de 5 ani am atacuri de panica

29-01-2012
dooly
Nu este medic/terapeut
dooly
Nu puteam sa stau singura, daca imi era rau doar de la stomac sau ma dureea capul imediat intram in panica aj direct la spital, inainte sa plec in vacanta prima oprire era la spital, nu puteam sa plec singura cu copii nicaieri, de 1 an i-au seroxat si anxiar si ma simt mai bine dar daca una din fete ( am 2 gemene de 8 ani) spune ca-i este rau in urmat sec am intrat in panica si ma ia raul nu stiu ce sa mai fac, acum dupa un an plec singura de fapt cu o prietena si fetele si nu am nimic de fapt nu sunt singura dar am depasit mom plec, conduc dar cand vine vorba de copii, de sot ma apuca raul, am stari de voma, palpitati, nici nu mai stiu prin ce trec, e grea boala asta.Va multumesc.
5 comentarii
0
29-01-2012, ora 01:01
misterioasa0000
Nu este medic/terapeut
misterioasa0000
buna ziua. de cateva zile am senzatia ca am ceva in ureche si in gat in partea stanga nu ma doare doar ca ma jeneaza iar de mai mute zile am senzatia ca am niste bale in gat, oricat ma chinui sa incit tot nu se duc, tin sa precizez ca sunt fumatoare si consum cafea si sucuri acidulate.astept un sfat de la dvs.multumesc anticipat.
0
29-01-2012, ora 12:48
Psiholog Adina Demian
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Adina Demian
Buna draga "dooly",

Imi pare rau sa aud ca de 5 ani te-ai confruntat cu astfel de simptome si cu starile de frica! Cred ca nu ti-a fost usor si ma bucur sa aud ca ele in ultimul an s-au mai diminuat!
Daca ti-ai facut investigatiile medicale si analizele ti-au iesit bune, este o probabilitate foarte mare ca simptomele tale de rau sa fie datorita anxietatii, adica sa aiba o cauza psihogena, nu fiziologica.
De obicei frica mare concomitent cu starea de voma, greata, palpitatiile, amorteli, intepaturi, senzatia de sufocare, ameteala, etc, sunt simptomele specifice starii de anxietate si starii de panica. Totodata, datorita acestor stari poate aparea si tendinta de evitare, exact cum s-a intamplat si in cazul tau.
Ai apelat la sedinte de psihoterapie pana acum?
Daca nu, iti recomand sa apelezi cu incredere si la acest tratament psihoterapeutic, in paralel cu medicatia psihiatrica.Psihoterapia cognitiv comportamentala te poate ajuta sa iti intelegi starile, sa le controlezi si sa le depasesti. Dificultatea cu care tu te confrunti se poate vindeca, daca urmezi tratamentul adecvat.
Cu caldura, Iti doresc mult succes si o zi armonioasa!
0
29-01-2012, ora 20:56
dooly
Nu este medic/terapeut
dooly
va multumesc pt sfaT am facut psihoterapie si la Bucuresti si cu o doamna rusoaica pe muzica ma simteam f. bine si sper sa ma simt in continuare
0
30-01-2012, ora 16:47
Psih.Monica ION
Identitate neconfirmată
Psih.Monica ION
Si eu va recomand psihoterapia care poate sa va schimbe stilul de viata. O terapie de profunzime cu analizarea propiei copilarii cu certitudine va v-a ajuta sa intampinati altfel sarcinile vietii, oare ce anume in copilarie v-a speriat atat de tare in cat v-ati format o convingere chiar si la nivel inconstient? E de analizat cu un specialist.
numai bine si succes
0
11-05-2012, ora 23:42
@alexutzasweet@
Nu este medic/terapeut
@alexutzasweet@
din pacate si eu ma confrunt
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: