Cum sa-l recuceresc?

06-07-2015
brunetica29
Nu este medic/terapeut
brunetica29
Mă aflu într-un impas, sunt căsătorită de 4 ani şi avem 10 ani de relaţie înainte. Avem 2 copii minunaţi iar soţul meu are o amanta, mi-a zis ca nu mai simte nimic pentru mine şi ca vine acasă în fiecare seara doar pentru copii.Nu ştiu ce sa fac, sunt pierduta, il iubesc şi cu el vreau sa trăiesc şi sa fim o familie fericita.Cum sa-l recuceresc?
8 comentarii
0
06-07-2015, ora 12:29
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna ziua,
ne descri aici in cateva randuri suferinta ta. E trist ca s-a ajuns in acest punct, insa de multe ori nu trebuie sa faci tu ceva ca sa-l recuceresti. Pt ca tot de multe ori, partenerul nu cauta in exterior ceea ce nu gaseste acasa, cum se vehiculeaza. Adica nu conteaza DOAR cum arati si ce faci tu ca partenera, pt ca el sa-ti fie alaturi forever. Sunt multi alti factori ce aduc oamenii in relatie, dar tot atat de multi cei care ii despart. Intr-o relatie sunt 2 si fiecare vine cu nevoi. Iar daca acele goluri/nevoi nu se umplu de la inceputul relatiei, ele pot reveni chiar si dupa ani, cerand sa fie satisfacute. Si nu cred sa existe relatie in care sa se umple acele nevoi 100% de la inceput si sa dureze o vesnicie, pt ca noi oamenii suntem atat de complicati, incat nu exista retete ale casniciei/relatiei perfecte.
Recomandarea mea este sa cautati un psihoterapeut. Vorbiti si cu sotul, caruia ii puteti adresa invitatia de a mai da o sansa casniciei, sau macar de a lamuri lucrurile. Pt ca indiferent de valorile lui, nu poti ramane intr-o familie doar pt copii. El poate fi intr-o stare ambivalenta in acest moment, dar si dvs aveti dreptul sa clarificati lucruri. Poate fi exact asa cum a declarat, iar asta e dureros de primit pt oricine. De aceea, va pot spune ca indiferent de raspunsul sotului, macar dvs sa consultati un psihoterapeut.
0
06-07-2015, ora 12:40
brunetica29
Nu este medic/terapeut
brunetica29
Mă gândesc intr-una ca mi-a zis ca o iubeşte şi ca e fericit...Când a apărut primul nostru copil nu i-am mai oferit atenţie şi el zice "s-a întâmplat sa o găsească în alta parte ".Si acum la al2lea la fel S-a întâmplat sa găsească la lucru o puştoaică de 23 de ani - el 33.Nu vrea sa mergem la psiholog, momentan e îndrăgostit şi nu mai vrea sa ne deie noua nici o şansă. Mi-a spus ca certurile minore dintre noi ne-a măcinat casnicia şi nu crede că eu mă pot schimba.
0
06-07-2015, ora 12:42
brunetica29
Nu este medic/terapeut
brunetica29
Mi-a propus sa ne creştem copii şi vedem pe parcurs ce se întâmplă...
0
06-07-2015, ora 13:54
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Bun, inteleg ca el nu merge la psiholog, pt ca aparent, problema e la tine "nu crede ca eu ma pot schimba", dar tu poti sa te intrebi daca o astfel de relatie iti este avantajoasa pe termen lung, nu scurt. Nimeni nu poate gandi si hotari in locul tau. Iar teoria asta cu "ceilalti sunt de vina, in niciun caz eu" - arata probleme legate de personalitate (a celui care afirma). E f putin probabil ca sotul sa schimbe ceva in gandire, chiar si cu ajutorul unui specialist - dar cum nu-l cauta e mai mult ca evident ca el nu considera ca are ceva de schimbat = ca si el are o problema de rezolvat. Inteleg ca sotul a venit cu o propunere, din care reiese ambivalenta de care vorbeam mai devreme. Cand vrei ceva cu ardoare, il vrei si gata, dar el nu arata decat nesiguranta si teama de a alege. E si mult mai confortabil sa nu-ti asumi nimic in fata cuiva si sa pui pe umerii copiilor aceasta responsabilitate: cumva, "nu ii las fara tata, iar ei mai tarziu imi vor multumi pt asta" - de fapt, nimic nu va poate garanta asta. Nu stiu daca si sotul are o astfel de abordare, insa e f des intalnita in problemele de cuplu/familie.
Copiii nu trebuie bagati la mijloc intr-o relatie. Ei nu pot decide pt nimeni, iar singurii responsabili pt decizii sunteti voi adultii. De multe ori, copiii accepta mai usor decat adultii o separare/divort daca adultii stiu sa le explice cum stau lucrurile, fara acuze de o parte sau alta. Ce e intre parinti, ramane intre parinti si punct - copiii nu au nevoie de astfel de detalii si nici de relatii de suprafata, pt ca pe masura ce cresc, ei pot simti cand ceva e fals. De aceea, intrebati-va in cata vreme ei vor incepe sa puna intrebari si ce le veti raspunde. Dar as vrea ca dvs sa va ganditi intai la propria persoana, pt ca prima afectata de acest conflict, dvs sunteti. Indiferent de ce veti alege (sa ramaneti sau nu in relatie), va trebui sa analizati ce castigati si ce pierdeti alegand.
Deci, singura care poate decide ce si cat sa duca mai departe sunteti dvs.
Daca va e f greu, apelati la un specialist.
Toate cele bune!
0
06-07-2015, ora 14:47
brunetica29
Nu este medic/terapeut
brunetica29
Mulţumesc pentru răspunsuri. Deocamdată am ales sa rămân şi sa-mi fac ordine în gânduri şi sa văd pe ce drum sa o iau, cu sau fără el..
0
07-07-2015, ora 01:05
Psiholog Ionela Rosu
Identitate neconfirmată
Psiholog Ionela Rosu
Relatiile extraconjugale pot aparea mai ales cand fundatia relatiei este subreda...si aici ma refer la baza de prietenie, de afectiune, apropiere si intimitate. Control 100 % aveti doar in interiorul granitelor dumneavoastra, asadar nu puteti lua decizia in locul partenerului. Si intr-adevar nu puteti sa-l schimbati, dar il puteti inspira aducand dumneavoastra niste schimbari pozitive. Va incurajez sa descoperiti daca relatia voastra mai are resurse si daca da, sa va refaceti angajamentul unul fata de altul. Iar daca nu, sa va canalizati energia pentru a va descoperi si a avea grija mai mult de propria persoana, de a va dezvolta individualitatea, de a deveni cel mai bun om care puteti fi. Curaj!
0
07-07-2015, ora 08:12
brunetica29
Nu este medic/terapeut
brunetica29
Mulţumesc pentru încurajare, asta îmi doresc sa fiu un om mai bun, o soţie Bună si o mama la fel de bună.Stiu ca pot sa fac asta pentru casnicia noastră.Sper sa observe schimbarea mea şi sa revină acasă.
0
03-08-2015, ora 14:51
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Spui bine ca trebuie sa vezi pe ce drum o sa o iei "cu el sau fara el". Fiecare varianta are avantaje si dezavantaje si oricat de greu iti e acum, in decizia luata esential e sa-ti pastrezi cat mai mult cu putinta obiectivitatea. Aici ar putea sa te sprijine sesiunile de psihoterapie.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul