Cum sa-mi aduc sotul inapoi

02-10-2010
mari1985888
Nu este medic/terapeut
mari1985888
Buna, sunt Marisi am nevoie de sfaturi si ajutor.Sunt casatorita de 6 ani si impreuna de 9 ani avem o fetita de 6 ani iar sotul ne-a parasit, a plecat de acasa acum 1 luna si jumatate a intentat divort.
Fetita era lumina ochilor lui, o iubea enorm, acum eu nu stiu ce sa cred nu-l mai recunosc este un alt om, nu-l mai intereseaza nimic nici copil nici parinti lui nici prieteni comuni. Acum spune ca are pe cineva. Ce mai pot face sa-l trezesc la realitate cred ca a facut o depresie.

Multumesc
7 comentarii
0
02-10-2010, ora 19:15
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Pai ce depresie sa aiba?!A spus clar si raspicat care este adevaratul motiv.Chestia este ca daca acea persoana i-a luat atat de tare mintile incat sa-si paraseasca familia si prietenii, inseamna ca nu prea mai ai pt ce sa lupti si nici sanse sa il aduci inapoi...
0
02-10-2010, ora 21:45
mari1985888
Nu este medic/terapeut
mari1985888
problema este ca el nu are pe nimeni, doar spune el, deoarece el arata foarte rau si din punct de vedere fizic.
0
03-10-2010, ora 09:07
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
De unde stii sigur ca nu are pe cineva? Faptul ca arata rau inseamna ca se intampla ceva cu el, nu de bine oricum...Pe acasa mai trece?
0
03-10-2010, ora 09:41
mari1985888
Nu este medic/terapeut
mari1985888
pentru ca am fost cu copilul acolo unde sta el acum, problema este ca el pana sa ma intalneasca pe mine a mai fost casatorit si mai are un baiat iar fosta nevasta a inebunit dupa ce a nascut are schizofrenie, iar el ia spus nasei noastre ca el ma vede ca fiind fosta adica ca sunt nebuna, si nu pot sa inteleg cum un om echilibrat si familist convins cum era poate sa se poarte acum in halul asta adica lasand copii de izbeliste si nu-l mai intereseaza nimic.
0
03-10-2010, ora 19:16
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Da, este tare ciudat intr-adevar...Pai mergi si vorbeste cu un specialist, sa te indrume intr-un fel, pt ca este pacat sa se destrame familia!
0
04-10-2010, ora 18:33
mari1985888
Nu este medic/terapeut
mari1985888
multumesc pentru sfaturi, o sa merg la un specialist.
0
08-03-2011, ora 11:38
Clariss
Nu este medic/terapeut
Clariss
Buna Mari,

In primul rand permite-mi sa iti urez La multi ani cu ocazia zilei de 8 martie, multe sanatate, fericite si rabdare sa iti dea Domnul! Problema semnalata de tine este intr-adevar dureroasa. sa traiesc cu stigma fostei sotii, greu, foarte greu.
Restabilirea relatiei dintre voi cred ca va fi realizata treptata, in prima faza cred ca trebuie sa iti ignori sotul cel putin 2 saptamani, tot in aceasta perioada trebuie sa te gandeste si sa identifici de ce sotul crede ca este schizofrenica la fel ca fost sotie... ce ai spus, ce ai gandit, cum ai actionat, ce s-a intampla de a ajuns la aceasta concluzie. In faza 2, cu o lista in minta a tuturor defectelor tale, cu tot ce se poate sa nu fi facut bine, incearca sa te apropii de el... o invitatie la masa (daca spui ca este singur si neingrijit), o plimbare in parc cu micuta, un telefon pentru o problema casnica (s-a stricat priza, curge teava, s-a spart oglinda... ) - toate aceste mici reintalnire trebuie sa fie la obiect, nu incerca sa vb despre casnicie, despre faptul ca micuta are nevoie de el, ca el are nevoie de micuta etc. Aceast faza dupa mine ar trebui sa dureze 3-4 saptamani.In acest timp, pentru ca totul sa iasa ca la carte cred ca ar trebui sa soliciti si sfatul unui psiholog (vezi ca site-ul topexperti.ro ofera consiliere psihologica online... este mai comod, deoarece nu iti lasi micuta singura si totul este considential... intra pe site si solicita ajutorul unui expert). Si ultima faza, de reapropiere, folosin calitatile tale de mama si de femeie si indrumarile psihologului trebuie sa iti faci sotul sa integela unde ii este familie, ca acolo ii este bine si impreuna este un bine pentru toti.

Sper ca sfaturile mele sa iti vina in ajutor!

Cu drag, Clariss
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul