daca am ambliopie ma pot opera cu laser?

24-10-2008
enkeli
Nu este medic/terapeut
enkeli
de la varsta de 3 ani port ochelari, in prezent am 21 de ani, diagnosticul fiind initial de hipermetropie si strabism la ochiul stang, in prezent diagnosticul e ambliopie; port ochelari cu lentile cilindrice, cyl : +2, 50, sf od: +1, 50, os: +3.intrebarea ar fi daca tehnicile de operatie cu laser se pot efectua si in cazul afectiunii mele.multumesc
3 comentarii
0
08-11-2008, ora 13:12
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Sa inteleg ca numai ochiul stang este ambliop, consecinta ambliopiei fiind strabismul ( ochiul drept nu are ambliopie???? si nu este deviat?????); oftalmologii pot trata ambliopia numai la copii, unii oftalmologi spun ca pana la varsta de 9 ani se obtin rezultate bune; in cazul tau, ochiul stang este deviat( strabism), nu se poate recupera functional, prin urmare la acest ochi nu se recomanda chirurgie refractiva; s-ar putea face chirurgie refractiva la ochiul drept care nu este ambliop si nu este deviat; ar trebui sa stii ca orice interventie chirurgicala implica riscuri, pe care ti le va spune chirurgul oftalmolog ;numai bine
0
04-12-2008, ora 17:59
madiga
Nu este medic/terapeut
madiga
buna, fica-mea in varsta de 20 ani este in aceeasi situatie are ambliopie la ochiul stg si as face orice sa se poata trata, de aceea daca ati ajuns mai departe si aveti un raspuns pozitiv va rog sa ne indrumati si pe noi.multumesc.SANATATE MULTA!
0
10-12-2008, ora 20:34
Glicheria
Nu este medic/terapeut
Glicheria
De aprox 1 luna am la ochiul drept in campul vizual niste firisoare negre ca si cand ar fi scame si ca o gelatina care mi se plimba odata cu miscarea privirii. Aceste manifestari mi-au aparut brusc intr-o dimineata cand m-am trezit si de atunci nu mi-au mai disparut. De asemenea, destul de frecvent simt durere interioara in ochiul respectiv, in tampla si deasupra sprancenei drepte precum si usturimi ale ochiului. Mentionez ca am varsta de 56 de ani si ca inainte de aparitia acestor simptome am avut o problema si m-am enervat foarte tare, pe moment nu am simtit nimic dar credeti ca este posibil sa ma fi afectat acest lucru?
Am fost la un consult oftalmologic, mi-a gasit tensiunea oculara 18 la ochiul drept si mi s-a spus ca nu sunt probleme patologice doar ca mi-au fost prescrisi ochelari pentru distanta si citit. As dori sa stiu daca exista vreun tratament pentru a mi se ameliora acuitatea vizuala si in special sa ma ajute sa imi dispara usturimea ochiului si durerea globului ocular.
Cu multumiri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ambliopia ar putea fi inversată, cu ajutorul unei noi abordări
  • „Ochiul leneș” în copilărie predispune la riscuri pentru sănătate la maturitate
  •