cum scap de mastita?

26-04-2017
lidia00
Nu este medic/terapeut
lidia00
Dragi mămici,
Vă scriu pentru că sper să mă ajutați cu un sfat și, în același timp, vreau să împărtășesc cu voi experiența mea, poate vă va fi de folos. Am născut acum 3 luni al doilea copil – o fetiță, Ioana, surioara pe care Matei, primul meu născut, și-o dorea atât de mult. Sunt o adeptă a alăptării la sân și am susținerea totală a soțului meu, astfel că micuța noastră a avut parte de la bun început de laptele matern. Din păcate însă, la scurt timp după ce a început să sugă, m-am procopsit cu o mastită – poate că unele dintre voi știu despre ce vorbesc... Mie mi-a afectat sânul drept – mă durea îngrozitor, se inflamase și, colac peste pupăză, m-am pomenit cu frisoane și temperatură de 38 grade. Inițial nu mi-am dat seama despre ce poate fi vorba, apoi am aflat de la mama, care o pățise cu mine...
Din păcate, n-am mers la medic și am preferat să mă tratez acasă, cu antibiotic... Mare greșeală! Deși durerile m-au lăsat după câteva zile, în tot acest timp cea mică s-a dat complet peste cap: refuza să mănânce și se deranja mereu la stomăcel... Vreo 5 zile am trăit un adevărat coșmar, apoi lucrurile s-au liniștit – într-un final, antibioticul și-a făcut efectul. Până acum 2 zile, când am retrăit cu groază aceleași simptome Sunt sigură că mastita a recidivat și vă mărturisesc sincer că mă lasă nervii și îmi vine să renunț la alăptare. Sunt hotărâtă să merg la doctor de data asta, mi-am făcut și programare – dar mai înainte mă gândeam să vă întreb și pe voi, mămici cu experiență: stiți dacă există altă variantă de tratament? Tare nu aș vrea să iau din nou antibiotic!
Mulțumesc din suflet, sper să auzim numai de bine
2 comentarii
1
01-06-2017, ora 08:48
lidia00
Nu este medic/terapeut
lidia00
Buna din nou,

Am revenit cu vesti. Am rezolvat problema si ma gandeam ca poate ar mai fi persoane care ar avea nevoie sa stie cum pot scapa de mastita fara antibiotic.

Va povestesc pe scurt prin ce am trecut in ultimele saptamani: starea mea s-a agravat, simptomele erau mai mult decat suparatoare si chiar si pentru Ioana situatia a devenit urata : antibioticul ce l-am luat a trecut in lapte si i-a schimbat gustul si ii era rau.
Am reusit sa vorbesc cu un medic. Am fost certata ca am luat antibiotic de capul meu si ca, evident nu am venit sa cer o varianta cu sau fara antibiotic.
Medicul mi-a dat o alternativă 100% naturală pentru tratarea mastitei – -------*,
nu mi-a venit să cred că durerile și inflamația au dispărut după doar câteva ore, nicidecum zile cu se intampla nu demult de la antibiotic!! Totul a revenit la normal, iar micuța mea Ioana e vioaie si dornica sa pape de la san !
Stiu ca de sfaturi nu ducem lipsa niciuna, dar ce pot sa va recomand este sa nu amanati tratamentul nicio zi asteptand sa va treaca mastita, iar cand va tratati nu luati de capul vostru faraa medic. Bebelul vostru are nevoie de voi zi de zi!

Sa ne auzim cu bine fetelor!

Lidia

(*modificat de admin)
0
18-06-2021, ora 17:39
Adriana5
Nu este medic/terapeut
Adriana5
Buna, ce fel de tratament ti-a recomandat medicul ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mastita - infecția sânului
  •