cum pot sa scad prolactina din sange?

07-05-2012
nadiusa
Nu este medic/terapeut
nadiusa
salut am 20 ani, cu jumate de an in urma am sesizat o durere ingrozitoare la sini, am mers la mamolog si mi s-a diagnosticat dereglari hormonale.Am facut analiza hormonilor si prolactina era marita.Am facut analiza la saua turceasca si iarasi mi s-a diagnosticat un prolactinom.Am urmat 5 luni bromcreptina dupa 3 luni prolactina a scazut dar nu pina la normal asa ca medicul mia zis ca mai trebuie sa urmez pastile.Asa ca am mai urmat 2 luni, acum sunt in pauza de pastile dar mi-am facut analiza si ea este extrem de crescuta.mie frica sa nu ramin fertila sunt casatorita dar vreau copil.stiu ca exista un risc pentru a pierde dar voi putea sa ma vindec sau nu. cu ce medicamente bromcreptina nu ma ajuta.Multumesc mult!
3 comentarii
0
09-05-2012, ora 04:49
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimată dnă nadiusa, prolactina este sintetizată de către celulele lactotrope din hipofiza anterioară atât la bărbat cât şi la femeie; ea este produsă şi de alte ţesuturi, inclusiv mamela şi decidua. La nivelul hipofizei, concentraţia sa este în jur de 200 μg, iar timpul de înjumătăţire plasmatică este de 30-40 de minute; totuşi prezenţa sa persistă foarte mult timp deoarece hormonul se leagă de receptorii lactogenici. La nivelul acestor receptori prolactina poate fi detectată şi la 2 zile.
Secreţia de prolactină este reglată la nivelul hipotalamusului de neuronii cu proprietăţi neurosecretorii, cei mai importanţi fiind neuronii dopaminergici din nucleul arcuat care secretă PIF (Prolactin inhibiting factor); acesta ajunge prin sistemul port hipotalamo-hipofizar la nivelul hipofizei anterioare şi inhibă secreţia de prolactină. Dacă scade secreţia de PIF se eliberează prolactină; dacă are loc creşterea de PIF, secreţia de prolactină scade sau este inhibată.
Concentraţia normală de prolactină variază la femeie după fiecare fază a ciclului, încadrându-se între valorile 5-20 ng/ml. Concentraţiile serice cele mai mari sunt în faza luteală a ciclului menstrual; de asemenea, concentraţiile mai mici sunt înainte de menarhă decât în timpul fazei reproductive.

Hiperprolactinemia dv. este determinată de:

1. Stările de stres (dureri de diferite cauze, stări conflictuale psihologice, emoţii negative de lungă durată etc.) care determină secreţia de substanţe opioide la nivelul encefalului ca o măsură de protecţie. Substanţele opioide la rândul lor au efect inhibitor asupra dopaminei şi astfel se stimulează hipersecreţia de prolactină (dopamina inhibă secreţia de prolactină; dacă dopamina este inhibată la rândul ei, sau este scăzută, creşte secreţia de prolactină).
2. Prolactinomul hipofizar.
_

Vitex Agnus Castus (Mielăreaua) este o plantă medicinală ale cărei fructe vă pot ajuta!
Substanţele active din fructele de vitex, şi anume glicozidele iridoide (agnuside, aucubine), uleiurile volatile (cineol), alcaloizi (viticine), flavonoidele (casticine, izovitexine, apigenine), acizii graşi esenţiali (acid oleic, linolenic, palmitic, stearic) - reglează nivelul hormonilor feminini din sânge, prin echilibrarea funcţionalităţii glandei pituitare/hipofizei şi reduc secreţia de prolactină prin legarea de receptorii dopaminergici şi inhibarea celulelor lactotrope (dopamina este factorul major hipotalamic inhibitor al secreţiei de prolactină, tocmai de aceea mai este denumită şi factor inhibitor de dopamină (PIF - prolactin inhibitor factor)).
Studii efectuate in vitro au arătat că extractul de Vitex agnus castus inhibă secreţia de prolactină de la nivelul celulelor hipofizare. Studii in vivo efectuate pe populaţii de şobolani la care s-au indus stări de stres au arătat creşteri importante ale secreţiei de prolactină; după adminstrarea extractului de Vitex agnus castus creşterea prolactinei la stress a fost nesemnificativă. Acest fapt este explicat prin mecanismul agonist-dopaminergic al principiilor active din Vitex agnus castus.
Administrarea extractului de Vitex agnus castus la femele de şobolan aflate in perioada de alăptare a determinat inhibarea lactaţiei ca urmare a inhibării secreţiei de prolactină.
La femeile cu hiperprolactinemie, extractul inhibă eliberarea prolactinei şi normalizează deficienţele de fază luteală.

Vă sfătuiesc să consultaţi un medic fitoterapeut.
Cu ACORDUL unui medic fitoterapeut, vă puteţi administra vitex agnus castus în combinaţie cu brânca ursului, pentru a vă trata hiperprolactinemia, astfel, de pildă:
- Vitex Fruit, capsule - se administrează 1 capsulă de 2 ori/zi (dimineaţa şi la prânz), timp de 2-3 luni, apoi 1 capsulă/zi, pe parcursul a mai multe luni;
- Brânca ursului, tinctură - o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă o dată pe zi, pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de cină, timp de 2-3 luni de zile.

Puteţi folosi, de asemenea, tot cu ACORDUL medicului, produsul Mameldin, cremă.
Mameldin - cremă care conţine vitex agnus castus + Heracleum Sphondylium (brânca ursului), ca şi plante cu substanţe active (principiile active din Heracleum Sphondylium şi Vitex agnus Castus au acţiune antiprolactinică locală şi corectează dezordinile hormonale între estrogeni şi progesteron de la nivelul glandei mamare în care prolactina intervine ca verigă finală în exercitarea acţiunii steroizilor ovarieni. Prin blocarea acţiunii estrogenilor la nivelul receptorilor mamari se reduce efectul acestora asupra canalelor galactofore şi asupra permiabilităţii capilare); Doza recomandată este de 2, 5-3 ml de cremă care se aplică în strat subţire pe pielea de la nivelul sânilor de 2-3 ori pe zi şi se masează până la pătrunderea acestuia în piele. Se pot face 2-3 aplicaţii pe zi fie discontinuu (între ziua a 10 şi a 25-a a ciclului) în toate zilele lunii, inclusiv în perioada ciclului, în cazul mastodiniei; durata tratamentului poate fi de 3-4 luni sau mai mult în funcţie de modul de remitere a simptomatologiei sau poate fi prelungit la nevoie). Mameldin este indicat în mastodinii secundare dezechilibrelor hormonale estroprogestative (mastodinia sau malstalgia reprezintă durerea apărută la nivelul sânilor!), contracepţiei orale, din primul trimestru de sarcină, din perioada peripubertară şi perimenopauzală, din sindromul premenstrual sau din mastopatiile benigne.

Citiţi mai multe despre vitex agnus castus accesând link-ul de mai jos:
http://forum.romedic.ro/prod/Vitex_Agnus_Castus, _un_miracol_pentru_sistemul
_hormonal_feminin, _dar_nu_numai_066672.html


Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
09-05-2012, ora 13:57
nadiusa
Nu este medic/terapeut
nadiusa
Mersi foarte mult de raspuns dar sunt oarecum multi termeni medicinali, pe care nu-i inteleg.Mai simplu spuneti-mi pot eu sa ma vindec de prolactinom si sa-mi reglez prolactina pina la normal.
0
10-05-2012, ora 09:52
Sergiu Radu
Nu este medic/terapeut
Sergiu Radu
Salut Mr.Nick ti-am scris la subiectul "Boala de reflux gastro-esofagian si reflux faringo-laringian" dar am observat ca nu ai mai raspuns deloc acolo, astept un raspuns !Toate cele bune
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Principiul care stă la baza reglării secreției de hormoni
  •