De 3 ani ma lupt cu niste stari ciudate... anxietate? | Forumul Medical ROmedic

De 3 ani ma lupt cu niste stari ciudate... anxietate?

12-11-2014
Roberto21
Nu este medic/terapeut
Roberto21
Buna seara, am 17 ani si de 3 ani ma lupt cu niste stari ciudate mai exact la inceput am trecut ptrintr o depresie adica nu mai voiam sa ies din casa sa nu vorbesc cu nimeni, credeam ca toti au ceva cu mine si mi vor raul, apoi am fost la psihiatru am luat tratament si mi am dar revenit dar dupa am inceput sa ma lovesc de altele adica am inceput sa gandesc negativ si pateam sa intru in niste stari proaste (in care de obicei intram dupa ce mamcam mult dar nu cred ca are vreo legatura ) in care nu mai puteam face nimic dar erau suportabile, din vara asta totul s a inrautatit adica am inceput sa mi fie rau in fiecare zi, dureri de burta, ganduri negative, valuri de caldura, frisoane, stari proaste aproape in fiecare zi ( in care daca intram dispareau celelalte stari), ma trezeam noaptea cu stari de voma dar ma linisteam, transpiratii si cam asa am ramas din vara, in fiecare zi ma lupt cu stari de rau, cu stari de voma adica mai mult impresia ca totusi pot manca si cand am starile alea, imi transpira palmele, transpir la gat, dureri de cap, ganduri negative, impresia ca am vreo boala sau ceva, si mi seinroseste fata uneori, dureri de burta..am fost la psihiatru si mi a zis ca sunt anxios mi a dat tratament cu revitasens si zoloft.. Zoloft mi a fost frica sa iau si acum iau revitasens da nu si, t mari schimbari in afara ca mi au disparut acele stari proaste in care intram..cam atat.. In rest mai sunt speriat penttu ca tot in vara m am lovit din intamplarr la cap dar a fost lovitura usoara si am ramas cu durere adica ma doare in fiecare zi da e o durere minora dar deranjanta..dar nu ma pot linistii ca asta e problema..
14 comentarii
0
13-11-2014, ora 09:53
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
@roberto: pt linistea ta, du-te si la neurolog sa te consulte. Macar asa elimini orice suspiciune ca ar fi ceva pe-acolo in urma acelei lovituri. Desi, acele simptome pe care tu le ai, indica intr-adevar anxietate. Cata vreme nu faci din mersul la tot felul de controale un obicei sau o nevoie, e ok. Toate schimbarile pe care le faci (adica faptul ca n-ai luat zoloft), spune-i-le psihiatrului, dar spune-i si cum te simti in urma acestor schimbari. Si daca simti ca nu e suficient, consulta si un psihoterapeut.
Sanatate!
0
13-11-2014, ora 11:36
Roberto21
Nu este medic/terapeut
Roberto21
Nu cred ca i de la lovitura pentru ca am aceleasi stari adica inainte cu putin timp de a ma lovi mi au aparut faza cu starea de voma si greata.. o sa ma duc la psihiatru sa vedem:), am mai observat ca atunci cand depun efort si ma agit imi vine mai repede gandurile negative si starea de rau si nu inteleg de ce..cred ca e autosugestie..multumesc frumos !
0
13-11-2014, ora 16:48
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Nu e autosugestie, e anxietate.
Si ca sa scapi de acele stari iti trebuie tratament medicamentos + psihoterapie daca iti permiti.

Succes!
0
13-11-2014, ora 17:15
Roberto21
Nu este medic/terapeut
Roberto21
Si sa inteleg ca senzatia de voma si de rau tot de la asta e?
0
13-11-2014, ora 17:27
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Asa cred, ca totul este pe fond nervos.
Pana nu incepi sa tratezi anxietatea nu ai de unde sa stii sigur.
Este foarte posibil ca dupa ce tratamentul incepe sa isi faca efectul sa treaca si starea " de voma si de rau".
0
13-11-2014, ora 19:57
Roberto21
Nu este medic/terapeut
Roberto21
am incercat cat de mult am putut sa nu ma gandesc sau sa nu mi fie rau dar tot cedez..
0
14-11-2014, ora 09:07
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
@roberto: dau mereu exemplul asta pt ca e fff eficient: ia incearca sa nu te gandesti la o portocala parfumata si zemoasa? ce-ti vine in minte? da, o portocala parfumata si zemoasa! Pt ca nu asa functioneaza gandirea: gata, nu ma mai gandesc la x lucru si-mi iese. A incerca sa nu te gandesti e o fuga de realitate, de acceptare a problemei. Asa incerci sa minimalizezi ceea ce nu e deloc neimportant. Anxietatea se trateaza, pt ca e o boala, nu o stare. Deci, mergi in continuare la psihiatru, ia tratamentul si du-te si la psihoterapeut, chiar daca se mai remit din simptome. Pt ca medicamentele lucreaza cu simptomele, dar f putin pe cauze - din acest motiv anxietatea e boala 'de cursa lunga' daca nu e tratata corespunzator. Fiind asa tanar si fara o istorie bogata de viata care sa iti incarce mintea, poti rezolva rapid anxietatea, in cateva sedinte la psihoterapeut. Doar daca esti perseverent si te implici serios. Pt ca, pana la urma, acele maxim 10-12 sedinte ar reprezenta costul pachetelor de tigari pt 2-3 luni, iar efectul psihoterapiei este incomparabil mai indelungat in timp - nu stiu daca fumezi, insa comparatia asta mi-a venit in minte acum. Deci, nu e decat o alegere pe care o poti face doar tu.
0
14-11-2014, ora 12:12
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Asa cum spuneau si colegele mele, ce simti tu este tratabil, dar e necesar sa menti legatura cu medicul ptr a evalua constant starea ta si efectele tratamentului. A face ce crezi tu potrivit in aceasta situatie este riscant fiindca nu esti stabilizat.
Fiindca nu ne scri nimic despre ocupatiile, preocuparile sau viata ta privata, decat despre simptome, ca psihoterapeut nu pot sa-ti trag nici un semnal de alarma cu privire la ce este necesar sa schimbi sau sa modifici fie in atitudine, fie in comportament, fie in relatiile tale externe.
0
14-11-2014, ora 12:19
Roberto21
Nu este medic/terapeut
Roberto21
Pai duc o viata normala adica merg la liceu, ies afara, invat, stau la pc, cant la chitara, vorbesc cu prietenii si nu beau sau fumez (sunt un tip emotiv si calm).. doar ca si acu ma simt rau si transpir incontinuu mai ales in juru gatului si mi mai vin si niste frisoane, ma simt de parca as fi bolnav..
0
14-11-2014, ora 13:05
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Si simtindu-te asa, de ce nu iei pastilutza prescrisa?
Preferi sa te chinui?!
0
14-11-2014, ora 17:27
Roberto21
Nu este medic/terapeut
Roberto21
pai am citit pe internet ca toate astea in cea mai mare parte fac mai rau... si m am mai gandit ca eu sunt si adolescent si e normal sa mai am diferite stari sau schimbari de dispozitie si sa nu mi incarc mintea cu pastile si mai incolo sa am repercursiuni
.. azi mi au venit analizele ( am facut tot ce se poate) si mi a iesit totul bine adica la magenziu de exemplu mi-a iesit chiar peste si toate foarte ok. ma gandeam sa ma duc sa mi fac pt tiroida dar nu cred ca o sa mi iasa cv rau.. si mai ales ca acum hormonii ma urmaresc :))
0
15-11-2014, ora 16:48
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Era normal sa iti iasa bine analizele pt ca suferinta ta nu este pe plan fizic, ci psihic.
Spui ca ai citit ce rau iti pot face antidepresivele dar da-mi voie sa te intreb care rau este cel mai rau: sa suferi zilnic din cauza anxietatii si sa nu poti duce o viata normala sau sa urmezi tratament si sa uiti de acele simptome, sa ai o viata ca a unui om fara anxietate dar cu pretul unor efecte secundare?
0
20-11-2014, ora 00:31
Roberto21
Nu este medic/terapeut
Roberto21
De vreo 3 zile am inceput sa ma simt indiferent si totodata lipsit de chef adica nu ma bucura nimic..dar mi a disparut si raul, ma face sa ma simt ciudat ca nu inteleg ce se intampla.. Nu mi dau seama daca remotival ul a inceput sa si faca wfectul ( o luna si cv) sau e tot pe anxios
0
20-11-2014, ora 10:55
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Daca iei numai Remotiv nu este suficient sa-ti treaca starile.
Este prea slab.
Dupa parerea mea, el merge ca adjuviant la un antidepresiv.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •