Curiozitate dorinta sexuala

16-10-2017
Sins
Nu este medic/terapeut
Sins
Am o curiozitate, cum se manifesta dorinta sexuala la persoanele de gen feminin?daca la persoanele de gen masculin aceasta nevoie se simte ca niste furnicaturi, fiori la regiunea sacrala, lombara si nu inceteaza decat daca nu o implinesti, la femei se manifesta lafel?
Inca o intrebare, se intensifica dorinta sexuala la femei in timpul sarcinii?si de ce?asa am citit pe acest forum si pe internet, nu stiu daca e adevarat.
3 comentarii
0
16-10-2017, ora 22:30
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
ce varsta ai Sins? esti fata sau baiat?
0
16-10-2017, ora 23:11
Sins
Nu este medic/terapeut
Sins
Am 19 ani, credeam ca este evident ca sunt baiat :), credeam.
0
17-10-2017, ora 08:35
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Am intrebat ce varsta ai, ca sa pot sa-ti raspund la intrebarea ta avand ca tema sexualitatea. Acum, ca ti-ai asumat responsabilitatea ca ai peste 18 ani, pot sa-ti raspund. In cabinetul psihologic, pentru a beneficia de psihoterapie sub 18 ani e necesar acordul ambilor parinti. (chiar daca nu e prea confortabil sa fie cerut acordul parental, beneficiile obtinute in urma discutiilor vor compensa neplacerea initiala)

Iata si motivul pentru care am intrebat daca nu esti cumva fata: Exista tinere ce nu si-au inceput viata sexuala si nici nu simt dorinta sexuala. Uneori, chiar daca isi pun intrebari daca e sau nu normal sa fie asa, le e teama sa le exprime direct..si folosesc uneori alte identitati pentru a afla raspunsuri. Cand sunt prezente astfel de anxietati, e bine sa ajunga din timp in cabinetul de psihoterapie……si nu doar sa fie indrumate spre investigatii medicale.

Dorinta sexuala nu are caracteristici unitare. Foarte multi barbati nu o sa-si descrie dorinta sexuala cum e descrisa de tine mai sus. Femeile vor caracteriza diferit felul in care simt atractia erotica la nivel subiectiv, chiar daca la nivel genital sunt adesea senzatii asemanatoare. E important de stiut ca e posibil ca femeia sa nu simta atractia erotica in mod spontan, chiar si in conditiile in care biologic e totul in regula. Exista femei la care ‘pofta vine mancand’….atractia erotica si excitarea se produc odata ce intra in ‘jocul erotic’, in preludiu. Initial simt doar disponibilitatea emotionala de interactiona sexual cu partenerul.

De ce te intereseaza ce se intampla in timpul sarcinii ? Esti student la medicina? Folosesti termeni medicali : ex sacral, lombar.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum poate fi îmbunătățit libidoul sexual feminin
  • Cum poți influența libidoul sexual? - informații dovedite științific
  • Interesul sexual la bărbați - un avantaj important pentru starea de sănătate, inclusiv riscul de moarte
  •