cum se iau corect anticonceptionalele?

01-08-2008
iuliaaa
Nu este medic/terapeut
iuliaaa
buna! am si eu o nelamurire. iau contraceptive Triregol de 3 luni si nu sunt sigura daca le iau corect. Prospectul zice asa: "trebuie luat un drajeu zilnic incepand cu prima zi a ciclului menstrual timp de 21 de zile consecutive. Aceasta perioada trebuie urmata de un interval de 7 zile de pauza in care apare sangerarea de tip menstrual. Urmatoarele 21 drajeuri trebuie luate incepand cu a 7-a zi a intervalului in care nu se iau drajeuri. Astfel, ciclurile ulterioare incep mereu in aceeasi zi a saptamanii". Deci voi lua primul drajeu in a 7-a zi de pauza sau in a 8-a zi? initial se vorbeste de 7 zile de pauza.. apoi se mentioneaza ca se incepe administrarea incepand cu a 7-a zi a intervalului in care nu se iau drajeuri (deci ar veni 6 zile de pauza).
3 comentarii
0
01-08-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
21 de zile la rand se iau pilule (respectand ordinea indicata), iar 7 zile la rand nu se iau pilule.
Deci, daca prima pilula din prima folie ati luat-o, sa zicem, intr-o miercuri, veti incepe de fiecare data folie noua tot in zi de miercuri.
0
29-01-2009, ora 11:42
cris_sy
Nu este medic/terapeut
cris_sy
Si eu am o nelamurire. Prima oara anticonceptionalele se iau din prima zi a menstruatiei timp de 21 de zile consecutive, apoi pauza in care vine menstruatia. Asta inseamna ca prima oara cand le iei perioada ciclului menstrual sa o fie de 21 de zile? Si in luna a 2a cand le iei nu le mai iei in prima zi a menstruatiei(are ar fi in a 22a zi teoretic), ci dupa ce se termina sangerarea(in ziua 29). Asa e?
0
05-04-2009, ora 00:05
oana 2
Nu este medic/terapeut
oana 2
buna a si eu o nelamaurire de curand mi am inceput viata sexuala si pana acum nu am folosit contraceptive si as vrea sa consult un medic ce fel de anticonceptional sa folosesc nu stiu cum sa le iau va rog sa ma sfatuiti ce sa fac
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •