Curiozitate cu privire la transmiterea bolilor sexuale

09-09-2016
Rekash
Nu este medic/terapeut
Rekash
Nu stiu daca am nimerit sub forumul potrivit dar...Am un amic care de curand a practicat sex oral cu prietena lui. Acum cateva zile ne-am intalnit si la un moment dat mi-a oferit din berea lui. Ulterior, aflu de mica sa aventura cu prietena. In noaptea respectiva nu mi-am putut lua gandul de la faptul ca gura mea a atins intr-o oarecare masura, aceeasi gura care a fost folosita la satisfacerea partenerei. Acum, neavand prea multe cunostinte in aceasta sfera medicala a bolilor sexuale... Suna cam ciudat dar ar exista vreo sansa oricat de mica ca prin acea interactiune a buzelor mele cu sticla, sa fi primit vreun "parazit" in corp? Exista boli cu transmitere in acest fel? Astept raspunsuri. Multumesc in avans!
3 comentarii
1
09-09-2016, ora 09:50
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Din pacate marea majoritate a bolilor cu transmitere sexuala se transmit si in acest fel. Regula generala de transmitere a BTS-urilor este prin intermediul fluidelor corpului: sange, saliva, sperma, etc. Cu alte cuvinte, daca intrati in contact cu fluidele corpului unei persoane infectate exista riscul sa contactati boala. Riscul este mai mare sau mai mic, in functie de unele elemente dar este demn de luat in seama.
Exista si situatia, inselatoare, in care persoana infectata este asimptomatica (nu arata simptomele bolii), este cazul HPV, in care barbatii sunt doar purtatori; mai mult decat atat acest virus se ia prin simplul contact cu pielea infectata.
Sexul oral poate fi calea pentru o multime de probleme, si este asociat cu riscuri crescute de cancer de gura si de gat.
Va recomand sa aveti grija "unde puneti gura" si sa va informati temeinic despre BTS.
0
09-09-2016, ora 12:58
Rekash
Nu este medic/terapeut
Rekash
Multumesc pentru raspuns! Ar trebui sa ma ingrijorez? Ce sugerati in continuare?
0
12-09-2016, ora 18:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nimic. Daca apare vreodata vreun simptom mergeti la doctor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bolile cu transmitere sexuală la vârstnici - o povară pentru sistemele de sănătate
  •