Cum să-ți alegi psihanalistul?

21-01-2018
EverDark
Nu este medic/terapeut
EverDark
Se pare că psihoterapia cognitiv-comportamentală nu e alegerea potrivită pentru mine și mi-aș dori tare mult să găsesc un psihanalist pentru a reuși să-mi rezolv problemele. Sunt într-o situație destul de gravă, iar asta din cauza traumelor care au început încă din primii ani de viață. Întrebarea este cum pot găsi un psihanalist? Pentru că doar căutând pe Google acest cuvânt nu am ajuns nicăieri. Din ce înțeleg, nu toți psihoterapeuții sunt psihanaliști. Ce cuvinte cheie să urmăresc? Cum se numesc studiile de psihanaliză în CV-ul unui psihoterapeut? Mulțumesc anticipat!
4 comentarii
0
22-01-2018, ora 00:21
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara, sunt singurul psihanalist de pe aici, asa incat, daca doriti putem sta de vorba. Exista si varianta de a cauta pe internet la: ------------*

(*modificat de admin)
1
09-03-2018, ora 15:40
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Buna ziua! Ai putea ca la sedintele urmate de tine, sa fii directa si sa l intrebi pe terapeut, care cunoaste psihicul uman, cam ce solutii ar gasi el la probleme tale, in mod direct.
Ii poti pune o serie de intrebari, pe care ti le pui tie, fara a avea un raspuns si sa gasiti rezolvarea impreuna.
S ar putea ca terapeutului sa nu i placa ideea, nefiind obisnuit sa lucreze asa.
Exista specialisti care abordeaza cazurile prin terapie focusata pe solutii.
Parerea mea, ca studenta la medicina, este sa te axezi mai mult pe psihologie decat pe psihiatrie, deoarece, parerea mea si a unor medici psihiatrii globali, este ca medicatia ar trebui recomandata doar celor cu probleme neuro, care nu pot sa urmeze psihoterapie, din cauza propriilor deficiente cognitive sau, in cel mai rau caz, sa se apeleze la medicatie in cazul celor cu cancere terminale sau boli rare.
Bolile psihice nu au cauze biologice cunoscute cu exactitate la ora actuala, deci si medicatie este nesigura. Cei care recomanda consumul de psihotrope, sunt chiar cei care se drogheaza sau sunt nevoiti sa si administreze medicamente, fiind fie obligati de stat, in urma unor neintelegeri, fie au o lipsa de incredere personala.
Bineinteles ca asta este credinta mea si a unor oameni, exista si alte puncte de vedere, daca doresti sa apelezi la un psihiatru, este total alegerea ta.
0
17-03-2018, ora 20:56
alexa198
Nu este medic/terapeut
alexa198
Salut,

lista cu psihanalistii avizati o gasesti pe www.srdp.ro
1
20-03-2018, ora 11:15
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Exista multe forme de psihoterapie, insa cel mai important e felul in care abordeaza terapeutul problema. Unii psihoterapeuti sunt mai orientati catre zona de emotii, catre starea de spirit, altii catre ganduri sau catre comportamente. Unele psihoterapii sunt mai orientate catre individ. Altele catre psihologia sociala si catre modul in care persoana interactioneaza cu mediul inconjurator. Unele psihoterapii sunt mai orientate catre trecut, catre ceea ce s-a intamplat in perioada timpurie a vietii…cum e si psihanaliza. Alte terapii sunt mai degraba ancorate in prezent.

Ca psihoterapeut de orientare sistemica, eu unul prefer o abordare psihologica echilibrata, care urmareste atat interactiunile cu cei din jur cat si trasaturile de personalitate individuale, ca element cheie in felul in care sunt abordate relatiile umane. Incurajez persoana sa-si caut initial rezolvarile in prezent, dar nu ezit sa explorez rolul evenimentelor timpurii in generarea circumstantelor actuale. Din punctul acesta de vedere pot spune ca realizez o ‘psihanaliza’. Dupa cum raspundea un coleg la o postare similara, « psihanaliza este ‘o analiză’ a unor procese psihice cu scopul de a investiga semnificația conținutului din subconștient care afecteaza/influențează trăirile și viața conștientă a persoanei ». Multi psihoterapeuti fac asta intr-o oarecare masura, insa in psihanaliza marea majoritatea a sesiunilor se ocupa cu acest lucru.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: