Cum tratam paradentoza?

12-11-2010
valy_gaby94
Nu este medic/terapeut
valy_gaby94
Sotului meu (38 ani) i sa tras gingiile incat se vede distanta intre dinti la radacina. Doi dinti i-a scos cu ata, ca la copii, iar o masea a iesit singura pe jumatate, fiind dupa 22 seara, si a scos-o singur cu patentul( nu mai putea de durere). Majoritatea dintilor s-au inrosit la radacina iar in sus au capatat o culoare cenusie, si molarii ar trebui scosi. Ne-am gandit sa scoata dantura si sa puna placa( am inteles ca e mai ieftin) dar nu trebuie tratata paradentoza? Daca, dupa ce se pune placa se trag gingiile iar, atunci ar trebui alta placa, sau ce e de facut?. Cand se spala pe dinti, gingia sangereaza. Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
5 comentarii
0
12-11-2010, ora 13:43
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Odata ce sint extrasi TOTI dintii, parodontopatia NU mai exista. Parodontopatia este boala tesuturilor de sustinere ale dintilor. Dispar dintii, dispare si boala.

Gingiile oricum se retrag sub proteze, indiferent ca pacientul a avut parodontopatie sau nu, si din cind in cind acestea trebuie readaptate prin captusire. Proteze noi se fac doar daca cele vechi sint f uzate sau nu mai corespund din varii motive: estetic, functional, fracturi repetate.

Trebuie vazut si daca la sotul dvs toti dintii sint de extras. Parodontopatia se poate trata!!!!! (dar numai cu constientizarea la modul f serios a pacientului si cu reguli de igiena dentara respectate "la singe" acasa... altfel, totul va fi un esec).
0
11-12-2010, ora 10:14
myreille
Nu este medic/terapeut
myreille
Vedeti ca la Tg Mures se poate trata paradontoza la cabinetul Peterdent. Se trateaza cu laser.
Ar trebui salvati dintii care au mai ramas.
0
11-12-2010, ora 14:05
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
A NU se intelege ca laserul inlocuieste spalatul pe dinti!!!!!

Spalatul pe dinti nu poate fi inlocuit cu nimic: nici cu laser, nici cu tratamente naturiste, nici cu vaccinuri sau alte tratamente "minune"!!!!!!!!!!!
0
11-12-2010, ora 14:17
myreille
Nu este medic/terapeut
myreille
Normal ca spalatul pe dinti e sfant!!!! Stiu ca se mai recomanda si dusul bucal pentru afectiuni de genul acesta si nu numai, e bun si pt preventie. Unul fff bun pe care il am si eu se numeste Oxy Jet de la Oral B. Are 4 capete si poate fi folosit de 4 persoane. Sanatate!
0
01-02-2011, ora 20:59
valy_gaby94
Nu este medic/terapeut
valy_gaby94
Multumesc de raspunsuri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: