cum va protejati copiii daca aveti hpv?

18-05-2012
alinel-86
Nu este medic/terapeut
alinel-86
Oameni buni, sunt disperata, traiesc un cosmar, eu si sotul avem de 4 ani condiloame, am fost pe la diferiti medici si nimic, eu am scapat de la primul tratament (8 luni), timp in care ne-am trata ambii, apoi sotului i-a reaparut iar, am fost la diferiti medici, e plina toata zona genitala, eu in schimb am ceva pe limba, am fost la doctor si m-a linistit ca nu sunt condiloame, acum avem o fetita, nu mi-au aparut in sarcina nimic in zona genitala, DAR CE MA FAC CU EA???MA INGROZESTE IDEEA!!!! cum imi protejez fata de virus daca stam toti in casa????ea are numai 1 an si 4 luni, ce as putea face???eu am facut de-a lungul timpului 2 rani pe col, una dupa si una inainte de sarcina, stau cu stres mereu, iar de sot nu mai zic...este pur si simplu distrus si pe langa toate mai suntem la pamant cu banii...mi-e frica de ce e mai rau pt toti!!!!!
5 comentarii
0
18-05-2012, ora 11:14
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Din moment ce infectia nu s-a transmis la nastere, puteti sta linistita, deocamdata: boala se transmite numai prin contact sexual. Tot ce va trebui sa faca, cand va fi mare, este sa traiasca in curatie, mai precis sa nu aiba relatii sexuale in afara casatoriei sau inainte de casatorie.
0
18-05-2012, ora 12:43
danacatalina
Nu este medic/terapeut
danacatalina
Pe mine m-ati dat pe spate cu raspunsul oferit! Cum adica "sa nu aiba relatii sexuale inainte de casatorie"? Mai sunt oameni in zilele noastre care gandesc asa? Am si eu o fetita de 13 ani si nu visez sa se marite virgina. Viitorii soti trebuie sa fie compatibili inlusiv sexual...
0
18-05-2012, ora 13:16
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ceea ce ştim, deocamdată, deoarece avem dovezi ştiinţifice, este că virusul HPV se transmite veneric, chiar şi prin contact sexual "protejat" de prezervativ.
Dimpotrivă, nu ştim că viitorii soţi trebuie să fie "compatibili din punct de vedere sexual". Dealtfel, conceptul nici nu are o definire ştiinţifică.
0
18-05-2012, ora 17:57
danacatalina
Nu este medic/terapeut
danacatalina
Atunci inseamana ca rezumam sexul doar la functia de procreere si atat. Facem sex de 2, 3 ori in viata si gata!
Si sa nu-mi spui tu mie ca te-ai insurat virgin...
0
30-05-2012, ora 14:00
Diana...
Nu este medic/terapeut
Diana...
Buna ziua, sunt noua pe forum si vreau sa va povestesc prin ce am trecut cu hpv. Totul a inceput acum 2 ani si jumatate. Mi-au aparut niste condiloame in zona genitala atat in interior cat si in exterior. Pe cele din exterior le-am ars cu condilyne iar pt cele din interior am urmat un tratament de imunitate cu echinaceea si isoprinosine.In aceea perioada mi-a iesit pap ASCUS...dupa o perioada de tratament condiloamele mi-au disparut in totalitate. Am repetat papanicolau de 2 ori si am avut rezultat bun. Acum un an am ramas gravida, de teama am nascut prin cezariana, iar de curand mi-am facut Screening cancer cervical (PAP test in mediu lichid + HPV ADN) iar rezultatul la HPV este :
HPV ADN - detectie tipuri cu risc crescut +
genotipare 16, 18
LC
Real-time PCR
* HPV 16 Nedetectabil Nedetectabil
* HPV 18 Nedetectabil Nedetectabil
* Alte tipuri HPV cu risc crescut Nedetectabil Nedetectabil
Comentariu
Alte tipuri HPV ADN cu risc crescut sunt reprezentate de: 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66, 68.
Puteti sa-mi spuneti oare ce inseamna? K nu mai am deloc HPV? Sau k nu am HPV cu risc crescut? As putea sa-mi fac vaccinul? Va multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.