cum pot sa slabesc 20 de kg?

05-05-2009
bog0072000
Nu este medic/terapeut
bog0072000
Buna,
am 26 de ani 1, 70 m si 100 kg. Vreu sa stiu cum pot sa slabesc 20 de kg prin ce metode in afara de sport care il faczilnic cate 1 ora.
Imi puteti recomanda o dieta sau ceva medicamentatie?
Va multumesc astept cu nerbdare sfaturile voastre.
4 comentarii
0
05-05-2009, ora 17:38
ramonika79
Nu este medic/terapeut
ramonika79
nicoleta luciu am inteles ca a slabit 35 de kg facand sex. deci...
0
05-05-2009, ora 17:55
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Buna
Pe langa misare, sport si alte metode trebuie sa ai si dieta saraca in calorii.Mananca fara paine mai mult legume si fructe, legume fierte sau crude in salata, poti inlocui carnea de pui cu ciuperci la gratar iar ultima masa sa nu fie mai tarziu de ora 18.Eu am 44 de ani si am slabit in 3 luni 10 kg, iti vine greu la inceput dar peste 2 sapt nici nu mai simti nevoia sa mananci paine.Mai poti consulta un nutritionist sau un endocrinolog, ei iti mai pot recomanda o dieta sau un anumit fel de pastile. in functie de organismul tau.
Succes
0
08-05-2009, ora 22:55
ramona81
Nu este medic/terapeut
ramona81
Buna
Cel mai bun regim alimentar este de fapt un stil de viata sanatos, sa reinveti sa te hranesti si sa ii dai corpul ceea ce are el nevoie nu mai mult.
Un stil de viata sanatos inseamna combinearea corecta a elementelor nutritional (a respecta o piramida alimetara) si un minim de miscare zilnica. Problema principala este ca nu respectam cele 5 mese (3 principale si 2 gustari) din diverse motive cum ar fi lipsa timpului, apoi ca nu avem un echilibru clar in a manca fructe si legume zilnic, si nu avem control aspura dulciurilor de diverse forme pe care le mancam.
Sigur sunt persoane care au o problema medical din cauza carea sunt supraponderali, dar sunt exceptii, restu avem kg in plus deoarece nu avem o dieta echilibrata.
In concluzie nu este bine sa pierzi in greutate mai mult de 1-1.5kg pe saptamana pt ca inseamna ca nu ai ars grasime ci ai pierdut apa si muschi.
Daca doresti mai multe detalii despre un stil de viata sanatos te rog sa nu eziti sa-mi scrii -
0
10-06-2009, ora 14:17
Dr. Cristian Panaite
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Bucuresti
Dr. Cristian Panaite
Buna
Ramona81 are dreptate, stilul de viata e de cele mai multe ori problema. Ce a scris Ramona mai sus e corect. O rog sa ne spuna ne ajute cu mai multe pe forum.

Pe scurt: in mod cert ai destule kilograme de slabit. Cum faci asta cel mai bine? Lucrurile trebuie personalizate pentru un tratament cu rezultate care sa tina in timp. Pentru asta se incepe cu un set de analize de metabolism, ca sa putem spune de unde este cauza, si unde incepem sa tratam. Dupa ce am vazut daca nu e o problema mai serioasa, incepem sa facem modificarile de stil de viata: adica o dieta personalizata, cu sfaturi specifice de nutritie, un plan de miscare (pe care ma bucur ca il ai) si program pe termen lung de motivare si monitorizare ca sa poti sa scazi numai din grasime si din pretiosii muschi.
Oricum dupa ce ai un plan coerent si personalizat, esential e sa ai pe cineva sa te insoteasca, pentru putin dintre noi reusim singuri pe termen lung.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Unde se duce grăsimea atunci când slăbim?
  • Interacțiunile sociale ar putea fi influențate de dorința de a slăbi
  • Aplicații care ajută persoanele supraponderale să reziste tentațiilor alimentare
  • Balon intragastric ce poate fi înghițit - cea mai recentă armă împotriva obezității
  • Cât de eficient este sportul pentru scăderea în greutate la femei?
  • Sărbătorile vă afectează greutatea? Cântarul nu vă spune chiar totul
  • Cum să găsești voința pentru a slăbi
  •