cum iau anticonceptionale?

03-05-2010
danusssa
Nu este medic/terapeut
danusssa
Buna, am 22 de ani si iau ptr prima oara anticonceptionale (marvelon), dupa cate mi-a spus doctorul trebuie sa le iau in ultima zi a menstruatiei, nu stiu daca sunt protejata, am citit pe acest forum multe pareri si as vrea sa va cer o parere, e gresit cum am luat pastilele? multumesc
6 comentarii
0
03-05-2010, ora 23:08
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Pilulele pot fi incepute oricand. Dar, daca sunt incepute in oricare din zilele 1-5 ale ciclului menstrual, exista avantajul ca protectia este deplin instalata inca de la prima pilula.
0
04-05-2010, ora 23:02
danusssa
Nu este medic/terapeut
danusssa
buna, din nou mai am o intrebare , dupa ce termin prima folie fac o pauza de 7 zile, nu?, si chiar daca sunt in perioada de menstruatie incep urmatoarea folie?
multumesc
0
05-05-2010, ora 14:08
Issa23
Nu este medic/terapeut
Issa23
Da, faci pauza aceea de 7 zile, in care iti vine ciclul, si in a 8a zi incepi iar anticonceptionalele, fie ca esti pe ciclu sau nu.
0
16-06-2010, ora 02:41
adinacarmen
Nu este medic/terapeut
adinacarmen
Buna Dimineata!
Am cateva nelamuriri! AM 28 DE ANI!
Am luat anticonceptionale marvelon timp de 1 an jumate. Ce e drept dupa ureche. eu am noduli la ambii sani, fibroza mamara. Am oprit de 2 saptamani aceste anticonceptionale si as vrea sa stiu daca raman insarcinata daca am contact sexual neprotejat sar fara ejaculare interioara si sa imi spuneti ce anticonceptionale m-ati sfatui sa iau tinand cont ca am fibroza mamara! sterilet, injectabile, orale? nu am bani sa ma duc la un consult ginecologig pentru ca nu lucrez !
Va multumesc!
0
16-06-2010, ora 22:58
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ca regula generala, sunt de evitat in aceasta situatie anticonceptionalele combinate, in timp ce anticonceptionalele bazate numai pe progesteron au doar o contraindicatie relativa si ar putea fi permise in urma unui consult.
Insa cele mai lipsite de riscuri mijloace sunt, de departe, cele naturale. Urmate de mijloace de bariera. Pe acestea cantariti-le in primul rand.
0
23-06-2010, ora 11:10
alinachiru
Nu este medic/terapeut
alinachiru
buna ziua

acum cateva luni lil-au fost recomandate niste anticonceptionale pentru a-mi diminua fluxul si perioada de menstruatie, insa am facut o pauza maimare si nu imi mai aduc aminte denumirea acestora.Stiu ca aveau o folie cu 3 dozari !ma puteti ajuta cu denumirea acestora?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •