cum mananc sa slabesc?

10-02-2008
eleniac
Nu este medic/terapeut
eleniac
as dori o dieta eficace si nu foarte dificila
8 comentarii
0
10-02-2008, ora 00:00
Greece woman2
Nu este medic/terapeut
Greece woman2
Eu de cand mananc mere si cereale integrale Nestle Fitness(pe langa mancarea obisnuita cu carne slaba la gratar si legume) am dat vreo2kg.
Dar daca vrei sa slabesti fara sa te abtii de la mancare incearca sa nu dormi cateva nopti si sa bei cafea.O sa fii asa de obosita si slabita de nu o sa te mai intereseze mancarea, de fapt nimic...decat sa dormi.
0
10-02-2008, ora 00:00
Tta
Nu este medic/terapeut
Tta
dieta fara sport=nici un rezultat.dieta te ajuta doar sa elimini apa din organism, sportul ajuta la eliminarea grasimii si la tonifierea muschilor.
0
10-03-2008, ora 00:00
IOANADAN
Nu este medic/terapeut
IOANADAN
Pentru inceput poti renunta la PAINE, bea multe lichide si icearca sa te ridici nesatula de la masa.Cand iti este foame poti manca un fruct.Si in continuare poti manca numai carne la gratar dar fara paine, tot ce mananci sa fie fara paine.La mine sa stii ca a dat rezultate.Slabesti incet dar sigur.Succes.
0
17-07-2012, ora 20:34
melania balaj
Nu este medic/terapeut
melania balaj
salut! eu iti recomand cartea "TRAIESC, DECI MA ABTIN" scrisa de o nutritionista pe nume MIHAELA BILIC.eu maninc dupa sfaturile ei si am dat jos 3 kg in patru saptamani!bafta!!
0
31-07-2012, ora 14:55
sorin_frumuseanu
Nu este medic/terapeut
sorin_frumuseanu
Se poate si fara sport.
Daca in urma cu un an aveam 86 kg, de cateva saptamani ma mentin la 73, ajungand recent la 70 :).
In loc de paine, am gasit un inlocuitor despre care am intrebat aici http://forum.romedic.ro/prod/Carenta_de_paine_aduce_riscuri?_070397.html

In principiu trebuie sa te gandesti ce "bagi in tine" ca numar de calorii si cai de combatere a absorbtiei de glucide in sange.

Personal m-am obisnuit sa fac zilnic 0, 5 l de ceai de busuioc (alimentar, uscat, din magazin) cu ceai de papadie care se spune ca sunt detoxifiante, reduc absorbtia glucidelor si taie pofta de mancare.
Cum mananc ceva mai dulce sau mai gras, deja apreciez: inca 2-X cani de ceai in plus :)
Ca efect, daca in urma cu 6 luni lesinam pana la etajul 3, deja pot urca cate 2 scari odata si probabil e deschis drumul spre sport, care cu siguranta e necesar.

Nota 1: incearca sa nu mai denumesti alimentele "dieta" ci "hrana desteapta"
Nota 2: nu sunt medic, specialist (doar un sedentar fumator si cafelist)
0
31-07-2012, ora 20:34
ionut.op
Nu este medic/terapeut
ionut.op
Buna seara! V-am trimis un mesaj privat cu datele de contact.
0
16-09-2012, ora 16:47
amcteam
Nu este medic/terapeut
amcteam
@Tta e bine sa citesti mult inainte de a da sfaturi. Dieta fara sport... ma face sa rad de aberatia ta. Nu stii nimic despre principiile organismului uman. Slabirea presupune arderea caloriilor, in lipsa unui aport de calorii insuficient obtinut din carbohidrati, lipide si proteine, organismul incepe sa arda din proteinele si din lipidele care se afla in organism sub forma de masa musculara si grasime. Stratul adipos este format in majoritate din apa de care spui tu fara sa stii. Dieta inseamna un aport echilibrat de substante nutritive dar care sa-ti asigure un necesar caloric mai mic decat efortul pe care-l depui in viata personala zilnic. In acest fel slabesti controlat si sanatos.
0
24-10-2012, ora 13:04
Sukirika
Nu este medic/terapeut
Sukirika
Poate ajuta experienta mea:

Am 170cm si momentan 60 kg. In urma cu 3 luni aveam 65 kg si in primavara aveam 67-68 kg. Nu mult insa deranjant si obositor cateodata.

Sunt o gurmanda convinsa, pofticioasa la maxim, imi place sa mananc si cu asta basta! Cel mai mult am pofta de mancare seara, in fata TV-ului, cred ca suna conscut pt toata lumea asta. Nu practic nici un sport, decat imi place sa merg pe jos si o fac ori de cate ori am ocazia. In rest, viata sedentara de birou si fumat in pauze.

Mereu ma ingrasam toamna-iarna si slabeam putin primavara-vara, tineam tot felul de diete si etc.

In ultimele trei luni am slabit 5 kg si nu le-am mai pus la loc (restul am slabit peste vara fara sa tin vreo dieta in mod special). Eu sunt acum foarte multumita de corpul meu si de cum ma simt fizic.

Ce am facut (din cauza altei mici probleme de sanatate, obligat-fortat):
- NU M-AM MAI GANDIT CA TREBUIE SA SLABESC!!!
- mancat putin si des, mananc la 11, la 14 si la 17, dupa 18 eventual un fruct ca si gustare
- beau 2L de apa pe zi + ceaiuri
- am renuntat la: bauturi carbogazoase si necarbogazoase, paine alba (acum imi place mult painea prajita de la Lidl si din asta consumam in casa de luni de zile), la dulciuri in special ciocolata de orice fel (prajituri de casa mananc, insa doar cat imi trebuie, nu fortez nota)
- in rest mananc orice doresc.
- nu intotdeauna imi e foame la 11 sau la 17, insa stiu ca trebuie sa mananc putin si des si o fac.

Am realizat in timpul asta ca foarte importante sunt psihicul si mancatul putin si des, digestia e mai buna, ma simt mai bine, nu mai balonez si etc. Si renuntatul la sucuri cred ca si-a pus amprenta. Ma rog, mai beau cate o fanta din cand in cand, sau un Ice Tea insa doar ocazional si nu din cauza ca ma abtin, ci din cauza ca nu imi mai trebuie!

De retinut!! - psihicul conteaza enorm!! cu cat imi doream sa slabesc mai mult, cu atat stagnam si eram frustrata si nervoasa si suparata. Acum, mi-am schimbat total stilul de viata si am slabit fara sa imi dau seama, fara sa ma gandesc la asta.

Succes tututror, sper sa ajute cele de mai sus intr-o oarecare masura!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.