cum stiu daca are timpanul perforat

16-04-2014
ramona dolo
Nu este medic/terapeut
ramona dolo
Am fost la medicul de familie pt o raceala obisnuita cu fetita mea si printre altele i a verificat si urechile...a zis ca sunt ok...dar o dr rezidenta care era in cabinet a vrut sa vada si ea urecile...atunci cand s a uitat fetita mea a inceput sa planga spunand ca i a bagat aparatul acela prea adanc si ca a simtit ca i a capsat urechea...a plans f tare...ma gandesc ca dr aceea i a perforat timpanul...e posibil ?fetita a plans doar pe moment atunci..in rest nu are nici un alt simptom..nu o doare urechea, zice ca aude bine...asta s a intamplat ieri.ce simptome ar fi daca ar avea timpanul perforat...

multumesc
cu stima ramona
8 comentarii
0
16-04-2014, ora 20:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
NU se ajunge cu Otoscopul la timpan.
doar a atins peretele conductului auditiv care este Osos si doare la atingere
0
16-04-2014, ora 23:30
ramona dolo
Nu este medic/terapeut
ramona dolo
Multumesc domnule doctor..multa sanatate va doresc si PASTE FERICIT!!
0
17-04-2014, ora 01:07
6969
Nu este medic/terapeut
6969
Bună dimineata, am timpanul spart în urma unei lovituri, am fost la medic si peste câteva ore urmează să imi facă o intervenţie(a spus ca este simpla doar cu anestezie locală, ca sa pună o membrana acolo)însă sansele sunt mici deoarece gaura este 50-60%.Mentionez că am si o deviatie de sept, sinuzita.Ce sfat imi dati domnule doctor???
0
17-04-2014, ora 08:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pentru ca o ureche sa fie sanatoasa are nevoie de o respiratie nazala buna si de o trompa a lui eustache.. permiabila
asa ca te programezi..si operezi si deviatia de sept...
perforatia de timpan daca nu se inchide prin aceasta metoda.. exista posibilitatea unei interventii mai sofisticate.. dar dupa ce rezolvi problema cu nasul
0
17-04-2014, ora 21:54
6969
Nu este medic/terapeut
6969
Multumesc pentru răspuns domnule doctor.Am efectuat intervenţia, şi peste 18 zile-la control.Medicul care m-a operat a spus că zona este destul de vascularizata si totuşi sunt şanse de peste 50% să se refacă timpanul.Încă am dureri...mi s-a recomandat ciprinol si tador.Este Săptămâna Mare.DOAMNE AJUTĂ. să fie bine.
0
06-05-2014, ora 09:20
6969
Nu este medic/terapeut
6969
Buna ziua, domnule doctor.Am fost la control şi mi-a dat jos acel, , pansament, , (ca să vă reamintesc, am avut timpanul spart peste 50%), doamna doctor a spus că este foarte bine(s-a refăcut total)..???? si ne vedem la control peste o lună.Problema este că am rămas cu un tiuit permanent(care s- a diminuat că intensitate) si cand închid ochii un fel fe invarteala..?? Ce pot face?? Mai pot scapa vreodată de ele??? Va multumesc.
0
07-05-2014, ora 21:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
o lovitura la ureche.. este insotita si de o comotie cerebrala
necesita tratament la neurologie cu vazodilatatoare, magneziu cu vit b 6 s.a
0
09-05-2014, ora 23:49
MariaAnca1312
Nu este medic/terapeut
MariaAnca1312
Buna ziua.
Am un baietel de 3, 6 ani si de cand am inceput gradinita am avut prea multe episoade de boala. A facut 3 bronsite, iar din noiembrie 5 episoade de otita, din care unul cu timpan fiisurat punctiform. Anul trecut, pana in septembrie cand am inceput gradinita nu a facut nici o otita si nici macar o raceala banala. Iar in 2012, intre 1si pana a facut 2 ani a facut cateva adenoidite dar fara sa in se spuna ca ar trebui operat de polipi si o amigdalita, care ulterior am aflat ca era mononucleoza infectioasa.
La fiecare episod de otita am fost la orl, de regula tratamentul a fost cu antibiotic. Mentionez ca nu prezinta febra (parca o sg data) iar dna doctor spunea ca asta ar fi semn ca nu are imunitate. Nu stiu daca e asa, la alte afectiuni a avut si febra. Dna doctor spunea ca la primii mucisori el si face otita ca nu reuseste sa ii elimine.
Daca puteti sa imi spuneti ce pot face sa nu ajungem la otita de fiecare data, cum as putea sa-i desfund nasucul si ce as putea sa-i dau sa nu mai fie atat de sensibil.
Am uitat sa va spun ca in urma otitei cu timpan perforat I s-a luat secretie pt analiza si a iesit ca ar avea Stafilococ coagulozo negativ. A luat antibiotic si pt acesta dar am inteles ca destul de greu se scapa.
Posibil sa faca otita din cauza acestui Stafilococ si, daca da, cum as putea sa-l sterilizez?
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Implant din mătase pentru tratarea timpanului perforat
  •