti pe mine ma duce in alta lume.
Domnul sa va ajute!!!
0
31-07-2012, ora 18:14
OvidiuUngureanu
Nu este medic/terapeut
OvidiuUngureanu
Eu ii mai dau in cap lui Ogica ca sa scap de depresie !! Cred ca e cel mai bun leac din cate exista!!
0
31-07-2012, ora 19:56
utilizator_122511
Nu este medic/terapeut
utilizator_122511
Da, este foarte bun, pe mine asta m-a tinut in viata in momentele grele prin care am trecut...
0
02-08-2012, ora 11:45
Ionica2011
Nu este medic/terapeut
Ionica2011
Adevarul ca ne trebuie un pic de efort de a iesi din starile astea.
Multi ani mergeam numai la mare (trebuia ptr copil), cu toate ca atunci cand m-am cunoscut cu sotia amandoi merseseram ani buni fiecare cu prieteni lui la munte...dupa ne-am dus doar la mare.Anul trecut am hotarat si am plecat cu unii din pritenii din vechea trupa.Ne-am organizat greu dar greu a fost pana am pornit prima oara.Apoi parca a devenit un "drog " ne-am dus din nou si din nou.Si am facut si alte planificari in locuri deosebite.
Un pic de efort dar merita e o alta lume.Toata lumea e aparte, nu vezi oameni pe munte sa arunce pe jos harti sau gunoaie.Ne salutam cu Buna ziua sau Salut -e un obicei impamantenit, de parca ne-am cunoaste de cand lumea.Legi conversatii sau prietenii repede.Merita din plin si nu e atat de scump sa stai la cabane sau eventual cu cortul.
Va doresc o zi frumoasa!!
0
02-08-2012, ora 13:58
utilizator_115852
Nu este medic/terapeut
utilizator_115852
Da, la munte e mult mai frumos, faci sport, care e bun pentru sanatate, inloc sa zaci ca placinta pe plaja la mare.
0
03-08-2012, ora 17:31
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
cand vorbim despre o stare de deprimare care a tinut o zi doua e usor sa scapam de ea repede. dar cand ne confruntam cu depresii grave cum ar fi de exemplu depresiile din cadrul tulburarii afective bipolare e mai greu sa scapam de ele. eu sufar de aceasta crunta boala din 2007 si rare au au fost perioadele in care eram mai bine. si spun mai bine deoarece nu eram niciodata ca inainte de a se mi se declansa boala. ba eram depresiva, ba lipsita de putere, ba cu idei suicidale si chiar si o tentativa in acest sens. am avut si nenumarate internarii din cauza depresiilor in special, care ma puneau la pat. la ultima internare din anul acesta, respectiv din luna ianuarie, am cunoscut un barbat de care m-am indragostit. ajunsesem la spital intr-o stare jalnica de depresie. incet-incet, am simtit ca-mi revin din depresie datorita acestui barbat care a stiut cum sa se poarte cu mine. de vreo cateva luni de zile ma simt bine, cu rare exceptii. deci, concluzia este ca si dragostea te poate scoate din depresie. asa ca va sfatuiesc pe toti sa iubiti cat puteti de mult, sa nu stati singuri, sa aveti cu cine comunica.
0
05-08-2012, ora 21:02
Ionica2011
Nu este medic/terapeut
Ionica2011
Da Robymat ai perfecta dreptate dragostea te poate scoate din orice stari psihice jalnice.Iti doresc din suflet sa iti fii gasit jumatatea.
Am avut o mare sansa cu sotia mea, eu zic despre ea ca este ingerul meu pazitor in carne si oase.Deci am doi unul nevazut si pe ea.Inteleg ce spui cu deprimarile grave care se accentueaza daca nu are cine sa te scoata din ele.Ea m-a sustinut de nenumarate ori o femeie care merita sa o iubesc din tot sufletul.O consider tot timpul ca fiind darul lui Dumnezeu ptr mine.
Imi doresc ca si tu sa fi gasit un om care sa te inteleaga, sa te ridice atunci cand ai nevoie, sa te iubeasca si nu numai din vorbe.Da am avut o sansa cu ea ca deprimarile nu s-au dus foarte mult in jos si sa devina cronice.Cand stai langa un om deosebit incerci sa ii copiezi multe din felul de a fii, si chiar cand ea nu e langa mine sa fiu asa cum ar trebui.

OvidiuUngureanu, Alex80 si Grim Reaper va doresc si voua ca sa va gasiti jumatatea si daca are rabdare cu voi sa nu ii inselatia asteptarile, vine o vreme cand poate voi trebuie sa ridicati pe omul de langa voi(sau sa sustineti maai mult voi casa decat ea-cazul meu cand eu am avut majoritatea timpului salariul mai mare)chiar daca ptr o perioda mult mai scurta decat va ridica ele pe voi.
0
06-08-2012, ora 23:55
OvidiuUngureanu
Nu este medic/terapeut
OvidiuUngureanu
Ionica... tu ai fost in aceeasi barca cu Petrica atunci dupa Revolutie parca. Multumim pentru incurajari... esti un baiat de nota 20!! Sa ai parte numai de fericire in viata!!
0
07-08-2012, ora 23:05
Ionica2011
Nu este medic/terapeut
Ionica2011
Da sunt tot un Ion care incearca sa fie cu zambetul pe buze ca cel...din barca cu Petrica.Si chiar mai mult sa va faca si pe voi sa fiti cu gura la urechi.:-)))Eh vezi Ovidiu ca putem sa mai si glumim!
O adresa interesanta care dealtfel am mai pus-o cu ceva vreme in urma pe Forum dar mai bine de 2 ori decat niciodata!!!
http://stiintasuccesului.blogspot.com/search/label/Videoclipuri%20motivationale
Primul foarte fain despre puterea zambetului.Imi aduce aminte de un citat al lui Ghandi :"Fii tu schimbarea care vrei sa fie in lume!!"
Al doilea foarte frumos si foarte util ptr noi toti s-a mai pomenit de el, un film de exceptie zic eu:Poti sa-ti vindeci viata - dupa cartea lui Louise Hay.Extrem de util ptr noi.Recomand!!
Sa fiti iubiti!
0
09-08-2012, ora 15:23
Ionica2011
Nu este medic/terapeut
Ionica2011
Sunt anumite situatii in viata care m-au ridicat si mai mult chiar le port o amintire placuta.
Eram la mare era ultima zi acum cativa ani cand am fost ultima oara la mare.Sotia imi spune seara"Vreau sa merg maine dimineata la rasarit.Nu vii si tu!""A !e cam dimineata zic eu !Numa sa ma trezesc"Dar in capul meu eam smecher ca aveam de gand sa ma duc cu ea, asa ca la prima ora deja ma imbracam alaturi de ea.Si am pornit.Am inregistrat pe aparat totul.Mai erau vreo 20 de "nebunateci" ca noi acolo.Au fost niste clipe minunate!!O dimineata minunata!Care s-a intins pe toata ziua ! A fost cea mai frumoasa zi de cand merg la mare de mai bine de 25 de ani.
Daca aveti ceva aparte care va ridicat sau ati pastrat o amintire la care pastrati o amintire placuta nu ezitati dragilor puneti-le aici!
O zi minunata!!Si cum zicea mama unei colege de-a lui nevasta-mea:"Capul sus!!"
0
10-08-2012, ora 20:30
OvidiuUngureanu
Nu este medic/terapeut
OvidiuUngureanu
Foarte haioase clipurile !!!
0
10-08-2012, ora 20:30
OvidiuUngureanu
Nu este medic/terapeut
OvidiuUngureanu
Multumim!!
0
14-08-2012, ora 11:18
Ionica2011
Nu este medic/terapeut
Ionica2011
Ieri ma duceam la tara.Soseaua in oras la un moment dat din 4 benzi devine 2(deci una pe sens).Vad o masina in dreapta si ii fac loc, el timid nu incearca, pastrez in continuare locul mai mult ca sa poata intra, in fata era coloana in spatele meu erau iara mai multe masini.Intr-un tarziu omul se prinde ca il astept pe el.Intra si apoi ridica mana stanga pe geam sa imi multumeasca.E clipa cand mi-a ridicat si mie starea psihica de la una obosit dupa o zi de lucru si stresat la o stare de bucurie!Ii faci altuia un mic bine si de fapt ti-l faci tie.Astea sunt medicamentele cele mai tari, gesturile noastre unii ptr altii.Caci daca sa zic iau te miri ce, dar eu nu reusesc sa imi schimb gandul sunt tot acolo ma ajuta prea putin medicamentul.
Mi s-a intamplat in trafic sa gesticulez ca prostul si apropiindu-ma sa vad ca de fapt era o femeie la volan si sa ma simt ca un mare idiot.Sau poate fii un batran sau un antitalent si la ce ti-ar folosi sa intri in ei.Cateva secunde care le-ai pierdut si fiecare a castigat ceva liniste intr-o lume supraagitata, acceptate reciproca etc.
GESTURILE FIECARUIA SUNT IMPORTANTE!!!
P.S.Sa nu crede-ti mai ales ptr cei cu cazuri mai grave, ca recomand sa nu va luati medicamentele, chiar va rog.
1
04-04-2013, ora 14:42
Ionica2011
Nu este medic/terapeut
Ionica2011
Am mai asteptat sa mai adaugati experiente de-ale voastre care v-au ajutat sa va intariti pe o buna bucata de timp.Pana acum nimic dar mai astept mai am rabdare cu voi. :-)))) Inca!!! ;-)

Intre timp am citit ceva fain intr-o carte la Pag 374-Cum sa ai o viata mai bune-de Joel Osteen
Roger era cu moralul la pamant asa ca s-a dus sa-I ceara un sfat preotului.
"in viata mea nimic nu merge cum trebuie!, a spus el.N-am de ce sa fiu bucuros."
Preotul s-a gandit o clipa si a zis :"Foarte bine hai sa facem un mic exercitiu."

A luat un carnetel si a desenat o linie exact pe mijlocul unei pagini."in partea stg, vom face o lista cu toate lucrurile bune sau care merge bine in viata ta, iar in cealalalta parte, o lista cu toate problemele si aspectele care te supara."
Roger a ras neincrezator si a spus:"Bine, dar nu voi avea ce sa trec in partea cu lucrurile bune."
Preotul a zis:"Nu-I nimic, hai doar sa facem acest experiment."
Roger a plecat capul.
Preotul a spus:"Condoleante ptr sotia care a plecat dintre noi."
Auzind aceasta, Robert a reactionat brusc :"Doamne fereste !" a spus."Sotia mea n-a decedat.Este vie si sanatoasa."
"Serios?", Iar preotul a scris in stanga listei :"Are o sotie vie si sanatoasa."Apoi a spus "Regret ca ti-a ars casa."
"Poftim?", a strigat Roger."Casa mea e intacta si frumoasa."
"Serios?", a intrebat preotul in timp ce scria din nou in partea stg :"are o casa frumoasa."Apoi a zis:"Imi pare rau.Am auzit ca ai ramas fara serviciu.Ca te-au concediat."
"Ce inseamna toate prostiile astea?", a intrebat Roger."Am un job minunat."
"Serios?", a spus preotul, ridicand din spranceana si scriind:"are un job minunat."
Si Robert s-a prins de miza jocului.A spus:"Dati-mi lista!"Preotul i-a intins lui Roger carnetelul care apoi a, a mai insirat alte nenumarate lucruri bune din viata sa.La sfarsit era un cu totul alt om.Imprejurarile nu se schimbasera deloc, dar perspectiva pe care o avea inainte asupra vietii se modificase radical.
Este foarte usor sa te concentrezi asupra aspectelor rele din viata si sa crezi ca tot ceea ce este bun in viata ta ti se cuvenea.Cand te concentrezi asupra lucrurilor bune, devii mai entuziast.Daca te straduiesti sa iti traiesti viata cu entuziasm, trebuie sa faaci si tu o lista cu lucrurile ptr care trebuie sa fi recunoscator.Pune pe foaie toate lucrurile cu care te-a binecuvantat Dumnezeu.Daca esti sanatos scrie:"Sunt sanatos."Daca vezi bine scrie:"Pot sa vad."Daca arati bine scrie:"Arat bine"™"Daca ai unde sa lucrezi scrie:"Am un loc de munca o familie.Am multi prieteni apropiati.Am niste copii minunati."Intocmeste aceasta lista si in fiecare zi, inainte sa iesi din casa, citeste-o de doua trei ori.Este important sa ai ganduri bune, caci asa iti va fi si viata.
Da tonul zilei inca de la inceputul ei.Daca esti optimist si recunoscator, nu numai ca te vei simti mult mai bine, dar vei primi si lucruri bune de la Dumnezeu.Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se indeplineasca.
0
15-04-2013, ora 11:17
Ionica2011
Nu este medic/terapeut
Ionica2011
Am ramas foarte impresionat de filmul De Louise Hay-You Can Heal Your Life(Tu poti sa-ti
vindeci viata).Apoi dupa ceva vreme mi-am luat cele 64 de carduri-Puterea gandului.Uneori
m-au ajutat in lupta cu depresia.
Avand in vedere ca multi poate nu aveti posibilitatea sa va luati sau unii stati in dubii
daca sa le luati sau nu, am hotarat sa va scriu cateva dintre ele mai reprezentative care
sa va fie de folos spre cumparare(daca nu sunteti decisi inca) sau utilizare.
Si eu ma zbat de multe ori cu deprimarea, pe perioada cand sotia mea este plecata periodic
chiar deprimari mai urate.Luptam cu ele ca sa crestem ca oameni, ca suflet.

1.Trecutul s-a dus(ce este in dreptul cifrei este pe o parte a cardului si ce este
dedesubt este pe partea cealalta).
Aceasta este o noua zi, una pe care nu am mai trait-o niciodata.Ma aflu in prezent si ma
bucur de fiecare clipa.

2.Sunt gata sa ma schimb.
Sunt gata sa ma eliberez de credintele vechi si negative.Ele sunt doar ganduri care imi
stau in cale.Noile mele ganduri sunt constructive si ma implinesc.

3.Imi iubesc corpul
Creez pace totala in mintea mea, iar corpul meu reflecta aceasta pace intr-o sanatate
perfecta.

4.Toate relatiile mele sunt armonioase.
Atunci cand cream armonie in inimile si mintile noastre, o vom gasi si in viata
noastra.Interiorul creaza exteriorul.INTOTDEAUNA.

5.IMi accept unicitatea.
Nu exista competitie si nici comparatie, ptr ca suntem diferiti si meniti sa fim asa.Sunt

special(a) si minunat(a).Ma iubesc pe mine insumai.

6.Sunt deschis(a) si receptiv(a) la noi surse de venit.
Primesc acum binele meu din surse stiute si nestiute.Sunt o fiinta nelimitata, care accepta
de la o sursa nelimitata, intr-un mod nelimitat.Sunt binecuvantat(a) peste asteptarile
mele.

7.Este doar un gand, iar gandul poate fi schimbat.
Nu sunt limitat la vechi rationamente.Imi aleg gandurile cu grija.Am mereu perceptii si
perspective noi de a vedea lumea.Sunt pregatit(a) sa ma schimb si sa evoluez.

8.Puterea se afla in momentul prezent.(despre asta a scris o carte si Eckart Tolle asta-i
nota mea)
Trecutul s-a dus si nu mai are nici o putere asupra mea.Pot incepe sa fiu liber (a) in
acest moment.Gandurile de astazi imi creaza viitorul.Sunt la conducere.Imi recapat acum
puterea.Sunt in siguranta si sunt liber(a).

9.Gandurile mele sunt creative.
Spun "AFARA" fiecarui gand negativ care imi vine in minte.Nici o persoana, loc sau lucru nu
are vreo putere asupra mea, ptr ca sunt singurul ganditor din mintea mea.Imi creez propria
mea realitate si tot ceea ce ea contine.

10.Sunt dispus(a) sa iert.
Ma eliberez de trecut, iertandu-ma pe mine si iertandu-i pe ceilalti.Iertarea este
raspunsul la aproape toate problemele.Iertarea este un dar ptr mine.Iert si ma eliberez.

11.Imi revendic puterea si imi creez realitatea cu iubire.
Cer mai multa intelegere, ptr a-mi modela cu intelepciune si iubire propria-mi lume si
experientele de viata.

12.Intalnesc iubire oriunde merg.
Iubirea e pretutindeni iar eu sunt iubit(a) si iubitor(oare).In viata mea exista oameni
iubitori, iar eu imi exprim cu usurinta iubirea ptr ceilalti.

Daca va ajuta mai pot sa mai scriu o parte din ele(nu toate ca poate se sesizeaza careva
cu drepturile de autor si oricum nu ar fi corect fata de autoare pe care o stimez
mult)).Filmul de cate ori il pun ma impresioneaza si ma "ridica".
Daca va plac dati feedback ca sa va mai scriu altele!!
0
16-04-2013, ora 22:32
Ionica2011
Nu este medic/terapeut
Ionica2011
Louise Hay a trait intr-o familie unde iti spuneau ca nu esti bun, esti inutil si nimeni nu te va iubi vreodata.Ptr unii din noi parca ne par cunoscute vorbele astea. Mai jos cateva fragmente din film.

36:40 "In momentele de disperare exista de fapt umor.Umorul ne ridica la Dumnezeu, destinde fiecare situatie.
Ofer cateva sugestii cum sa reinterpreteze situatia sau sa gaseasca ceva bun in ea.Toti avem obstacole in viata cee ce faci cu obstacolele in viata conteaza."(Chestia cu reinterpretarea am gasit-o si la recenzia despre o carte de psihologie care spunea cumva ca minte-te frumos.Adica chiar daca un lucru e cumva sa il interpretezi ca sa nu suferi.)

46:00" Una din cauzele cancerului resentimentul.Un resentiment profund care este tinut in interior si care se hraneste cu organismul."Louise nu ai lucrat atat de mult la tine ca sa mori de cancer.Acum hai sa privim dintr-o perspective pozitiva."...Munca cea mai importanta care am facut-o ptr mine a fost sa iert.Si am inceput sa investighez copilaria parintilor mei...
47:30Au fost lucruri oribile la ambii parinti.Asa ca de unde sa stie cum sa se comporte cu un copil cand nici ei nu au fost tratati bine cand au fost copii?
Pe masura ce am inceput sa iert sa fac terapia, nutritia si totul, pana in 6 luni medicii mi-au spus ceea ce stiam déjà in interiorul meu.Ca nu mai aveam cancer.Si cand s-a intamplat asta am stiut ca orice se poate vindeca.Stiam pentru ca eu am facut-o.Toate celelalte lucruri au ajutat dar stiam ca prin afirmatii si lucru interior am reusit.Asta mi-a dat o credinta foarte puternica.Si cand ai o credinta puternica poti sa faci orice."

50:06 AM POTENTIAL NELIMITAT
..Numitorul comun ptr orice vindecare de cancer era schimbarea modului de gandire....
"Imi iert trecutul, il iubesc si ma detasez de el."Aleg sa-mi umplu viata de bucurie.Ma iubesc si ma accept.
51:34.. Nu numai ca am fost recunoscatoare ptr boala mea, dar la sfarsit eram mai sanatoasa decat am fost inainte.
VINDECAREA MEA ESTE IN PROCES
53...Asa ca atunci cand avem sentimente, noi schimbam campul ce conecteaza toate lucrurile.Astfel noi modificam realitatea nostra fizica in moduri care par miraculoase....
Am invatat ca se schimba biochimia cuiva care isi modifica tiparele gandirii de la "Am numai problem" la "Ma iubesc asa cum sunt" sau "Merit sa fiu fericit"
56:32 ..."Vom lucre cu resentimentele, cu iertarea cu iubirea fata de sine, si nu ne vom victimiza, nu vom sta aici si vom vorbi de cat de oribila este(boala SIDA)..Vom adopta o atitudine pozitiva si cand cineva invata ceva benefic despre boala vine si impartaseste.Daca folosesti ceva care functioneaza impartasesti.
1:03 ALEG SA IERT
Iertarea mea si a altora va duce catre eliberarea de trecut.Iertarea este raspunsul catre aproape toate problemele.Iertarea este un dar catre sine.IERT SI MA ELIBEREZ.
1:04:20Ii multumesc...
1:05:40...ESTE SA PRIVESTI OBSTACOLUL ORICE AR FI EL sa-ti iei un caiet si sa scrii numele persoanei sau situatia si dedesubt "De ce te folosesc pe tine ca un pretext spre a nu fii fericit?"Le dai lor toata puterea, ptr ca trebuie sa faca ceva diferit ptr a te face fericit.Traiesti o iubire si fericire conditionata.Odata ce ai identificat asta si te gandesti la ce ai putea sa schimbi tu, atunci a fi fericit ti se pare usor.

...
1:06:27 Oricand ai avea un conflict de orice fel in orice relatie, persoana care alege sa fie din Tao, din Dumnezeu, din Sursa, este cea care va practica iertarea sau se va duce la persoana cu care este in conflict si ii va da iubire."Rezolv toate conflictele prin iubire!"
1:07 IERT SI MA ELIBEREZ. MA IERT SI MA ELIBEREZ.
1:07:23 COMOARA ASCUNSA DIN TINE
1:07:34...Si intr-o zi am descoperit spre uimirea mea, ca daca invatam oameni sa se iubeasca pe ei (insisi), sa se accepte asa cum sunt, nu mai trebuia sa lucram la nici o problema.Ptr ca era ca si un miracol.Toate problemele si situatile care nu mergeau se dizolvau.
1:08:25 !!!
1:08:50 Eu cand ma vedeam in oglinda vedeam numai defectele.Vedeam lucrurile pe care vroiam sa le schimb.Cand vorbesc despre iubirea de sine, multa lume considera ca este o ingamfare.
Dar nu este de fapt, nu are nimic de-a face cu asta.Daca te uiti in oglinda.Lucruri simple.Te uiti in oglinda la ochii tai si sa zici :"Te iubesc.""Chiar te iubesc!"Si ajuta daca iti folosesti numele:"Louise te iubesc!"Ajunge la copilul din interiorul tau carea fost respins atat de mult timp.Si se deschid portile sau se deschide barajul, cum vrei sa ii spui.
Si mici miracole incep sa se intample.Multe lucruri bune se intampla.

1:09:48 Recunoaste ca esti o fiinta care merita si vei incepe sa te tratezi diferit.Asta este cea mai importanta schimbare cand incepi sa te iubesti.Daca incetezi sa te distrugi sis a te demoralizezi, incetezi sa mai vorbesti despre cat de oribil esti.Si vei incepe sa te respecti.Asta face o diferenta enorma ptr ca ceea ce dai se va intoarce la tine.
Cea ma I rapida calatorie catre a te iubi este SA CAUTI LUCRURI PE CARE SA LE APRECIEZI ORIUNDE TE-AI UITA.ptr ca daca gasesti ceva de apreciat la o floare, in momentul acela ai aceeasi vibratie de apreciere si iubire catre tine.
1:10:48 MA IUBESC SI MA ACCEPT...
Ofer si primesc iubire iar rezervele sunt infinite.
.....
1:22:53 Putem sa-i dam o multime de nume dar cheia este ca noi suntem mult mai minunati decat am fost lasati sa credem.Aici incepe vindecarea, intelegerea si acceptarea acelei puteri in viata noastra(Gregg Braden)
1:24:55 Ceea ce gandesti si ceea ce crezi este ceea ce va deveni adevarat ptr tine.Gandurile tale iti creaza viata.Este chiar ataat de simplu.Si cand stim asta putem face schimbari enorme.
0
17-04-2013, ora 00:08
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Va pretuiesc pt acest topic, chiar credeti in ceea ce scrieti pt ca le si aplicati, probati si le certificati, asta-i cel mai important.Mi-a placut Louisie pt ca a dezvaluit tot ce a fost urit in viata ei fara retinere, temeri, a dovedit ca toate relele prin care a trecut i-au fost bun invatacel si au ajutat-o sa-si doreasca schimbarea si sa reuseasca asta.
O poveste grea de viata te poate aduce pe drumul cunoasterii sau te poate afunda, depinde ce perceptie avem asupra evenimentului si cit suntem dispusi sa ne implicam.

http://documentare.digitalarena.ro/louise-hay-poti-sa-ti-vindeci-viata-2007/
0
18-04-2013, ora 08:12
Ionica2011
Nu este medic/terapeut
Ionica2011
K.V. va multumesc ptr aprecieri.Ma bucur ca tocmai ma gandeam ca poate nu intereseaza subiectul.
O afirmatie importanta mi se pare :Imi revendic puterea.Din nerevendicarea puteri(a nu ne cere ce meritam de drept) apar multe probleme.
Iara imi place afirmatia lui Louise la min:
1:07:34...Si intr-o zi am descoperit spre uimirea mea, ca daca invatam oameni sa se iubeasca pe ei (insisi), sa se accepte asa cum sunt, nu mai trebuia sa lucram la nici o problema.Ptr ca era ca si un miracol.Toate problemele si situatile care nu mergeau se dizolvau.
0
18-04-2013, ora 16:36
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Dincolo de teorie, miile de vizionari a tot felul de documentare, carti citite din diverse domenii, practica personala-experimentarea si concluzia finala- ar fi interesante de expus.
Totul pare frumos de vizionat, usor de reprodus in citate, dar greu de practicat, insusit.
Louisie Hay a fost sa fie un pioner al constiintei, daca toate problemele ei o conduceau in directia unui cabinet de terapii si atit, ar fi ramas poate o functionara oarecare intr-un colt de lume cu o viata anosta si aparent vindecata.
Explorind si incercind sa inteleaga prin propriile puteri, a inceput dezvoltarea si progresul, daca te multumesti cu ceea ce ti-a oferit cineva la un moment dat fie gratis sau contra cost, poate avea doar calitatea unei stari temporare de bine si poate fi si defiitiva acolo unde doar asta se cauta si nimic altceva

Cum explicati, , Imi revendic puterea, , ?
Cit de accesibila este afirmatia expusa mai sus de dvs.intr-o situatie grea de viata ?cam in genul:Saracie+Boala+Singuratate..
0
19-04-2013, ora 11:20
Ionica2011
Nu este medic/terapeut
Ionica2011
K.V. a scris:
Totul pare frumos de vizionat, usor de reprodus in citate, dar greu de practicat, insusit.

Da asta am vrut sa zic si eu carti, filme toate sunt bune de vazut dar in viata reala mai greu de pus in practica.Oricum filmul amintit mai sus pe mine intotdeauna ma motiveaza, ma ridica si persoanele de acolo mi se par prezente foarte placute.Uitati-va la Mona Lisa Schultz desi o femeie putin fotogenica este o prezenta minunata.

Am sa revin dar numai la inceputul saptamani viitoare.Am ceva probleme cu netul.
0
19-04-2013, ora 15:48
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Imi place nespus de mult ce ai scris aici Ionica !!
0
22-04-2013, ora 11:31
Ionica2011
Nu este medic/terapeut
Ionica2011
Am avut sansa extraordinara de a ma spovedii odata la un preot care a stat 10 ani inchis
ptr credinta.Sotia sa la asteptat 10 ani.Mi se pare ceva extraordinar lucrul asta fiindca
am citit despre preoti care in perioada de detentie au fost anuntati ca sotiile au
intentat divort.Adevarul ca nu se stia atunci nimic depre ei cand vor iesi din inchisoare
sau daca vor iesi.
Si in acelasi timp nesansa ca m-am dus numai odata la dansul (o timiditate fara rost
nociva chiar pe vremea aia-si asta a fost o neexercitare a puterii ca nu m-am dus de mai
multe ori sa ma spovedeesc la dansul).Mi-a spus lucruri deosebite atunci unul din ele :"Am
tinut voturile monahale ( ascultarea, fecioria-in cazul lui abstinenta si saracia de buna
voie) fara voia mea.Si modificarile le-am simtit desi mancam foarte putin si de proasta
calitate rezistam in frig si conditii aspre.Aveam o memorie extraordinara stiam Noul
Testament aprope tot din cap."
Postul isi are rolul lui minunat in viata noastra, trupul este creat cu rezerve mari.
Legat de doua probleme saracie si singuratate raspunsul parintelui in linii mari v-a

raspuns si dvs.Singuratate ca si lipsa a unui partener.Periodic sotia mea este plecata in
strainatate ptr 2 sau 3 luni am observat si eu ceea ce a spus parintele practicand
abstinenta simt ca am o putere mai mare chiar daca sunt in post.MA scol in multe dimineti
ca sa fac diverse lucruri cu jumatate de ora, sau o ora inainte de a pleca la servici ceea
ce nu faceam inainte.
Singuratatea ca relatii umane (sau putinatatea lor adica am vrea sa comunicam mai mult cu

mai multe persoane).
Episcpul Nicolae Velimirovici (un sfant sarb) a raspuns foarte frumos unei persoane.Va
scriu din cartea(candva sper sa-mi iau un scaner ca sa le copiez mai rapid)"Raspunsuri la
intrebari ale lumii de astazi"

Scrisoarea a 95-a
Unei insingurate, despre Craciunul Iovankai
Te plangi ca esti singura intr-un oras mare.Atata lume se agita in jurul tau ca un
furnicar, si totusi tu te simti ca in pustie.Cel mai greu iti este in marile
sarbatori.Peste tot freamata bucuria, iar pe tine te apasa intristarea.Craciunul si Pastile
vin la tine ca niste vase goale, pe care le umpli cu lacrimi.Cand aceste sfinte praznice
sunt departe in urma sau inaintea ta, te simti mai linistita;insa cand se apropie si vin
, intristarea si pustietatea pun stapanire pe sufletul tau.
Ce sa-ti fac?Sa-ti povestesc povestea cu Craciunul Iovankai;poate ca te vei folosi.O voi
lasa pe ea sa-ti povesteasca asa cum mi-a povestit mie.
"De patruzeci de ani si inca cativa privesc aceasta lume ca fecioara.Nicicand nici o
bucurie-doar putin, cand eram copil in casa parinteasca.Dar inaintea lumi nu ma aratam
trista.Inaintea oamenilor ma prefaceam vesela, dar in singuratate plangeam.Toti ma socoteau
o fiinta fericita, fiindca asa ma aratam.Ii aud pe toti din jurul meu ca se
plang, casatoritii si necasatoritii, bogatii si saracii, toti.Si ma gandesc:de ce sa ma mai
plang si eu nefericitilor de nefericirea mea, nefacand astfel altceva decat sa sporesc
nefericirea din jurul meu?Mai bine sa ma prefac vesela :asa voi fi de folos lumi
necajite, iar taina mea o voi ascunde in mine insumi si o voi plange in singuratate.M-am
rugat lui Dumnezeu sa mi se arate intr-un fel;macar un singur deget al Lui sa simt
undeva.Ma rugam asa ca sa nu mor deodata de amaraciune ascunsa.Din toate veniturile faceam
milostenie oriunde mi se dadea prilejul.Mergeam pe la toti bolnavii si saracii si le
aduceam bucurie cu bucuria mea PARUTA."Eu Te cred, Dumnezeule bune!" spuneam adesea, "dar
ma rog Tie, aratami-Te cumva, ca sa Te cred inca si mai mult".
Cred Doamne ajuta necredintei mele, repetam aceste cuvinte din Evanghelie.Si cu adevarat
ramaneam in viata ca Domnul sa mi Se arate.Cele mai chinuitoare erau ptr mine marile
praznice.Dupa slujbe, ma incuiam la mine si udam cu lacrimi tot Craciunul meu si tot
Pastele.
DE Craciunul trecut mi S-a aratat Dumnezeu.Iata cum a fost.
Se apropie acea mare zi.Ma hotarasc sa pregatesc totul asa cum pregatea mama mea:si
friptura, si turta si cozonac, si toate celelalte..Astern paie prin casa, arunc cate trei
nuci in fiecare colt al odai -sa fie milostiva Sfanta Treime spre cele 4 colturi ale
lumii.Si facnd toate acestea ma rugam neincetat:"Doamne trimite-mi oaspeti -dar sa fie
flamanzi si saraci de tot !Ma rog Tie, arata-mi-Te in acest fel!"Cateodata imi venea
gandul :"Iovanko proasto, ce oaspeti astepti tu de Craciun?In asta Sfanta zi, fiecare este
la casa lui;cine ar putea sa iti fie oaspete?"Si plageam si plageam.Dar iarasi spuneam
aceasta rugaciune si preagateam, pregateam.Dupa ce m-am intors de Craciun de la Biserica, am
aprins lumanarea, am pus fata de masa, am asternut totul pe masasi am inceput sa umblu
incolo si incoace prin camera.
"Dumnezeule, nu ma parasi!"
Si iarasi ma rugam.Pe strada nu trecea mai nimeni.Era Craciunul, si pe deasupra strada
noastra este retrasa-indata insa, ce scartaia zapada sub picioarele cuiva, eram la poarta!
Am inceput sa plang si am strigat :"acum vad Doamne ca m-ai parasit de tot"Plangeam eu asa
si ma tanguiam, si deodata!Deodata a batut cineva in poarta si am auzit glasuri
plangatoare :"Daruieste, frate!Daruieste soro!"Alerg repede si deschid poarta.Inaintea
mea-un orb si calauza lui, amandoi garboviti, zdrentarosi, raciti, "Hristos s-a nascut domnii
mei!"-am strigat eu plina de bucurie."Adevarat s-a nascut!"-clantanira ei.
"Fa-ti mila cu noi, soro!Nu cerem bani.De dimineata nimeni nu ne-a imbiat cu paine;vreun
banut sau un pahar de rachiu, dar paine-nimeni.Suntem foarte flamanzi".Eu parca eram in
ceruri.I-am dus in casa si i-am pus la masa plina.Si le slujeam plangand intr-una de
bucurie.Ei m-au intrebat mirati:"De ce plangi, doamna?"
"De bucurie, domnii mei de bucurie curata si luminta!Ce L-am rugat pe Dumnezeu, Dumnezeu
mi-a dat.De cateva zile ma tot rog Lui sa imi trimita niste oaspeti chiar asa ca voi, si
iata ca El mii-a trimis.Nu ati venit la intamplare, ci Bunul meu Dumnezeu v-a trimis.El mi
S-a aratat astazi prin voi.Acesta este Craciunul cel mai vesel din viata mea.Acum stiu ca
e viu Dumnezeul nostru.Slava Lui si multumita.""Amin" au raspuns oaspetii mei cei
dragi.I-am tinut pana seara, le-am umplut traistele si i-am petrecut."
Asa a fost Cracinul trecut al Iovankai.Da, Doamne, ca cel de anul acesta sa-i fie si mai
imbucurator.Roaga-te si tu, fiica, sa ti se arate Tatal Ceresc pe vreo cale-iar la
Dumnezeu sunt multe cai-si vei trai minunea.Nu te pregati de intristare in aceasta zi mare
, ci pregateste-te de bucurie.Si Atotvazatorul, Atotmilostivul, va face tie bucurie.

Tot aici imi aduc aminte cum unui parinte un cersetor i-a cerut ceva bani, si parintele
i-a spus ca bani nu are dar i-a intins mana si i-a urat numai de bine.In viata nu avem
nevoie numai de bani, o vorba buna, o mana intinsa in anumite situatii sint lucruri
minunate.Si spunea parintele ca omul a fost multumit de acea strangere de mana si urare de
bine.
Empatia are un rol deosebit in viata noastra tin minte ca si Nick Vujicick in cartea lui
"Viata fara limite" spune despre cat de mult l-a ajutat pe el empatia, cand ajuta sau
sustinea pe altii cum el insusi era intarit.
Cum spunea Gregg Braden:"...cheia este ca noi suntem mult mai minunati decat am fost
lasati sa credem."Ne uitam tot timpul la ace nu avem dar nu realizam la ce avem, mai sus exemplul cum putem vedea ceva diferit ex cu parintele si cel care a venit la el.
Am sa mai revin sunt cam ocupat zilele astea dar am sa mai revin.Am gasit ceva deosebit dar nu am mai apucat sa il scriu.
Daniel D ma bucur ca iti place ce am scris.
1
22-04-2013, ora 16:14
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Fiecare om unic in felul lui, are povestea lui de viata, concluziile lui extrase din situatiile traite si din pacate certitudinea ca totul poate fi doar asa.Nimeni nu poate convinge pe altul sa se schimbe, asta trebuie sa vina din interiorul lui.
Redau citate doar pe acelea in care cred sau le-am experimentat:

, , Fiecare dintre noi sta de paza la o usa a TRANSFORMARII care nu poate fi deschisa decit pe dinauntru.Nu putem deschide usa altuia nici prin argumente rationale, nici prin seductie sentimentala, ,

, , Cu cit se recurge mai des la solutii de moment pt rezolvarea problemelor acute, cu atit conditiile cronice subterane se agraveaza., ,

Cred ca pt orice solutie exista momentul ei prielnic si pt orice sugestie care sa i-o adresezi cuiva este la fel., un moment bun sau buna intentie se poate transforma in perceptie gresita si ia forma de rea intentie.
Am renuntat la formularea, , Fii pozitiv/a, , si mai ales la amplasarea ei in orice moment asa ca pe un pansament, cum e aspirina in medicatia alopata, zyprexa in cea psihaitrica, asa pica uneori si fraza asta in anumite contexte, exact ca
- nuca-n perete-.Prefer sa folosesc, , favorabil, , , , benefic, , decit, , , pozitiv, , Daca cineva tocmai a primit un diagnostic oribil e chiar nepotrivit sa-i adresezi, , Fii pozitiv, , dar orientarea spre o a atinge o stare benefica e lucru mare, numai ca exista atitea contexte si cind esti in postura indestulatului este simplu sa-i spui flamindului, , las ca se rezolva, ,

O urare, o stringere de mina, o incurajare, un gind bun, un sfat asemeni, sunt placute si de folos, dar cel ce e infometat, insetat, primul ajutor pe care-l poate simti este acela al satisfacerii nevoii imediate, ceva hrana, o cana cu apa.
Unui om in desert nu-i e de nici-un folos o tona de aur, sau un sfat de aur, dar o sticla cu apa rece i-ar salva viata, degeaba spui cuiva zimbind, , o sa fie bine, , cind zilele-i sunt numarate.

, , Puterea ta este in interiorul tau, , , , Tu esti propriul tau vindecator, , gasim aceste formulari care vin din partea unor oameni ce au dovedit asta, dar nu poate patrunde in majoritatea situatiilor pt ca de multe ori este nevoie de un ajutor din afara cu acceptul persoanei care sa nu opuna rezistenta.
Luam un ex.din practica psihologica -cind pacientul se adreseaza unui strain(psihoterapeutul)caruia-i destanuie dramele din viata lui care i-au modificat comportamentul, i-au doborit forta psihica si mentala.El cel autorizat prin diferite metode perpetuate in timp reuseste sa schimbe perceptia pacientului asupra acelor evenimente care sa-l duca la echilibrare sau pe aproape.Nu se schimba evenimentul in sine, el a avut loc, amintirea lui ramine, dar puterea care i s-a dat acelui fapt se diminueaza sau se anuleaza, numai ca omul fiind slabit in toate planurile nu mai are puterea si capacitatea sa faca asta singur, el da acceptul sa se produca toate aceste lamuriri la nivelurile la care el crede ca singur nu poate ajunge.
Louisie Hay a avut o atitudine benefica in situatiile atit de grele prin care a trecut, din instinct de autoprotectie a plecat de acasa, si-a rezolvat viata intr-o maniera proprie si nu a dus cu ea ura pt ceva sau cineva, a mers pe un gind benefic care i-a vindecat viata.Perceptia asupra evenimentelor a fost aliatul ei.
Eu merg pe ideea-simplifica situatia pina a ajunge la eliminarea sau diminuarea suferintei -si -Cauta ceva bun in orice lucru rau-.
0
23-04-2013, ora 11:22
Ionica2011
Nu este medic/terapeut
Ionica2011
K.V. in primul rand vreau sa va scrieti numele cu litere mari si asta e o revendicare a
puterii.Numele de persoane (sau avatarul)se scriu cu litere mari.
K.V. in urma cu mai bine de un an am cumparat o carte deosebita"Omul in cautarea sensului
vietii" autor Viktor Frankl un om care a stat mai bine de 3 ani jumate in lagare de
concentrare.La un moment dat a calculat sansa lui ca un om sa reziste atata timp acolo si
sansa era undeva la 28:1 din 28 intrati pe porti scapa unul.O carte cu totul deosebita
care culmea e la pret de sold.Cartile bune nu sunt apreciate.Pe langa cartea mea am mai
luat doua care le-am daruit.Vorbeste in legatura cu sensul vietii si despre rolul
suferintei-daca va intereseaza am sa revin.

Acum revin la idea care cum poate am mai spus e foarte important cum interpretam
lucrurile.Ne iau unora ochii diverse vedete ca unele si-au pus silicoane altele ca le-au
dat jos si si-au pus mai mari.:-((((Alta care isi facea de zor nu stiu cate injectii in
fata, buze cu botox etc.Si asta e ceva de urmat??...???...Ceva de invidiat va intreb
eu???...Nu mi-ar place sa sarut o asemenea femeie.Si totusi asa ceva e pe majoritatea
posturilor.Baloane de sapun!!Dispar iute !Uitati-va o situatie care cred ca va va ajuta
sa intelege-ti idea fundamentala din carte despre sensul vietii omului.

Doua situatii mai jos:
situatia 1.Care pare invidiata de toti si in realitate nu are nici o valoare
Situatia 2.O femeie disperata care isi vede un rost si o cruce mare in fata lui Dumnezeu
si ptr urmasii ei.
Citez din cartea amintita mai sus-pag 129

Psihiatrul este abordat astazi din ce in ce mai mult de pacienti care il pun mai degraba
in fata unor probleme omenesti decat a unor simptome nevrotice.Unii din cei care apeleaza
astazi la psihiatru ar fi apelat pe vremuri la un preot, la un pastor sau la un rabin.In
zilele noastre, ei refuza deseori sa se adreseze unui conducator religios, si in schimb, si
il confrunta pe medic cu intrebari de genul:"Ce sens are viata mea?"

O Logodrama
As dori sa citez urmatorul exemplu:odata mama unui baiat care murise la varsta de 11 ani a
fost internata in sectia mea dupa o tentativa de suicid.Dr Kurt Koucoureki-a adresat
invitatia de a participa la un grup terapeutic si s-a nimerit ca eu am intrat in incapere
chiar in timpul psihodramei pe care o conducea el.Femeia tocmai isi istorisea viata.La
moartea fiului ei ramasese doar cu baiatul cel mai mare, handicapat, care suferea de pe urma
unei paralizii infantile.Sarmanul baiat trebuia deplasat cu ajutorul unui scaun cu
rotile.Ca atare, mama s-a revoltat impotriva sortii.Cand insa a incercat sa se sinucida
impreuna cu fiul sau, tocmai acest copil handicapat a impiedicat-o;el iubea viata!Ptr el
viata avea sens.De ce nu insa si ptr mama sa?Cum putea ca viata ei sa mai aiba totusi
rost?Si cum am fi putut noi sa o ajutam sa devina constienta de sensul vietii sale?

M-am amestecat in discutie si, improvizand, am intrebat o alta femeie din grup ce varsta
are, iar ea mi-a raspuns:"Treizeci de ani".Eu i-am replicat:"Nu, nu ai treizeci, ci optzeci
de ani, si esti pe patul de moarte.Si acum privesti inapoi la viata ta, o viata in care n-ai
avut copii, dar in care te-ai bucurat de succes financiar si de prestigiu social."Am
invitat-o sa-si imaginezece ar fi simtit intr-o astfel de situatie:"Ce ti-ai spune tie
insati?"
Dati-mi voie sa citez raspunsul ei asa cum l-am inregistrat pe banda in timpul unei
sedinte terapeutice."Oh, am fost maritata cu un milionar, am dus o viata usoara, imbelsugata
si am trait-o la maxim!Am flirtat cu barbati, i-am atatat cum mi-a placut!Insa acum am
optzeci de ani, nu am copiii si privind inapoi la viata mea, ca o femeie batrana ce sunt, nu
vad ce rost a avut.De fapt, trebuie sa spun ca viata mea a fost un esec!"
Atunci am invitat-o pe mama copilului handicapat sa-si imagineze de asemenea ca priveste
inapoi la viata sa.Haideti sa ascultam ce a avut ea de zis, asa cum a ramas inregistrat pe
banda:"Mi-am dorit sa am copii si dorinta mi-a fost ascultata.Un baiat mi-a murit, iar
celalalt handicapat, ar fi ajuns intr-o institutie ptr handicapati daca nu i-as fi purtat
eu de grija.Desi este handicapat si neajutorat, el este, mai presus de toate, baiatul meu.Si
astfel am facut sa aiba parte de o viata mai buna;am facut din fiul meu o fiinta umana mai
implinita."In momentul acela a izbucnit in lacrimi si, plangand, a continuat:"In ceea ce
ma priveste, pot privi impacata inapoi la viata mea, ptr ca viata mea a fost plina de sens
si m-am straduit din greu sa o duc la bun sfarsit.Am facut tot ce am putut mai bun ptr
fiul meu.Viata mea nu a fost un esec!"Privind la intreaga ei viata ca si cum s-ar fi aflat
pe patul de moarte, femeia a putut sa vada dintr-o data sensul vietii ei, un rost care
includea pana si intreaga ei suferinta.Ca urmare ii devenise limpede ca pana si o viata
scurta ca aceea a baiatului ei mort prematur putuse sa fie atat de plina de bucurie si
dragoste, incat avusese mai mult rost decat o viata de 80 de ani.
Dupa o vreme am continuat cu o alta intrebare, de data ceasta adresandu-ma intregului
grup.Intrebarea era daca o maimuta folosita la dezvoltarea vaccinului antipoliomelitic si
care, din acest motiv, suferise nenumarate punctii, ar fi fost in stare sa priceapa VREODATA
sensul suferintei sale.In unanimitate, intregul grup a raspuns ca desigur nu ar fi putut.Cu
inteligenta ei limitata, nu ar fi putut patrunde in lumea oamenilor, adica in singura lume
in care sensul suferintei ei ar fi putut fi deslusit.

Atunci am impins lucrurile si mai departe, intreband:"Dar in ceea ce il priveste pe
om?Sunteti siguri ca lumea noastra omeneasca este punctul terminus in devenirea
cosmosului?Ne este oare cu neputinta sa concepem ca mai exista inca o alta dimensiune, o
lume dincolo de lumea omului, o lume in care intrebarea despre sensul ultim al SUFERINTEI
UMANE si-ar gasi raspunsul?"

In fata lui Dumnezeu si a unor oameni care gandesc, un om cu crucea
suferintei, saraciei, singuratatii, bolii al griji fata de alti reprezinta ceva.Restul
persoane care apar des si de multe ori fara rost la TV -oameni de nenumarate ori subtiri
in fata lui Dumnezeu.
Sper sa mai revin K.V. daca simt ca va e de vreun folos ceea ce scriu.Tot nu v-am raspuns
la toate pct.
Cu stima Ionica
0
23-04-2013, ora 15:11
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Nu este un context potrivit sa-mi revendic vreo putere aici, pot sa-mi decid participarea la discutii care este mai mult decit suficienta.
Cunosc povestea lui Viktor Frankl, o stie toata lumea pt ca el este cel care a dezvoltat Logoterapia-Analiza existentiala, daca nu ma insel lui apartine concluzia:
, , La tinerete omul are nevoie de caldura si la batrinete de Lumina, ,.

Marile adevaruri existentiale au fost emise in conditii dure, dar asta nu ma face sa fac parteneriat cu suferinta, eu am invatat multe in acest context, dar oamenii, in special tinerii cedeaza in fata problemelor si refuza orice motivatie pt a continua.

-Psihiatria este in slujba omului?sau, omul este in slujba psihiatriei?.

Mi se pare interesant ca oamenii sa poata fi calauziti spre a invata cum sa-si insuseasca bucuria vietii, sa poata trai departe de suferinte si poveri atit cit este posibil.
0
24-04-2013, ora 11:24
Ionica2011
Nu este medic/terapeut
Ionica2011
Uneori avatarul poate induce in eroare daca scriam Ionica1965 poate se intelegea
varsta.Ionica mi-a zis penultimul duhovnic si l-am luat ca un nume al schimbarii
personale.Crestini luau un nume nou care presupunea o schimbare ulterioara.

Primisem de ceva vreme niste mail-uri in unul se spunea ca nu mai avem nevoie de
matematica ca avem calculatoare, nu mai avem nevoie de geografie ca avem GPS, Nu mai avem
nevoie de literatura, istorie etc ca avem Wikipedia si Google.

Daca ati citit cartea pe care eu am citat-o, tot pe acolo undeva scria ca nu trebuie sa
cautam suferinta FIINDCA NU SUNTEM MASOCHISTI, dar daca nu avem ce face si dam de ea, si nu
o putem ocoli, sa stim ca ea poate are un rost in viata noastra.Nu mai spun mai multe caci
se pare ca ati citit.Dar sa stiti ca toate paginile alea le-am batut cu mana mea caci nu
cred ca mai erau undeva pe net.DECI EU AM FACUT-O PTR DVS.

La un moment dat un cunoscut a venit la mine la tara m-a ajutat sa pun o usa.Cand vorbea
de de casa de la tara spunea ca acolo e un rai, el nu avea casa si stia sa o aprecieze.De
atunci am vazut totul prin ochii omului asta.Am vazut-o casa asta ca pe un rai, si el nu
a vazut-o cand era plin de te miri cate flori(poate ii placea si mai mult).Ajuta mult sa
vezi prin ochii altuia un lucru.
Asta a fost si scopul meu dar daca am fost prost inteles asta este.

Am citit undeva ca in era informatiei oamenii nu mai stiu sa comunice.

Eu am vazut altceva o femeie luptatoare care ptr copilul ei a facut un topic la care a
strans o gramada de raspunsuri.
0
24-04-2013, ora 14:38
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Ca sa scapati de presupuneri:
-Pretuiesc acest topic (deci daca-l pretuiesc nu incerc sa-l minimalizez, ci sa adaug cite ceva)pt ca aveti viziune si nu va suparati cind apar informatii opuse si pt ca ati abordat tema ce mi-am insusit-o la momentul ei ca oricind exista sau a existat cineva cu o problema mult mai grea ca a mea si in mod categoric am 2 optiuni:a) -sa crap b) -sa ma ridic si sa-mi fac din suferinta aliat si in ea chiar sa gasesc raspunsul

-Gindirea pozitiva poate cadea ca nuca-n perete in diverse situatii este concluzia proprie pt ca chiar eu am plasat-o in momente total nepotrivite si efectul a fost exact pe dos, un titlu sugestiv il are cartea, , Gindeste fix pe dos, , de Paul Arden

-V-am provocat la discutie tocmai pt a putea stirni reactii deci continuitatea topicului.Intrebarile pe care le-am plasat sunt cele pe care eu cred ca multi oameni ar vrea sa le adreseze si nu au un raspuns clar la ele, sau poate inca il mai cauta.

-Cartile ne pot fi bun sfatuitor, uneori salveaza situatii, alteori pot trezi indoilei, dar cel mai important este ce simte omul ca poate fi benefic vietii lui, unii reusesc practicind strategii dupa ghidul cuiva, altii prin practica initiata de ei, rezultatul conteaza.Eu personal prima data am ajuns la niste concluzii proprii si apoi m-am apucat sa citesc altfel e posibil sa apara influentele, dar daca asa vine mai repede binele este de preferat aceasta cale.


-Informatia benefica si cea nociva sunt in asa fel amestecate incit oamenii nu mai stiu incotro sa se indrepte si in ce moment s-o faca.Cine si-a clarificat asta va avea viata senina.

-Mi s-a parut mai drept sa procedez in felul meu propriu in incercarea de a construi ceva decit sa vin cu eternele afirmatii, , multumesc! vai ce frumos ati scris, , , , aveti dreptate.., , , pt ca atunci contributia mea ar fi fost zero, iar modul de exprimare de multe ori ascunde o altfel de persoana, cite miorlaieli nu sunt pe forumul asta si in spatele lor credeti ca sunt pisicute bine intentionate?am constatat pe viu ca nu-i asa deci nu va mai grabiti catre concluzia finala daca tot ati pasit pe calea intelepciunii.
0
25-04-2013, ora 11:23
Ionica2011
Nu este medic/terapeut
Ionica2011
K.V. a scris:
"-V-am provocat la discutie tocmai pt a putea stirni reactii deci continuitatea topicului.Intrebarile pe care le-am plasat sunt cele pe care eu cred ca multi oameni ar vrea sa le adreseze si nu au un raspuns clar la ele, sau poate inca il mai cauta.
-Mi s-a parut mai drept sa procedez in felul meu propriu in incercarea de a construi ceva decit sa vin cu eternele afirmatii, , multumesc! vai ce frumos ati scris, , , , aveti dreptate.., , , pt ca atunci contributia mea ar fi fost zero, iar modul de exprimare de multe ori ascunde o altfel de persoana, cite miorlaieli nu sunt pe forumul asta si in spatele lor credeti ca sunt pisicute bine intentionate?am constatat pe viu ca nu-i asa deci nu va mai grabiti catre concluzia finala daca tot ati pasit pe calea intelepciunii."

Da din discutii in contradictoriu dar cu limitele de a nu se escalada prea mult in contradictoriu, un topic poate evolua in bine.Si eu am gresit ca m-am indepartat putin de intrebarea pusa.
0
25-04-2013, ora 13:54
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Ionica, daca e vorba de o stare depresiva trecatoare (cine n-a trecut prin asa ceva) va trece de obicei, chiar si cu o plimbare de 30 minute pe jos. Dupa o ploaie de vara face chiar minuni!
Sunt indicate de terapeuti terapiile ocupationale, de genul "fa orice dar numai nu sta", in felul acesta se presupune ca creierul este ocupat si toata atentia este distrasa de la simptomatologie.

Lucrurile stau altfel cand este vorba de afectiuni psihice majore, unde interventia terapeutica (medicatie+terapie) este de dorit, fiind indicata pentru minimizarea riscului suicidar.


Desigur interventia mea pe subiectul tau spera sa clarifice putin lucrurile pentru a delimita o stare de tristete/melancolie trecatoare si tulburarile severe unde zilele scurse fara tratament de specialitate sunt numai in defavoarea celui bolnav.

Citeste pe unele subiecte actuale cum unele persoane "miorlaie" din cauza suferintei. Crede-ma e o suferinta reala, bagatelizata, din pacate!
Adaugă un comentariu / răspuns
45 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •