Cum poti interna o persoana cu dementa

06-10-2016
dobrila
Nu este medic/terapeut
dobrila
Buna seara

Apelez pentru prima oara la acest forum deoarece as dori niste sfaturi pentru ca sunt tare confuz si chiar nu stiu cum sa rezolv o problema cu tatal meu.
Practic el a avut probleme cu alcoolul in trecut iar de cativa ani s-a descoperit ca are dementa totul bine si frumos pana in ultimele luni cand a inceput sa devina paranoic agresiv si chiar sa aiba tenta de a vatama pe cineva (si anume mama mea). Acum ideea este ca uita unde isi pune banii si din motivul acesta devine agresiv cauta raspuns unde si-a ascuns lucrurile si devine foarte violet. In ultimele zile maicamea a fost stransa de gat si agresata de acest individ pentru ca nu pot sa il numesc tata.

Ideea este ca eu fiind in afara chiar nu stiu cum se poate rezolva aceasta situatie ca maicamea sa poata traii linistita fara sa ii fie frica sa se culce ca doamne fereste cineva noapte ii da in cap sau o strange de gat. Fiindca din cate stiu boala asta devine tot mai grava pe masura ce trece timpul si adevarul este ca, chiar asa e din moment ce la inceput nu era asa agresiv acum cativa ani insa in ultimul timp totul s-a amplificat. Ca sa nu mai spun ca medicul ia interzis sa mai conduca masina insa pe el nu il intereseaza (maicamea a si apelat la politie sa ii ridice carnetul insa in ultimele 6 luni nimic nu s-a intamplat) si pe langa asta nu isi ia medicamentele tot timpu chiar daca ea i le pune pe tava.

Prin urmare o persoana de genul asta poate fii interneta cumva la un spital de psihiatrie intr-un fel sau altul? Ori nu este posibil? Fiindca mamei mele ii este practic frica sa mai stea in casa cu o persoana total schimbata si care ii pune viata in pericol fiindca nu stii cand devine paranoic si te ataca.

Se poate face ceva in privinta aceasta?

Va multumesc anticipat!
3 comentarii
0
06-10-2016, ora 22:51
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara, in astfel de situatii se implica politia si salvarea si se organizeaza o internare fortata intr-un spital de psihiatrie. Situatia este una de urgenta si acesta este modul in care se abordeaza. Este important sa se instituie un tratament care sa reduca simptomatologia. Apoi puteti lua in calcul internarea intr-un camin specializat in astfel de probleme.
0
06-10-2016, ora 23:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Il inchideti in casa, chemati salvarea si politia in acelasi timp sa il interneze involuntar intr-un spital care accepta internarea involuntara.
Apoi trebuie sa va asigurati ca isi ia zilnic medicatia. Exista cutii pe zilele saptamanii la farmacie (in jur de 10 lei cutia) unde puteti pune medicatia pentru a va asigura ca nu isi uita pastilele si a-l urmari mai bine. Cu medicatie zilnic si sub supraveghere acasa nu ar trebui sa aveti probleme cu el. E cuminte.

Exista si pe Romedic lista cu camine de batrani care interneaza bolnavi cu dementa dar sunt destul de costisitoare. In caz ca nu poate fi calmat doar cu medicatie. Unii bolnavi merg bine doar pe medicatie si pot ramane in familii, ingrijiti de familii, altii necesita internare.

Pentru un camin de stat va interesati la departamentul de Asistenta Sociala al primariei de care tata apartine cu domiciliu.
0
25-10-2016, ora 08:23
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Sau mai puteti incerca la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetul respectiv.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: