Cum pot evita decompensarile??

11-04-2017
rodimari
Nu este medic/terapeut
rodimari
Am fost diagnosticata cu tab, urmez un tratament cu tritico 2/3 seara si lamotrix 50 mg dimineata si 50 seara, pot spune ca nu mai sunt in depresie severa mai am momente in care plâng datorita faptului ca la gândesc ca aceasta boala nu ma lasa sa duc o viata normală, mi am dat seama ca ies din depresie odata cu venirea căldurii nu ma mai izolez, nu cred ca are de a face cu antidepresivul.As vrea sa stiu daca mai trebuie luat, il iau din luna februarie, dar imi trebuie ceva de somn pentru ca triticco ma ajuta sa dorm, mie imi este teama sa nu dau in manie de la antidepresiv, cum pot evita mania?????am un baietel de 7 ani vreau sa fiu langa el nu rapita de aceasta boala, cum pot singura sa mi dau seama ca intru in manie????in Romania se foloseste Litiu ORATATE
5 comentarii
0
11-04-2017, ora 13:07
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, in situatia Dumneavoastra solutia pentru a evita decompensarile este o combinatie dintre medicatie si psihoterapie. Medicatia gestioneaza dezechilibrele neuro-fiziologice iar psihoterapia ofera cadrul pentru a "descarca" emotiile si a invata metode noi de gestionare a stresului.
0
11-04-2017, ora 14:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cand intrati in manie incepeti sa aveti mai multa energie, aveti insomnie si nu va mai e pofta de mancare. Atunci e momentul sa vorbiti cu dr dv sa va schimbe medicatia si se renunta brusc la antidepresiv.
Pentru a nu intra in episod maniacal sau psihotic, in principiu, in tab, se da si un neuroleptic. El preintampina virajele.
0
11-04-2017, ora 14:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu s gaseste litiu in Romania.
0
11-04-2017, ora 14:46
rodimari
Nu este medic/terapeut
rodimari
Cu mancatul nu m am omorât niciodată, întotdeauna am fost o persoana energică iar cu somnul nici un depresie nu dormeam decat cu pastile si acum nu dorm ziua desi sunt obosită, daca întrerup brusc antidepresivul nu cad in depresie ? Cunoasteti un medic bun psihiatru eu sunt din sibiu ? Neuroleptic nu mi a dat nici doctorul din sibiu am mai consultat un medic din alt oras care nici el nu mi a dat asa ceva m au lasat cu acelasi tratament.
0
11-04-2017, ora 15:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti pe ce v-a spus dr si tineti legatura lunar cu el sa va supravegheze. El trebuie sa va spuna conduita tratamentului in cazul dv. Nu cunosc medic din Sibiu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Distincția între episoadele depresive din cadrul tulburărilor bipolare și tulburarea depresivă majoră
  •