Cum se manifesta anxietatea? | Forumul Medical ROmedic

Cum se manifesta anxietatea?

17-11-2014
carmenik87
Nu este medic/terapeut
carmenik87
Buna ziua,
Daca este un medic sau un pacient care stie exact cum se manifesta anxietatea?Pe net sunt zeci de simptome, si nu prea stiu ce sa cred.
3 comentarii
0
17-11-2014, ora 21:24
dstf
Nu este medic/terapeut
dstf
Pai in primul rand, grija excesiva pentru un pericol care practic nu exista, este doar in inchipuirea noastra. In al doilea rand, panica. Facem atacuri de panica pentru ca ne e frica ca am putea murii, ca am avea ceva foarte grav...si aceste simptome dezvolta o fobie sociala...Pentru mai multe detalii, intra in topicul meu, pentru ca acolo am descris mai pe larg ce simt, si vezi daca te regasesti si tu :D.
0
24-11-2014, ora 09:18
Gentiananita
Identitate neconfirmată
Gentiananita
Buna ziua,

Exista mai multe tipuri de tulburari de anxietate, fiecare cu specificul sau.
Anxietatea apare atunci cand luam in calcul probabilitati (vedem un pericol in viitor).
In primul rand este foarte important sa stim ca anxietatea are o dimensiune normala, sanatoasa (anxietatea este o reacţie firească, care, până la un anumit nivel, ne ajută prin faptul că ne motivează şi ne mobilizează) si una patologica (când intensitatea ei creşte şi persista mai mult decât în condiţii normale). Altfel spus, ne referim la anxietate patologica atunci cand pericolul este fie neexistent, fie mult exagerat fata de realitate (spre exemplu, ma ingrijorez mult ca mi-as putea pierde serviciul, desi nu am nici un motiv real/obiectiv sa cred asta).
Nu imi dau seama la ce problema de anxietate va referti. Daca este vorba de anxietate generalizata, aceasta se manifesta prin: hiperactivare neurofiziologica (tensiune, incordare, agitatie, stare de neliniste), ingrijorari persistente in legatura cu multe lucruri, care sunt percepute ca fiind incontrolabile.
Daca aveti alte intrebari, va raspund cu mare placere.

Psiholog Gentiana Nita
0
01-12-2014, ora 14:03
carmenik87
Nu este medic/terapeut
carmenik87
Buna ziua Gentiana Nita,

Tot timpul cand ma durea ceva(fie burta, fie o mana, fie etc) simteam ca nu pot sa respir, ma durea capu, aveam frisoane sau fierbinteli in tot corpul. Am fost la pishiatru, si mi-a dat Seroxat+inca un medicament. Ei bine dupa ce luam aceste medicamente, nu mai puteam sa fac nimic, nu mai puteam sa gandesc limpede. Aveam o stare greu de descris. I-am povestit medicului internist, ce mi se intampla, si mi-a zis sa renunt la aceste medicamente, si ar fi bine sa merg la un psiholog, si sa incerc sa ma ajut singura:)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •