Daca am ovare polichistice voi avea probleme in ceea ce priveste conceperea unui copil?

26-10-2011
petro_nyk06@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
petro_nyk06@yahoo.com
pana acum un an aveam menstruatie normal...fara probleme. am descoperit un chist d 3 cm pt care am urmat un tratament cu logest...peste aprox 6 luni a disparut insa am inteles k am ovare polichistice... iar mai nou..dupa un control am inceput sa iau yasmin, dar p parcursul celor 3 luni d knd iau le iau, am din c in ce mai putin ciclu... nu inteleg pt k nu am avut niciodata probleme si nu stiu dak e normal.din c in c mai putin la mn inseamna nici macar o zi. va rog sa-mi spune-ti dak e normal si dak am ovare polichistice voi avea probleme in ceea c priveste conceperea unui copil.multumesc
6 comentarii
0
26-10-2011, ora 17:33
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Anticoncepţionalele orale monofazice, în special cele de tip yasmine, scad menstruaţia atât ca flux cât şi ca număr de zile. De fapt, este o falsă menstruaţie dată de întreruperea pilulelor, numită "sângerare de privaţie". De aceea se prescriu, de regulă, 21 de zile cu pilule şi 7 zile fără pilule, ca să vină sângerarea de privaţie şi să aibă impresia femeile că "au ciclu". Cu timpul, din cauza atrofiei uterului indusă de pilule, de multe ori această sângerare devine tot mai săracă.
Atât ovarele polichistice, cât şi abuzul de anticoncepţionale pot duce la sterilitate.
0
26-10-2011, ora 23:13
petro_nyk06@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
petro_nyk06@yahoo.com
inteleg in mare parte, insa eu intentionez sa nu mai iau anticonceptionale? credeti k imi voi reveni din acest pct de vedere si voi avea normal k pana inainte d a lua yasmine?
vreau sa merg la un medic bun... si sa vad dak ovarele sunt la fel.adik io sper sa nu mai fie cu asa multe chisturi.am vreo sansa? multumesc pt respunsuri...
0
27-10-2011, ora 21:49
Toma88
Nu este medic/terapeut
Toma88
Buna seara!Am si eu o intrebare, daca poate cineva sa-mi raspunda.
Prietena mea a urmat mai multi ani anticonceptionale Yazmin, evident cu unele pauze. Dupa o pauza de doua luni a reinceput administrarea cu trei saptamanai in urma si are arsuri in zona ficatului si cele mai deranjante sunt starile de voma care sunt aproape permanente(seara dupa administrarea anticonceptionalelor sunt mai accentuate), intrebarea mea este daca poate intrerupe administrarea acestora, avand in vedere faptul ca mai are 5 pastile de luat dar nu le mai suporta organismul, se simte tot mai rau?
Va multumesc mult!
0
29-10-2011, ora 09:28
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Desi este mereu preferabil ca anticonceptionalele sa fie intrerupte la sfarsitul unei folii, totusi ele pot fi intrerupte oricand in caz de intoleranţă: in cel mai rau caz va aparea o tulburare de ciclu, care se va regla de la sine.
1
30-10-2011, ora 00:13
Toma88
Nu este medic/terapeut
Toma88
Dar cum procedez cand vreau sa schimb anticonceptionalele? Vreau sa trec de la Yasmin la Yaz...temin folia de yasmin fac pauza de 7 zile si le pot incepe pe yaz, sau trebuie sa fac o pauza mai lunga...?
VA multumesc!
0
30-10-2011, ora 00:18
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
La schimbarea anticoncepţionalului nu este necesară o pauză mai lungă. Pauza obişnuită de 7 zile este suficientă. Mulţi recomandă chiar să se înceapă noua folie fără pauza de 7 zile.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul