cum se poate afla daca un pacient sufera de parapareza spastica din nastere?

24-07-2014
Leanna
Nu este medic/terapeut
Leanna
Buna ziua, cum se poate afla daca un pacient sufera de parapareza spastica din nastere?la analize nu se vede nimic, nici la tomografie cerebrala, nici la rmn cranio cerebral, nici la encefalograma.Am inteles de la doctor ca este o problema de comunicare intre creier si picioare, de unde stie acel doctor asa ceva?avand in vedere ca analizele au iesit perfect normale, nici urma de o leziune neurologica sau cerebrala, mersul este aproape perfect, ma gandesc ca ar putea fi o problema ortopedica si nu una neurologica si sa se fi gresit
3 comentarii
0
30-07-2014, ora 20:51
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Buna-ziua! cati ani are persoana si de cand are probleme? Diagnosticul a fost pus din copilarie sau ulterior? parapareza spastica este un cumul de simptome si semen clinice, adica deficit motor (scadere de forta musculara - mai mare sau mai mica) la nivelul membrelor inferioare, cu spasticitate (tonus muscular crescut cu anumite caracteristici), cu ROT vii si alte semne care se numesc piramidale si care le depisteaza medical neurolog la examinarea clinica. Nu e nevoie de nici o investigatie pentru a pune acest diagnostic, acestea se fac pentru excluderea altor posibile diagnostic diferentiale.
0
17-08-2014, ora 16:56
Leanna
Nu este medic/terapeut
Leanna
Persoana are 16 ani, problema o are de cand s-a nascut, diagnosticul a fost pus din copilarie
0
20-08-2014, ora 21:24
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Daca a fost pus in copilarie ineamna ca atunci avea probleme cu mersul, si examinarea clinica neurologica a sugerat asa ceva. Nu stiu cum arata acum tabloul clinic, e greu de spus de la distanta, caci dvs afirmti ca mersul e normal. E posibil sa aiba anumite semne (cele de care va spuneam ca se numesc piramidale). Mergeti la un consult la neurolog (de copii) sa vedeti ce va spune. Si daca aveti dubii puteti merge si la un consult ortopedic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.