Dantura copilului

25-04-2012
alina23mai
Nu este medic/terapeut
alina23mai
Buna ziua! Baietelul meu de 1 an si aproape 8 luni are doar 4 dinti. Al 5-lea se vede de 2 luni cred, dar nu-i sparge gingia. Este normal asa ceva? Doar 4 dinti la varsta lui? Cand intreb medicul de familie despre asta, mereu zambeste si spune ca nu e nimic anormal in acest caz, sa nu-mi fac griji... Mentionez ca s-a nascut la 36 sapt. cu o greutate de 2600g, iar acum are 10, 5 kg. Nu a fost niciodata grasut, in schimb, fooooaaarte vioi (a mers singur de la 9 luni jumate). Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc!
9 comentarii
0
05-05-2012, ora 23:53
diana alessia
Nu este medic/terapeut
diana alessia
i'ati administrat picaturile lunare de vigantol? poate are o lipsa de calciu (Fe). cereti si parerea unui doctor stomatolog, eventual si unui alt medic pediatru. sanatate !
0
01-07-2012, ora 15:39
nimela
Nu este medic/terapeut
nimela
Buna, si la baietelul meu i-au iesit greu dintii, primul la 9 luni, acum are 2 ani si o luna si are 11 dintisori (incl. 4 masele) si iese al 12-lea. Din cate am citit eu, cauzele pot fi si lipsa de vit. D sau Ca, dar cel mai adesea e perfect normal si e genetic.Am intrebat si mama mi-a spus ca si mie tot la 9 luni mi-a aparut primul dintisor. Nici nu stia ca e neobisnuit. Cred ca pe vremea aia nu isi faceau atatea probleme.:)

Al meu la 1 an 8 luni avea 6 dintisori si chiar atunci i-au mai iesit 2, cu chiu cu vai...

Eu zic ca nu e cazul sa ne ingrijoram, daca ei sunt sanatosi, voiosi, cresc bine si au o dezvoltare normala.
:)
0
02-07-2012, ora 14:46
alina23mai
Nu este medic/terapeut
alina23mai
multumesc pentru sfat. nu stiu ce sa spun, multe persoane imi spun ca nu e anormal asa ceva, dar baietelul meu are deja 1 an si 10 luni si abia incearca al 8-lea dinte sa iasa. il vad in gingie de vreo 2 luni cred, dar inca nu a spart. in rest, el e foaaarte energic si nu are probleme de sanatate.
0
02-07-2012, ora 15:29
nimela
Nu este medic/terapeut
nimela
Si baietelului meu ii ies greu, acum de vreo luna, o luna jumate, vad si eu un dintisor acolo si care nu a spart gingia... Cred ca o sa ii iasa in curand, pt ca de cateva zile nu prea mananca si cam asta a fost simptomul.

Este incisivul lateral de jos, si ciudat e ca incisivul lateral de pe partea cealalta i-a iesit demult, de atunci i-au iesit inca 4 masele, si dintisorul asta e inca in gingie.. Incisivi laterali, dupa carte, scrie ca ar iesi pe la 11 luni, al meu a trecut de 2 ani!

Eu cred ca este determinat genetic, pentru ca la mine a fost la fel cand eram bebe, cu dintii. De fapt, dupa cum am spus, asta am si citit, ca cel mai probabil e genetic.

cateva comentarii de pe alt forum:

"cunosc un caz care datorita unui surplus de calciu la 2 luni a aparut primul dinte si la un an avea deja toti dintii. lui david i-a aparut primul dinte la 1 an si o luna:) asa ca nu e regula.depinde de organismul fiecarui bebelus."

"Da stitit si voi ca sunt copii de 8 luni fara nici un dintisor, si, rare cazuri, nou nascut cu dintisori. "

"Iulia la aproape un an are doar 3 dinti, doi jos si unul sus! "

"Fetita prietenei mele face luna viitoare pe 9 aprilie mai exact, un an si nu are nici un dintisor."

"i s-a intamplat si nepotelului meu, la 1 an si 2 luni i-a dat primul dintisor. Sa nu se impacienteze mamica, nu este nicio problema, unora la dau mai greu primii dinti. "

"Buna, Monica!Baietelul meu are 11 luni jumate, va face 1 an pe 10 aprilie si inca nu are nici un dintisor, dar nu m-am speriat deloc, ba chiar ma bucur, doctorita noastra a zis ca o sa aiba o dantura sanatoasa daca ies mai tarziu.Roade si el tot ce prinde de la 3 luni si ii curge gurita, dar asteptam."

"Cosmin are doar 2 dinti la 11 luni si aia au iesit greu! "


Multa bucurie si dintisori sanatosi!
0
26-03-2013, ora 16:18
gazamik
Nu este medic/terapeut
gazamik
eu am un baietel de un an si 8 luni, si nu are nici un dinte! cand avea 2 luni s-a declansat o alergie foarte severa, dermatita atopica, si i s-a dat tratament cu cortizon si o doctorita a zis ca poate de la ala :| si are si parul ft rar si e si foarte pal la culoare. va rog eu sa imi spune-ti daca sufera de vreun sindrom sau e se intimpla cu el de nu e un copil normal... in rest are o atitudine de invidiat, ft vioi, istet, cuminte si haios :) ast rasp
0
27-03-2013, ora 12:28
Andreea1401
Nu este medic/terapeut
Andreea1401
Buna ziua...sunt noua aici, este prima data cand scriu si eu pe un forum.Vreau sa cer o parere celorlalte mamici...fetita mea are 1 an si 8 luni si are doar 4 dintisori(2 sus 2 jos)si doar acum cateva zile I-au iesit 2 coltisori de la 2 maselute.ati mai auzit de cazuri cand dintii ies atat atat de greu???va multumesc si astept raspunsuri!!!Sanatate multa
0
30-04-2013, ora 06:33
maraanton
Nu este medic/terapeut
maraanton
baietelului meu i-au dintisorii la 8 luni si jumatate, poate ar trebui sa discutati cu medicul copilului. sanatate multa!
0
29-10-2013, ora 13:52
ramonatamas
Nu este medic/terapeut
ramonatamas
fetita mea are 1 an si 3luni.are 6 dinti, iar primii dinti i-au iesit dupa un an.o sa-i iasa si ceilalti dinti.nu va faceti griji
0
23-01-2014, ora 08:13
gazamik
Nu este medic/terapeut
gazamik
baietelul meu are deja 2 ani si jumatate si nu are i-a crescut nici un dintisor... ;( este cv genetic... am mers la Facultatea de stomatologie si mi-a zis, o doamna mai in varsta care l-a consultat ca este riscul sa nu ii creasca niciodata, singura solutie fiind proteza pe parcursul copilariei si cand termina adolescenta, implant, sunt ft trista, e un copil atat de bun...:(
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Beneficiile alăptării asupra dentiției copiilor
  •