De 4 saptamani am intrat intr-un cerc vicios si nu pot sa-mi revin

09-04-2007
456tyr
Nu este medic/terapeut
456tyr
Am 23 de ani, sunt invatatoare, si de 4 saptamani am intrat intr-un cerc vicios. Cred ca am facut fara nici un motiv( probabil pe fond de oboseala) un atac de panica din senin la servici, si de atunci nu imi mai pot reveni, am stari confuze, imi vine sa plang, nu ma pot opri din plans, sunt foarte pesimista si am multe ganduri negre, chiar de sinucidere. Toate acestea ma sperie. Trebuie sa spun ca acum trei ani am fost diagnosticata cu migrena acompaniata cu aura si am facut toate analizele posibile, pe care le-am repetat acum si nu s-a gasit nici o cauza. Nu stiu daca migrenele au vreo legatura, dar de cand am facut acel atac de panica am o vedere panoramica, adica nu pot sa focalizez bine care ma sperie si ma face sa nu ma pot concentra la ce se intampla in jurul meu, parca totul este din alt film.De o saptamana iau pentru migrene Topamax, dar parca totul este mai rau si de aceea vreau sa incerc ceva pentru depresie pe baza de plante. Nu mai pot sa ma trezesc in fiecare dimineata plangand si sa zic ca nu mai pot, sa plang din 2 in doua ore, sa am stari de anxietate din senin, fara nici o cauza, si sa ma gandesc la lucruri foarte urate, sa ma ascund de prietenii mei. Va rog, daca cunoasteti un medic homeopat bun din Sibiu, sau daca ati reusit sa depasiti o depresie pruin tratament homeopat sa imi scrieti.
19 comentarii
0
05-05-2007, ora 00:00
o zi buna
Nu este medic/terapeut
o zi buna
buna ziua. in sibiu sunt mai multi medici homeopati buni. Exista filiala "homeopati fara frontiere" - Dr. Anne-Luise Lotrean şi Dr. Mioara Creteanu. De asemenea, dr. Suhastru Maria.
0
01-09-2007, ora 00:00
ioanasocatana
Nu este medic/terapeut
ioanasocatana
Buna
in cazul in care nu gasesti un medic homeopat iti pot recomanda din proprie experienta si din experienta altora medicamentul Remotiv. Contine un fel de extract de sunatoare ( hipericina) deci nu are ce sa-ti faca rau.
Multe vitamine, fructe si poate un pic de incurajare.Stiu ca viata este grea, ca sunt momente in care iti vine sa cedezi dar trebuie sa te "imbarbatezi"si sa constientizezi ca de fapt esti puternica si ca vei reusi sa treci peste aceste dificultati.
0
05-09-2007, ora 00:00
diana1981
Nu este medic/terapeut
diana1981
atacurile de panica nu se fac din senin.trebuie sa se fi intamplat ceva in viata ta care a declansat atacul, poate pur si simplu s-au adunat prea multe pe capul tau si deodata nu ai mai putut.medicamentele de orice fel te pot ajuta dar numai pe o perioada scurta.daca vrei cu adevarat sa scapi de aceste ganduri negre trebuie sa-ti dai seama ca unica persoana care te poate ajuta esti numai tu.trebuie sa te gandesti bine de la ce ar fi putut sa inceapa aceasta depresie si sa ajungi la o impacare cu acea intamplare.de cate ori simti ca o sa ai un atac de anxietate trebuie sa respiri adanc si sa-ti spui ca esti puternica si poti sa treci peste asta iar apoi incearca sa te concentrezi pe altceva.si nu uita toate frumusetile si toate bunatatile care te inconjoara;cerul albastru, soarele cald, vantul care iti adie prin par si orice amintire care te face fericita.ar fi bine daca ai avea pe cineva de incredere cu care sa poti imparti grijile si gandurile tale, daca nu, poti oricand sa-ti faci un jurnal in care sa scrii tot ce-ti trece prin cap.si nu uita sa-ti repeti mereu ca esti puternica si o sa treci peste asta.esti prea tanara ca sa fii deprimata.din nefericire vremurile pe care le traim doboara moral din ce in ce mai multi oameni netinand cont de varsta.de aceea nu trebuie sa uitam sa ne bucuram de tot ce a mai ramas frumos langa noi.iti doresc mult succes si multa incredere in tine!
0
06-04-2008, ora 00:00
flivi
Nu este medic/terapeut
flivi
buna, eu am 33 ani si anul trecut am trecut si eu prin astfel de probleme si inca nu am scapat de tot.vreau sa va spun ca iau stimuloton seara 50 si peste zi 25 de xanax, si intradevar ma simt mai bine, dar ami e groaza cand o sa termin tratamentul ca nu stiu daca o sa mai fiu ca inainte. as face si eu un tatament naturist daca gaseste cineva ceva sper sa-mi spuneti si mie.e goaznic oricum sa te trezesti dimineata nervos...si mai stiu eu cum, ;eu atunci nici copii nu-i mai suportam pe linga mine. va doresc la toti multa sanatate
0
08-10-2009, ora 14:43
SIMEX
Nu este medic/terapeut
SIMEX
Buna fetelor va rog din suflet sa imi raspundeti la intrebare cat se poate de repede! prietena mea care este si vecina...a facut o depresie..se pare k este destul de grav.rade singura...nu vb cu nimeni aseara am fost la ea si mia spus k il aude pe fostul ei iubit.k ii vb k ii pune muzica...am ramas socata...matusa ei mia spus k a duso la dr...ia dat tratamnet daca nu isi revine in 2 sapt o va interna...o tine inchisa in casa.sta singura toata ziua si toata noaptea...doar la ora 19 ma duc la ea ca vine matusa ei la ea si imi deschide sa intru la ea sa ia pastilele.aceste pastile nam apucat sa vad cum se numesc...prietena mea care imi este si vecina de bloc.nu vrea sa ia acele pastle si un sirop mia spus fata nam nimik.ei au luato razan.pe moment am crezuto.k mia luat pastiile din mana si lea aruncat pe geam pe fursi...la cateva minute am vazut radea singura imi spunea vezi k ma iubeste iaute vb cu mine a zis k vine la mine..VA ROG DIN SUFLET DACA SE POATE SA IMI SPUNA CINEVA CAT DE GRAV ESTE SI CAT DE AVANSATA ESTE BOALA EI..DACA SE VA MAI VINDECAT?.VA MULTUMESC
0
03-11-2009, ora 10:54
pacientul englez
Nu este medic/terapeut
pacientul englez
Buna tuturor, am 35 de ani si de aproximativ doi ani de zile am fost diagnosticat cu depresie, motiv pentru care am recurs la medicina aleopata si anume in primele doua luni am luat xanax si paluxetil dar efectele acestor medicamente nu au fost pe masura asteptarilor din contra aveam stari de confuzie si apatie generala nu simteam nici o emotie. In consecinta am schimbat medicamentatia si medicul bineinteles si am trecut la clopixol, ludiomil, carmapazepina si spitomin intr-o anumita concentratie stabilita de medic bineinteles care pot sa spun ca m-au ajutat si mi-au stabilit un anume echilibru interior care mi-au redat din nou increderea in mine si in fortele propri.Intre timp au aparut si efectele secundare firesti deoarece sunt cam multe, pe timp indelungat, iar singura mea speranta ar fi medicina homeopata.Am vazut diverse comentari pe acest site legate de cele doua ramuri si bolile psihice nu comentez deoarece nu sunt specialist dar cred ca fiecare are o parte de adevar si mai ales ca fiecare care are posibilitatea sa aleaga in cele din urma ce tip de tratament i se potriveste cel mai bine. Apreciez munca lui Mr. Nick si vreau sa il intreb daca ma poate ajuta in aceasta problema?sau a unor specialisti din acest domeniu al medicinei homeopate.Va rog din suflet! POATE IMI SPUNE CAREVA CE TREBUIE SA FAC IN CONTINUARE?
0
17-11-2009, ora 23:45
o zi buna
Nu este medic/terapeut
o zi buna
Mergeti la o consultatie homeopatica pentru o anamneza detaliata si un tratament in consecinta - in depresii, organismul trebuie readus la starea de echilibru si sustinut apoi doar la nevoie; iar asta nu se face cu bagheta magica, ci prin cateva scheme de tratament consecutive.
0
26-04-2010, ora 18:24
Mariuca-Marina
Nu este medic/terapeut
Mariuca-Marina
Buna ziua! Am 32 ani si in urma cu 5 ani mi s-a descoperit un bloc de ramura drept, dar nu mi s-a spus de existenta lui, doar a fost scris diagnosticul pe ecg.In urma cu un an m-am simtit rau, am consultat un alt medic si mi-a spus ca am acest bloc de ramura de care eu nu stiam, mi-au cerut un ecg mai vechi si asa am descoperit ca aveam acest bloc care nu mi-a fost adus la cunostinta. Am luat aspenter si metoprolol 3 luni dupa reteta medicului cardiolog si am inceput sa fac sport, alerg. Mi s-a explicat ce este acest bloc dar... inca nu sunt lamurita. Am palpitatii, uneori imi bate inima mai repede alteori am senzatia ca nu mai bate, am senzatia ca mi se opreste si respiratia mi se pune un nod in gat, transpir si intru in panica foarte repede. Imi poate spune cineva, va rog, o consultatie homeopatica ma poate ajuta?
0
28-04-2010, ora 00:30
o zi buna
Nu este medic/terapeut
o zi buna
Da, un tratament homeopatic va poate ajuta.
0
28-04-2010, ora 01:12
maryvaly
Nu este medic/terapeut
maryvaly
Buna seara! Sunt o mamica si va rog din suflet sa ma ajutati.De 1an de zile am observat ca fetita mea acum in varsta de 15 ani are pieptul cam bombat si la atingere, intre coaste are un os iesit mai inafara.Cand sta culcata pe o parte acel os e ascutit si alungit.Tot de atunci spatele din partea superioara e cam cocosat.O oblig sa stea dreapta,.pentru o perioada sta asa apoi revine la pozitia cocosat.Coloana ei e cam scobita, adica putin mai mult, fundul inapoi si de aceea am crezut ca aceasta e structura corpului sau.Mentionez ca fetita a facut 3 ani de dans sportiv si 2ani de tenis de camp.Nu stiu de ce nu am observat aceasta anomalie pana acum ca tot timpul am mers regulat la medici pentru diferite probleme si nici unul nu mi-a spus ca ar putea avea o deformare de coloana sau de stern.Si credeti-ma pe cuvant ca au fost foarte multi medici de stat si particulari.Acum locuiesc in Franta si am mers cu ea la medic dar doctorita mi-a spus la inceput ca nu-i nimic, ca e fata si are sani si nu se vede si nu-i nimic.Nu m-a multumit raspunsul dumneaei si am cerut niste investigatii.Luni am intalnire cu medicul ortoped.Pana atunci daca este vreun medic pe forum si-mi poate explica si mie cate ceva despre problema copilului meu si ma poate ajuta cu un sfat ii multumesc din suflet.
0
07-05-2010, ora 00:53
o zi buna
Nu este medic/terapeut
o zi buna
Probabil ca intre timp ati ajuns la medicul ortoped. Ceea ce descrieti poate fi o forma de sechele de rahitism. Prin kinetoterapie si gimnastica medicala poate fi corectata pozitia in cateva luni. De preferat sa evitati tratamentul medicamentos.
0
11-05-2010, ora 10:48
maryvaly
Nu este medic/terapeut
maryvaly
Multumesc o zi buna pentru raspuns dar nu pot sa inteleg daca e asa cum spui ca ar fi" sechele de rahitism" de ce nici un medic nu mi-a spus ca fetita mea are rahitism? Chiar nici un medic timp de 15 ani n-ar fi putut observa?Mentionez ca de 2-3 ori pe an ii faceam control medical, analize medicale nu mai vorbesc, electro-cardriograme si ecografii pentru a sti eu ca fetita mea creste sanatoasa.Nici un medic nu mi -a recomandat aceste investigatii dar eu parca eram obsedata.Si de fiecare data doctorii ma linisteau si-mi spuneau ca nu este nimic, sa ma potolesc.Dar acum, fetita a crescut si are aceasta problema care nu ma lasa sa dorm noaptea.Mentionez ca am fost la spital aici in Franta dar s-a facut o eroare si intalnirea cu doctorul ortoped era pentru 21 iunie si nu pentru 5mai.Asa ca mai am de asteptat.Intre timp caut un alt medic care ma poate primi mai repede ca aici timpul de asteptare e de 2 luni.Vreau sa mai spun ca am fost la echograf si acesta mi-a spus ca nu-i grav si se reface.Acum, mai nou fetita acuza niste dureri la acel os si alteori o tine ca in junghi.Daca cineva de pe orum imi poate da detalii mai multe si cateva sfaturi, ii multumesc.Acum sunt in asteptare si simt ca innebunesc.Fetita plange si ma intreba de ce tocmai ea are aceasta problema, de ce n-am dus-o mai devreme.Va multumesc.
0
12-05-2010, ora 02:21
o zi buna
Nu este medic/terapeut
o zi buna
Daca se poate, va rog trimiteti o fotografie cu zona in care este respectivul os.
0
12-07-2010, ora 15:54
danielanatalia
Nu este medic/terapeut
danielanatalia
Và rog, o întrebare pentru "o zi bunà" : în cazul unei nevoze anxioase cu somatizare ( ametealà) se poate trata de catre homeopatie ? daca da, va rog sa-mi recomandati un medic specialist unde m-as putea duce ( sânt din Bucuresti ). Va multumesc foarte mult ! Toate cele bune !
0
18-07-2013, ora 22:35
Dr. Alecu Gabriela
Identitate neconfirmată
Dr. Alecu Gabriela
Depresia se trateaza cu rezultate forte bune cu ajutorul tratamentului homeopat. Veti gasi mai multe detalii despre homeopatie aici: dralecugabriela.ro

Sper sa va foloseasca,
Dr. Alecu
0
01-10-2013, ora 19:30
Enalee
Nu este medic/terapeut
Enalee
Sunt si eu suferinda de depresie de ani buni deja. Cel mai trist e sa ai constiinta faptului ca, in cazul acelora care simt ca mine, ca atatia dintre voi, nu se aplica zicala cu timpul care le rezolva pe toate.. Ci dimpotriva, fara ajutor, va fi din ce in ce mai rau. De ceva vreme ma gandesc insa, ca mangaiere - de vom simti - va fi tot din partea unui suflet care a trait/traieste aceleasi stari si care deci intelege... Si astfel mi-a venit ideea constituirii unui soi de 'Depresivii Anonimi', un grupulet de oameni menit sa se sprijine reciproc, sa caute impreuna rezolvare sau pur si simplu sa-si indulceasca singuratatea cu compania altora care simt la fel ca si ei... Dar ma si tem... Gandind, nu cumva, adunarea laolalta a unor oameni pentru care gandurile optimiste sunt subiect necunoscut, sa impovareze si mai mult bietul suflet (al fiecaruia) si sa inrautateasca situatia? (ex: molipsirea de ganduri sinucigase de la cei care le au la cei care inca nu le au... Desi, marturisesc sincer, sunt foarte de acord cu contemplarea sinuciderii, pe principiul 'daca nu as fi framantat gandul sinuciderii, probabil m-as fi sinucis de mult...'). Voi ce parere aveti? Cei dintre voi mai avizati, care stiti cate ceva despre mecanismele psihicului uman, cum credeti ca ar functiona acesta intr-o astfel de situatie? Doar ca idee... De altfel, pentru cei care simt nevoia unei companii, fie ea doar virtuala, sunt de gasit pe privat...
0
20-12-2013, ora 23:36
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Depresia este o mare problema de sanatate a vietii moderne si poate avea mai multe cauze. In tratarea ei vin cele doua mari abordari medicale: medicina alopata si medicina homeopata. Tratamentele alopate au multe contraindicatii si multe efecte secundare. Tratamentele homeopate au in schimb marele avantaj ca nu au efecte secundare si nici contraindicatii. Homeopatie este ramura medicinii care sondeaza adancurile psihicului uman si de aceea consider ca este mult mai potrivita pentru a intelege de unde vine depresia, ce radacini adanci are, ce ramificatii are si o poate aborda mult mai cuprinzator. Ceea ce as vrea sa intelegeti este ca nu exista un tratament homeopat universal valabil pentru cei care se confrunta cu aceasta problema. Tratamentul homeopat este si trebuie sa fie unul individualizat, specific fiecarei persoane in parte. De aceea trebuie sa apelati la un medic homeopat cu experienta in probleme de depresie si veti avea un mare ajutor. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
02-01-2014, ora 20:27
Fredy Danciu
Nu este medic/terapeut
Fredy Danciu
Fratilor cel mai bun antidepresiv este ceaiul de sunatoare.Eu am fost in depresie si am simtit imediat efectul.Are absolut acelasi efact ca si antidepresivele numai ca nu exista efecte secundare.Incercati si nu va lasati in mreaja antidepresivelor care sunt foarte periculoase.
0
05-01-2014, ora 10:46
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Antidepresivele de sinteza au efecte secundare si pot da dependenta. Va recomand sa apelati la tratamentele homeopate, dar numai dupa o consultatie de specialitate. Cu stima dr Petre Muresan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  • Atacul de panică
  • Cum recunoști atacul de panică?
  •