cum se numeste asemenea comportament

24-08-2010
bibicarina
Nu este medic/terapeut
bibicarina
am un prieten, care are probelem serioase.de exemplu cand greseste el acuza pe altii, cand cineva greseste ii sare in cap, jigneste pe toata lumea ca este proasta, nu este in stare sa poarte o discutie normala, este bolnav de toate cele si se tine de idiotenii cum ar fi bioenergia, se iubeste doar pe el, restul din jurul lui nu sunt importanti, doar el conteaza.nu se da da jos din pat toata ziua, iar noaptea sta la tv si se masturbeaza.se poarta urat cu toata lumea si ne face prosti.as dori sfatul unui doctor sa imi spuna daca este normal comportamentul lui si daca nu cum se cheama in termeni medicali.ca sa stiu ce am de facut cu el.multumesc
19 comentarii
0
24-08-2010, ora 15:27
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
cel mai bine lasa-l si vezi-ti de tineretea ta. imi dau si eu cu parerea
0
24-08-2010, ora 15:49
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Sunt simptome schizofrenic-like, fac parte din prodromul de schizofrenie.
As dori sa pun accentul pe stereotipia comportamentala, respectiv pierderea contactului cu realitatea din cauza cresterii cortizolului (masturbarea fiind un factor important).

De exemplu, vezi un individ care intinde mana la fiecare 3 minute si mai ia un fursec, o felie de paine sau o prajitura.
Daca-i propui sa renunte pentru cateva zile, se revolta, zice ca esti nebun.
La fel si cu gadilatul ciucurelului, de ce s-ar obisnui cineva cu acest obicei, de ce ar deveni dependent?
Sunt diverse activitati care cresc vizibil nivelul de endorfine/enkefaline, si dau DEPENDENTA, ajung sa faca parte din natura ta.
Acest lucru se intampla cand ejaculezi, in timpul episoadelor de durere fizica puternica, intr-o masura mai redusa cand stai foarte mult pe computer si eventual joci jocuri, fara sa te mai opresti.

Toate au un element comun, o rutina zilnica, o periodicitate, per total observandu-se aceasta stereotipie comportamentala insotita de uzura hipocampului, ceea ce determina cultivarea unor credinte false, alegeri gresite, compromiterea oricaror sanse de a gasi un partener, de a socializa in general.

Rejectia sociala, izolarea, genereaza si mai mult cortizol, depresie etc.
0
24-08-2010, ora 15:56
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Cateva studii stiintifice:

Asediul opioizilor alimentari
http://www.emcb.ro/article.php?story=20060726145933325
-
Conform acestei ipoteze nou formulate - ipoteza excesului de opioizi, aceste peptide opioide exogene ar perturba neurotransmisia si rolurile reglatoare normale exercitate de peptidele opioide endogene (endorfine/enkefaline). Argumentele in sprijinul acestei ipoteze sunt atat de ordin clinic, derivate din observatia ca pacientii cu astfel de tulburari neuropsihice la care se restrictioneaza consumul de alimente care contin exorfine, vor inregistra ameliorarea simptomatologiei.
-
Mai mult, odata absorbite, aceste peptide tind sa se acumuleze in organism si pot cauza reactii adverse importante, mai ales la indivizii cu o serie de afectiuni particulare (boala celiaca, autism, schizofrenie, unele forme de epilepsie). Acesti indivizi sufera de anumite deficiente genetice care ii impiedica sa scindeze in mod eficient proteinele alimentare precursoare de exorfine.(36)
-
- the Sunderland protocol - o dieta care exclude treptat sursele de cazeina si gluten din alimentatie; rezultatele apar de regula la 3 saptamani dupa intreruperea cazeinei si 3 luni dupa eliminarea glutenului din alimentatie.
0
24-08-2010, ora 16:01
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Cum poate distruge painea unii oameni !
http://alergic.wordpress.com/2009/12/09/creierul-tau-si-graul-i/

-
3. Studii clinice si cazuri concrete, demonstreaza ca glutenul este toxic pentru schizofrenicii in faza acuta şi remisă, însa doar uneori cei cu boala cronică, reacţionează la introducerea sau eliminarea lui.
4. Consecutiv rezultatelor menţionate anterior, peptidele cu activitate opioidă semnificativă au fost căutate şi localizate in digeratul enzimatic al glutenului, derivaţi de gliadină si alfa-cazeina din lapte. Aceste opioide au fost denumite exorfine.
5. Excreţia urinară a derivaţilor acestor peptide în schizofrenie este mult crescută. Unele provin se pare din gluten, cu proprietati neuroactive, incluzînd efecte tip drog.
6. Un anumit derivat din gliadină, ce în doze crescute este psihoactiv in celiachie, cauzeaza stereotipie comportamentală şi convulsii ale membrelor după injectarea intracraniană.
0
24-08-2010, ora 16:42
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Germont, imi pare rau, dar esti obsedat ! si nu-ti spun asta cu rautate, ci ca sa iei masuri (spre binele tau) (si al celor din jur)
0
24-08-2010, ora 17:54
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Un exemplu tipic: imi pune la indoiala discernamantul, contrazice realitatea. Este pur si simplu drogat, fara nici un sens figurat. Un fel de cocaina acceptata de toata lumea.

Este foarte greu sa accepti si mai ales sa pui practica astfel de teorii, fiindca nu ai cum sa intelegi ce simte altul. Nu poti cand il vezi in fata, darmite cand vezi doar un user pe un forum.

Au trecut aproape 4 luni de cand am eliminat complet glutenul si am devenit alt om. Desigur, cu omega 3 de calitate, glutamina, zinc etc.
0
24-08-2010, ora 18:07
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Germont, ai avut vreodata un vis de care erai sigur ca era real ? Daca n-ai putea sa te trezesti din acel vis cum ai putea sti diferenta dintre vis... si realitate ?
0
24-08-2010, ora 18:24
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Domnul meu, am tot felul de probleme personale, nu am timp de flecareli, sofisme, despicat firul in cinspe.
Spre deosebire de tine, am citit o geanta de carti si articole, studii stiintifice, nu piramida alimentara pentru prostime, aia e sustinuta pe considerente economice mai putin stiintifice. Furajare pentru animale.

Cu toate ca sor-mea m-a contrazis timp de 6 luni neincetat (timp in care eu m-am imbolnavit cronic), pana la urma a ajuns sa imi dea dreptate, acum tace ca porcul in papusoi. Ea, dottoresa cu 2 facultati terminate, cu diagnosticarile ei date dracu din timpu facultatii, de-i lasa pe toti masca, la mine a dat gres.

Ca sa vedeti ca nu vorbesc prostii, iata ce imi raspunde o doamna psihoteraput si nutritionist:

http://forum.romedic.ro/prod/Depresia_042370.html
CITEZ:
-
Draga Germont,

Tocmai studiam depresia si cortizolul. Comentariile tale pertinente m-au adus pe forum.
Ma intereseaza subiectul si as dori sa aprofundez. Esti singurul care stie de legatura asta majora in depresie?
Multumesc, Dana

PS sunt medic nutritionist si psihoterapeut
-
0
25-08-2010, ora 00:12
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Unu obsedat de religie, altu de piine. plm, numai redusi mintal.
0
25-08-2010, ora 09:06
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Daniel, sa stii ca exista articole pe tema dezbatuta obsedant(ce-i drept) de Germont, dar nu trebuie sa privim numai din acest punct de vedere(cum bine zici).Nu sunt redusi mintal, sunt chiar oameni cu o inteligenta peste medie, dar bolnavi...Pana la urma e si interesant ce fac ei, sunt specializati pe un anumit domeniu si-l epuizeaza, nici nu e prea lung.Eu citesc de o luna psihiatria lui Predescu, are peste 1000 de pagini si nu-i usor.Domeniul e vast si nu poate fi epuizat!Tulburarile celor de pe forum sunt si ele polimorfe, vei intalni si fanatici religiosi(eu as zice cu delir mistic) si obsedati de alimentatie(ca o solutie salvatoare, cand alte solutii nu pot fi accepatate din diverse motive) si alte categorii, cu fantomele lor.Sa-i acceptam si sa-i pretuim, asta e parerea mea si sa-i ajutam!
0
25-08-2010, ora 09:44
bibicarina
Nu este medic/terapeut
bibicarina
va multumesc pt ca a ti postat aici, eu vroiam sa stiu cum se numeste un asemena om, ca duc razboaie cu el sa inceteze cu masturbarea si imi tot zice ca sunt nebuna, ca toti fac asa se masturbeaza dar nu vor sa recunoasca.la el masturbarea este la ordinea zile, masturbarea si mancatul.vroiam sa stiu daca exista leac pt el dar pana la urma cred ca duc un razboi deja pierdut cu el.
0
25-08-2010, ora 09:49
bibicarina
Nu este medic/terapeut
bibicarina
duc razboi cu el sa inceteze cu bioenrgia ca este bolnav cu colonul si este necesar sa mearga la dr, si cand ii spun sa inceteze cu bioergia ca i se agraveaza starea de sanatate imi zice ca sunt inculta, inchisa la minte ca nu stiu nimik, ca pe el bioergia il vindeca.este genul care ii jigneste pe toti, toti suntem prosti, numai el este destept.din cate am inteles de la mama lui, inainte era omo normal, dar de canda gasito acum cativa ani pe mama lui vitrega moarta in casa, s a schimbat total.
0
25-08-2010, ora 10:32
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Bibicarina:
mai intai de toate nu ati mentionat varsta individului, daca este dezordonat, face mizerie, gateste singur.. Dar in linii mari, este ceva legat de schizofrenie.
Nu stiu in ce relatie sunteti cu el daca stiti astfel de detalii, dar a-ti putea sa-i dati un link catre topicul asta.

Pulberedestele:

Mi-ar fi rusine sa mai scriu in locul dumitale, dupa ce ai dezinformat pe topicurile alelalte (cu dieta si care mai sunt). Spre deosebire de dumneata (suferind de depresie), eu am citit asta:
-
vor inregistra ameliorarea simptomatologiei.
-
Si am testat. Ca dovada si ca acum ma simt excelent, mai normal decat m-am simtit vreodata. Ma concentrez excelent, pot sa dialoghez omeneste. Dar am incetat asediul asupra receptorilor de opioizi.
0
25-08-2010, ora 12:08
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Eu cred ca-i ceva in neregula, de ce sa-mi fie rusine?De ce sunteti atat de categoric, v-am acceptat chiar si parerile, cu rezervele impuse de educatia mea medicala, poate ca e o deficienta de-ale mele faptul ca imi spun sincer pararea, dar asa am invatat acasa!Dumneata ai citit lucruri bune, din pacate nu mi le afiseaza aici, dar le stiu din lectura celorlalte postari, dar nu cvasi adevarate si de aplicat in orice situatie.Asta este.Psihiatrie ati citit vreodata?
0
25-08-2010, ora 12:50
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
daca cineva se uita peste posturile dumitale, la prima vedere zice ca chiar ai avea ceva de spus. Insa daca te apleci mai atent, vezi totul se reduce la
"De ce nu iei un antipsihotic meserias, eh? halucinatiile nu se trateaza mancand, ai o obsesie !"
"Da, exista niste studii despre opioide, schizofrenie si depresie. Si ce daca ?", dupa care matale te scobesti in nas, invarti la flasneta ca de fapt io nu sunt bolnav, ca doar mi s-a parut, ca asta e sindromul studentului la medicina etc.
Acu o dai la intors, ca de fapt sunt bolnav, ma compatimesti, in conditiile in care in sfarsit pot sa merg la interviu absolut fara nici o retinere, sa iau un loc de munca etc. Puteam asa ceva in ultimii 10 ani? Era ceva aproape utopic !
Impreuna cu DrT si venerabilul Dr Friedman (cine prescrie medicamentele, mai putin omega 3 :) ), sunteti doar niste specimene penibile, plutind imponderabili prin viata.
Poti doar sa iti ceri scuze ca m-ai tinut de vorba.
Am citit cartea lui Aurel Romila - Psihiatrie, plus alte cateva carti si articole referitoare la schizofrenie, unele chiar le-am tiparit si legat.
-
cautati pe Google -tulburare schizo-afectiva suplimente- si vedeti ce solutii a recomandat pentru schizofrenie in doar 3 randuri, un om fara absolut nici o calificare in domeniu, in opozitie cu ce se promoveaza pe aici.
-
0
25-08-2010, ora 14:02
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Eu doar te-am acceptat, Germont, am incercat sa ma pliez pe ceea ce spuneai tu, in nici un caz nu ma apuc acum de analiza scrierilor tale, nu-i in intentia mea nici sa te tulbur, nici sa te enervez, dar sa stii ca nu e chiar cum vezi tu situatia.Ma doare si ma intristeaza ca-l numesti penibil pe dr.Friedmann-chiar mi-a recomandat la una dintre consultatii si Omega 3 si chiar am luat-, e departe de asta si, in plus, sunt oameni pe care i-a tratat si carora le-a recomandat sa lupte singuri, fara medicatie.Vezi, tu esti pornit acum impotriva lumii, refuz sa cred ca impotriva mea, nici nu ne cunoastem.Cu scuzele n-am inteles, dar trec peste asta, pana la urma fiecare cu modul lui de a reactiona.Nu stiu daca in cazul tau a fost vorba de schizofrenie, atata timp cat nu te-a evaluat un medic competent, la un moment dat.Pur si simplu n-ai acte!(Aici as fi vrut sa pun un omulet care rade).Pana la urma de ce nu ar exista o cale de legatura intre noi?Sa stii ca am avut la lucrarea de licenta Stressul psihic si viata profesionala si mi s-a parut fascinant!Plus ca nu mi-as fi permis sa recomand eu medicatie, acolo...Nici nu era cazul.
0
26-08-2010, ora 09:03
bibicarina
Nu este medic/terapeut
bibicarina
pai are 34 de ani, este prietenul meu, nu face dezordine, din contra este un maniac in privinta curateniei, nu ateste singur, ma slugareste pe mine ca el nu se da jos din pat decat rar.
0
04-09-2010, ora 19:56
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
D-ra Bibicarina, puteti sa aruncati o privire pe topicul de mai jos.
Nu conteaza ca citesti un chil jumate de psihiatrie daca nu intelegi mecanismul recompensei pe care se bazeaza omul si orice animal de fapt. Daca-i oferi conditii normale de functionare (fara droguri) sanse foarte mari sa functioneze excelent masinaria numita creier.
Asta apropo de tulburari obsesiv-compulsive...

http://forum.romedic.ro/prod/Masturbarea_creeaza_dependenta?_08338.html
0
22-11-2012, ora 19:02
op3n
Nu este medic/terapeut
op3n
Bai copii...ce prodroame, ce schizofrenii, ce aiureli spuneti acolo?!? Rica, este foarte bine ca citesti si iti dezvolti cultura de om cu lectura medicala; si asa si pentru ceilalti. Mai ia te rog cate o pauza, si mai citeste si altceva, ca nu cumva sa dezvolti vreun tipar antisocial. Si inca o chestie: fa-ti obisnuinta sa fi natural. Nu incerca sa agati lumea cu lectura pe care ai citit-o (ca asta toti pot sa o faca...toti care au intelect mediu si peste...si poate chiar mai mult, daca vrea Dumnezeu :). Deci, ca sa dati un diagnostic in privinta unei boli, mai intai trebuie sa ii stiti o parte din trecutul omului asta. Nu va apucati sa bagati mai mult in ceata saraca persoana care solicita ceva informatii...daca stiti ceva raspundeti-i, daca nu bagati coada intre picioare. Numai aiurati cu atatia termeni medicali.
Rica, tu ai aceeasi problema, de a avea dreptate in toate situatiile. Dupa cum scrii pe sus, se vede ca ai frustrari peste care incerci sa tragi o plapuma. Ai nevoie sa iesi din starea de egocentric, ca sa nu dai si de altele apoi. Si etc...pe alta data analiza psihologica. App: mecanismul recompensei? Pai daca te consideri animal (care au de fapt doar partea instinctuala fara partea de analiza si logica) atunci da...te recompensezi. Un om care e invatat sa analizeze periferic, va avea scapari multiple in atentie...si etc; timpul e scump.
Bibicarina nu ti se pot spune multe pe internet, mai ales cand comportamentul prietenului tau noi nu il vedem. Noi iti putem spune doar (daca o sa mai citesti si comentariul postat de mine) ca pentru fiecare comportament in parte al prietenului tau, exista cateva raspunsuri. Cel mai bine este sa iei legatura cu cineva de specialitate caruia sa te adresezi. Din cate povestesti, omul asta deja are tiparul bine format in minte despre 'inlaturarea' greselii. De asta iti spun ca cel mai bine(daca nu cumva ai rezolvat problema de acum 2 ani), sa vezi daca e doar psihopatie, nevoi ce le are, sau in cel mai grav caz sa fie vreun tip de delir (+ridigidate afectiva, tipica schizofrenilor). si inca ceva. Comportamentul lui NU E NORMAL! Orice ar fi, fie sa aiba prb din copilarie, mediul care a stat, fie sa fi acumulat si din timpul vietii...are nevoie de cineva care sa il vada. Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul