cum se calculeaza sarcina pe saptamani? | Forumul Medical ROmedic

cum se calculeaza sarcina pe saptamani?

27-10-2011
Lydi
Nu este medic/terapeut
Lydi
Bunaziua! Va rog sa-mi spuneti care e data corecta a sarcinii... daca accesez sarcina pe saptamani nu stiu niciodata daca se calculeaza incepand cu varsta ovulatiei sau cu prima zi de la ultimul ciclu. Va multumesc!
2 comentarii
0
27-10-2011, ora 20:28
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Vă amintiţi de la fizică acea curiozitate, în care, deşi ştim că sensul curentului electric este de la minus la plus, totuşi, prin convenţie, considerăm întotdeauna că e de la plus la minus ? Ei bine, ceva asemănător este şi cu vârsta sarcinii. În mod riguros, ea ar trebui calculată de la momentul începând cu care femeia este însărcinată. Iar acest moment este fecundaţia, în mod evident. Totuşi, prin convenţie, se exprima în funcţie de prima zi a ultimului ciclu. Sunt mai multe avantaje procedând astfel, dar cel mai mare e acela că nu ştim niciodată în ce zi a avut loc fecundaţia (nu uitaţi că spermatozoizii pot aştepta 5 zile să pice vreun ovul, care nici acela nu ştim de obicei când pică). În schimb, ştim foarte bine când a fost ultima menstruaţie.

În concluzie, în afară de cazul în care se specifică clar "săptămâni de sarcină", în celelalte se consideră punctul de referinţă prima zi a ultimei menstruaţii. Deci, indiferent că se formulează precis "săptămâni de amenoree" sau implicit "săptămâni" şi atât, vom lua în considerare ultima menstruaţie.
0
18-11-2011, ora 12:44
crystina mihaela
Nu este medic/terapeut
crystina mihaela
buna am si u o intrebare, am 2 fetite si as vrea sa raman insarcinata iar dar sa fac baiat, am inteles k sunt mediici care fac un calcul si imi pot spune cum si cand sa raman insarcinat pt a avea baiat as dori sa stiu daca chir se poate sau numai prin inseminare se poate acest lucru
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sarcina săptămâna 2
  • Sarcina săptămâna 3
  • Sarcina săptămâna 4
  • Sarcina săptămâna 5
  • Sarcina săptămâna 6
  • Sarcina luna II
  • Sarcina luna III
  •