cum sa ramin insarcinata

18-04-2010
anastasiatrocin
Nu este medic/terapeut
anastasiatrocin
buna ziua am 23 ani si am un copil de 3 anisori.incerc de 9 luni sa ramin insarcinata si in zadar.la usg mi sa spus inca inainte de prima sarcina ca am sindromul ovarelor polichistice+o erozie.Dupa nastere la o saptamina miau facut operatie findca era tesut placentar in uter.acum nu stiu care e problema erozia, operatie nereusita sau sop.spunetimi va rog ce sa fac.plus am facut trei luni tratament cu clostilbegit si degeaba.credeti ca ar trebui sa fac laserovaporizare eroziei ar putea fi ea motivul ca nu pot ramine insarcinata.multumesc mult
2 comentarii
0
19-04-2010, ora 23:31
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Erozia (noi ii spunem, de obicei, eroziune) nu are legatura prea mare cu dificultatea de a ramanea insarcinata.
2. Boala ovarelor polichistice ar putea avea legatura cu aceasta. Totusi, din cate inteleg, ati ramas insarcinata cu toata boala ovarelor polichistice. Daca s-a intamplat odata, se mai poate intampla
3. Operatia ar putea avea cu un grad de probabilitate mai mare legatura cu dificultatea de a ramanea gravida.
4. Nu mai luati clostilbegyt fara avizul medicului de familie. Se foloseste numai in cazuri de sterilitate confirmata, iar la dv nu e cazul. Reactiile adverse pot fi serioase.
0
15-08-2010, ora 20:02
bebe_ariel
Nu este medic/terapeut
bebe_ariel
Am 33 de ani, ovare micropolichistice, uter retrovers si, in urma HSG-ului, am aflat ca este si bicorn. Trompe permeabile. Doctorul care mi-a facut HSG-ul a recomandat operatie, doctorita la care am fost ulterior mi-a spus ca operatia ar distruge si bruma de sanse pe care le am de a avea o sarcina.
Nu inteleg daca aceasta conformatie anatomica este ea in sine un motiv de infertilitate.
Am facut stimulari cu clostilbegyt, apoi cu gonal F si cu monitorizare...
In 2006 aveam deficienta de progesteron si FSH marit. Dupa o serie de tratamente naturiste, duphaston si medicina traditionala chineza am izbutit sa ajung in limite normale din punct de vedere hormonal.
Si CM mi s-a reglat de la in jur de 40 de zile la in jur de 30 (28-31 de zile).
De un an nu mai iau nici un medicament, continui cu TCM, dar as dori sa gasesc un doctor in Bucuresti care sa ma consulte. Unul care sa analizeze cu atentie toate analizele mele, caruia sa nu ii explic de la zero ce probleme am de cate ori merg la consult si care sa imi castige increderea.
Pentru ca unul dintre medici imi recomandase Duphaston din ziua 15, in conditiile in care eu ovulam dupa ziua 17, daca mai ovulam!... Si abia dupa 7 luni mi-am dat seama de problema citind forumuri.
Imi monitorizez semnele fertile tot din 2006 cu fertilityfriend si, dupa ei, ovulez cam in 11 luni din 12.
Nici eu, nici sotul (30 ani) nu fumam, el bea rar cate o bere, suntem sanatosi, in afara acestor probleme de fertilitate.
El si-a facut 3 spermograme la Panait Sarbu:
- prima, in 15.02.2007, cu rezultat astenoteratospermie
- a doua, in 19.11.2007, dupa un tratament naturist si renuntarea totala la alcool, bauturi carbogazoase etc., rezultat: oligoastenoteratospermie.
- a treia, cand l-am lasat in pace sa bea ce vrea (Pepsi adica) si nu i-am mai dat nimic naturist, in 13.10.2008: normospermie.

Acum, ma gandesc ca poate exista centre de realizare a spermogramei mai bune si poate e cazul sa mai faca una. Dvs. ce ne sfatuiti?

Va rog de asemenea sa imi recomandati un medic bun in Bucuresti daca stiti sau sa imi spuneti ce e mai bine sa facem...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul