de aproape doi ani ma lupt cu sindromul colonuliu iritabil

05-10-2007
daniela dascaleac
Nu este medic/terapeut
daniela dascaleac
buna ma numesc dana si de aproape doi ani ma lupt cu sindromul colonuliu iritabil asa am fost diagnosticata dupa mai multe analize si consultatii.Am facut tratament si da rezultat doar la inceput dupa sintomele incep sa apara iar:diaree dureri abdominale si acum mia aparut si sagerari nu stiu ce sa fac va rog ajutatima asi putea sa tin un regim anune?asi putea sa beau ceaiuri sau alte medicamente? astept raspuns multumesc
48 comentarii 12 Înainte ›
0
06-10-2007, ora 00:00
jflvibvib
Nu este medic/terapeut
jflvibvib
Iti dau eu o schema de tratament eficienta pt colonul iritabil.Numai ca avand in vedere ca ti-a aparut sange in scaun, trebuie sa te vada numaidecat un specialist(poate fi altceva decat colon iritabil)
0
18-10-2007, ora 00:00
kreatza
Nu este medic/terapeut
kreatza
buna dana asi dori si eu daca se poate mai multe detalii in ceea ce pmerci
riveste aceasta afectiune. eu sunt suspecta de boala crohn vs colon iritabil si am simptome care ma pot incadra la ambele boli.sunt atent monitorizata de un medic dar cred ca difera mult parerea unei persoane care stie simptomele pe "propria piele"...
1
19-10-2007, ora 00:00
daniela dascaleac
Nu este medic/terapeut
daniela dascaleac
buna kreatza eu nu stiu cum e boala asta crohn eu cand am fost ultima data la control am fost diagnosticata cu colon iritabil si mi sa spus ca e pe baza de stres acum nu stiu ce sa cred in ultima perioada boala mea sa agravat si nici nu mai pot merge la un dr ca nu sunt in tara la mine se manifesta asa diaree care alterneaza cu constipatie dureri de burta si in momentel cand imi vine sa merg la baie(scuza expresia) nu ma pot abtine asta ma deranzeaja cel mai tare am tot citit si am gasit ceva pe baza de ulei de catina dar eu nu pot face rost de el acum tin regim ca nu pot bea cu acid cu alcool nu put manca lactate si fructe dar sper in final sa gasesc remediu multa sanatate.
1
19-10-2007, ora 00:00
kreatza
Nu este medic/terapeut
kreatza
iti multumesc mult pentru raspuns. Cam aceleasi stari le am si eu numai ca eu nu tin un regim.initial mi s-a dat unul dar apoi am fost sfatuita de medic sa mananc normal si sa observ care alimente imi fac rau. Din fericire nu mi s-a pus ca diagnostic boala crohn(o boala incurabila pe care si-o dezvolta organismul...autoimunitatea actioneaza impotriva organismului...afecteaza tractul digestiv are aceleasi simptome ca si colonul iritabil doar ca la aceasta boala este distrus intestinul prin rani si afecteaza si organele din apropiere: inima, uter, ficat chiar si limba si cavitatea bucala.iar mortalitatea este foarte ridicata). Eu pe langa diaree si vomit foarte mult, imi tremura corpul foarte tare si ma intrebam daca tu cu acest diagnostic ai si aceste simptome. Eu am 25 ani si cam pe la 23 au aparut primele simptome care s-au agravat pe parcurs dar acum ma vede un doctor foarte bun Diculescu la spital Elias.Daca poti sa imi dai mai multe detalii despre simptome eu iti multumesc foarte mult.
0
21-10-2007, ora 00:00
daniela dascaleac
Nu este medic/terapeut
daniela dascaleac
buna nu ai de ce sami multunesti ca asa invat si eu mai multe si poate imi gasesc mai repede leacul pt boala mea eu nu vomit am avut ceva probleme cu fiarea dar am facut tratamen si am tinut regim si miam revenit atunci mai vomam dar rar de atunci sunt aproape 2 ani de cand nu mi sa mai intimplat eu ingeneral trenur cand stiu ca tre sa ies din casa si atunci sintomele se accetuiaza dar cand stau linistita ma simt bine eu acum miam cumparat ceai antistres si vreau sati spun ca ma simt mai linistita si durerile au mai disparut eu incerc toate posibilitatile sper sa gasesc ceva pina la urma asi vrea sa merg si eu la un dr dar aici nu am incredere in ei si pina vin in tara mai e mult aaa si cand am diaree beau ceai de afine de pastile singer mam saturat si mai incerc si alte posibilitati daca vrei sa ma mai intrebi ceva sa stii ca nu ma deranjez
0
23-10-2007, ora 00:00
kreatza
Nu este medic/terapeut
kreatza
Buna sa stii ca ma ajuta mult ceea ce mi-ai spus.Nici eu nu mai vomit cam de un an, initial mi s-a spus ca am probleme cu fierea dar la mine in urma tratamentului pentru fiere (chiar si homeopat) nu s-a observat nici o ameliorare, nici acum nu stiu sigur de la ce s-a reglat, cred ca de la un regim alimentar tinut (nu o perioada foarte mare) si de la niste pastilute : Debridat. In ceea ce priveste tremuratul la mine aparea brusc oricand oriunde nu era o regula si mi s-a recomandat calciu(se pare ca aveam caderi bruste de calciu, fier si magneziu) si acum sunt mult mai bine. Ultimul episod direic la mine a fost declansat de calciu lactic iar cand am oprit calciul si am baut lapte am avut aceleasi simptome ca si cand nu mai suporta organismul laptele si imi spune lucrul acesta prin diaree. Ceea ce vroiam sa te intreb este daca tu ai aceeasi reactie la produsele lactate si daca tu urmezi un regim alimentar si daca da cam ce nu ai voie. Multumesc!
1
24-10-2007, ora 00:00
daniela dascaleac
Nu este medic/terapeut
daniela dascaleac
buna eu nu pot manca lactate nici de un fel nici unt, branza, smantana etc da eu tin regim nu beau sucuri cu acid nu maninc prajeli nu pot manca fructe ca astea fermenteaza si imi fac compot si am inlocuit zaharul cu mierea de albine din fructe pot manca doar bananele imi fac ceaiuri de afine galbenele si acum miam luat ceai antistres eu gand am avut probleme cu bila am luat motilium asta e pt starile de greata si fiobinil mie mia fost prescrus debridatul pt intestin tu pt ce lai luat? aaa am uitat sati mai spun ca mie imi face rau daca beau ceva cu alcool dar mai fac cate o exceptie cand e vb de o cana cu vin fiert ma bucur ca iti sunt de ajutor poate asa incetul cu incetul ne revenim si noi ca ma scoate din satite starea asta (cand iti este lumea mai draga fuga la.) si ma si indispun nu mai am chef de nik tie ce tia zis medicul la care mergi? acum faci analize?
0
24-10-2007, ora 00:00
kreatza
Nu este medic/terapeut
kreatza
Medicul la care merg este in bucuresti la spitalul Elias(unde merg eu) si mai lucreaza si la Fundeni. Din cate stiu eu este cam cel mai bun gastroenterolog din bucuresti si se numeste DICULESCU. Eu ii sunt pacienta de un an si starea mea s-a imbunatatit foarte mult(pe o sacra de la 1 la 10 am urcat cam de la 1 la 9). In ceea ce priveste regimul eu urmam unul pentru boala crohn iar el m-a sfatuiut sa incep sa mananc aproape nornal(fara prajeli, vinete, rosii crude) si sa urmaresc ce alimente imi fac rau si am observat exact ce mi-ai spus tu atat in legatura cu fructele cat si cu alcoolul(cu lactatele la mine e ceva nou am observat cam de o sapt:cum am oprit laptele si branza s-a oprit diareea). Mie debridatul mi s-a dat in special pentru reglarea tranzitului intestinal si mi s-a spus ca imi amelioreaza si simptomele de voma ceea ce mi s-a confirmat. Este perfect adevarat ceea ce spui ca atunci cand ne e lumea mai draga organismul nostru raspunde altfel :cu rau. Sincer si eu m-am saturat de starea asta dar din cate am auzit nici colonul iritabil nu prea se trateaza complet. Eu oricum ii multumesc lui D-zeu ca am acest diagnostic(cu toate ca nu s-a pus pe hartie dar e 90%) in detrimentul celuilalt:boala crohn. Oricum multa sanate iti urez din tot sufletul.Din cate am inteles tu nu esti in tara si spuneai ca ai vrea sa te mai vada un doctor cand vii acasa, daca vrei eu iti pot da numarul de telefon de la cabinetul doctorului de care iti spuneam asta in cazul in care nu cunosti altul mai bun. In ceea ce priveste analizele mi se ia sange periodic, am facut testul pansdorf(bei bariu si din 15 in 15 min verifica pe unde a trecut si daca se observa rani cauzate de diaree) si cea mai rea a fost colonoscopia unde acum un an mi se descoperisera niste rani in ileonul terminal dar care spre bucuria mea s-au inchis si nu au mai aparut altele.Tie ce analize ti s-au dat sa le faci?
1
29-10-2007, ora 00:00
alyaly
Nu este medic/terapeut
alyaly
MA NUMESC ALINA SI VA ROG TRIMITETI NR. DE TEL AL DOCTORULUI LA ADRESA DE EMAIL-
SOTUL MEU SE CONFRUNTA SI EL CU ACEEASI PROBLEMA. MANANCA CEVA SI FUGE LA BAIE.ARE DIAREE MAI TOT TIMPUL. ANALIZELE AU IESIT F BUNE, NU I S-A SPUS CE ARE. A FOST LA MAI MULTI DOCTORI.
VA MULTUMESC.ASTEPT RASPUNS
1
30-10-2007, ora 00:00
kreatza
Nu este medic/terapeut
kreatza
Buna Alina imi pare rau pentru sotul tau dar sa stii ca daca ajungi la acest domn doctor de care vorbeam o sa ii fie mult mai bine sigur. PROFESOR DOCTOR DICULESCU Tel : 021-3161613 - direct secretariat. Acest numar este de la spitalul ELIAS. Trebuie sa suni si sa faci o programare. Deoarece doctorul lucreaza dimineata la spitalul FUNDENI nu iti va spune atunci (cand faci programarea) ora la care sa vii la cabinet. In ziua in care ai programarea trebuie sa suni din nou la acelasi numar sa confirmi ca vii in acea zi si sa iti spuna ora, iar atunci cand ajungi la spital intri la secretariat si din nou confirmi ca ai sosit. Poate ca pare cam ciudat, asa mi s-a parut si mie, dar sunt foarte multi oameni si trebuie sa tina o evidenta. Dar trebuie neaparat sa confirmi ca altfel nu te striga de pe lista. Daca mai ai alte intrebari iti raspund cu placere. Multa sanatate!
0
30-10-2007, ora 00:00
daniela dascaleac
Nu este medic/terapeut
daniela dascaleac
buna eu nu sunt din bucuresti sunt din iasi si vin in tara abia in august si aici sa merg la dr nu am incredere in ei eu am lucrat in spital aproape 3 luni sis in plop cu meseria e adevarat ca vb frumos cu tine acum cand am fost acasa miau facut un ecograf si colonoscopia si mia iesit bune analize la sange nu miau dat sa fac dar pina la urma am cerut eu ca in ultima vreme ma confruntam cu lipsa de fier ma bucur pt tine ca te simti mai bine eu ma lupt in continuare cu ea tin regim si parca e mai bine dar cand ii vine damblaua ma apuca iar am o perioada de cand sunt mai linistita si parca sa ma domesticit sincer am saturat si sunt momente parca nici nu pot sa mai lupt dar totusi sper.iti multumesc pt raspunsuri si sper sami zici ca ai ajuns la 10
0
31-10-2007, ora 00:00
jflvibvib
Nu este medic/terapeut
jflvibvib
Incercati triferment (o cauza a colonului iritabil este deficienta de enzime, iar acesta este un supliment enzimatic). Evident trebuie asociat cu dieta adecata, temporar, care include ceaiurile, evitarea lactatelor (exceptie face iaurtul care trebuie consumat in cantitati mai mari) si a fructelor si legumelor care fermenteaza.Succes!
0
10-11-2007, ora 00:00
kreatza
Nu este medic/terapeut
kreatza
Buna Daniela cred ca esti indreptatita sa nu ai incredere in medici si in sistemul medical mai ales ca ai si lucrat cu ei, si stim cu totii ca aproximativ 90% din medici lasa de dorit. Si eu sper sa ajung la 10 dar nu cred ca se poate pentru ca asta ar insemna sa dispara boala complet si din pacate asta nu se poate. Oricum eu ma simt mult mai bine si cred ca cel mai mare efect il are stare psihica in acest moment. Penru mine diagnosticul:colon iritabil, as putea spune ca, este ceea ca mi-am dorit, si asta pentru ca m-am rugat mult lui d-zeu sa nu am boala crohn, pentru ca in perioada in care eram aproape sigura ca am aceasta boala eram terminata atat psihic cat si fizic. Si eu ma mai lupt inca, cu toate simptomele care iti iau parca toate puterila dar pe mine personal ma ajuta mult doar gandul ca nu am boala crohn.Oricum daca ajuta cu ceva eu iti urez multa sanatate si mult curaj !
1
10-11-2007, ora 00:00
kreatza
Nu este medic/terapeut
kreatza
Buna jflvibvib! Nu am stiut de triferment dar stiu ca acum aproximativ 6 luni am luat o pastiluta de triferment de la mama mea si ulterior am avut scaun diareic. Poate a fost doar o coincidenta dar de atunci nu am mai luat.Mai sus scriai ceva de o schema de tratament eficienta pentru colonul iritabil ai putea sa imi dai ceva detalii?
0
11-11-2007, ora 00:00
daniela dascaleac
Nu este medic/terapeut
daniela dascaleac
buna la toti indiferent daca am sau nu incredere in dr oricum va trebui sa merg dar pina ajung va trebui sa indur ca nu te consulta nimeni daca nu ai acte o sa vad eu ce o sa fac sper sa nu fie mai rau decat acum multumesc pt tot si va doresc multa sanatate
0
12-11-2007, ora 00:00
jflvibvib
Nu este medic/terapeut
jflvibvib
buna kreatza! evident ca tratamentul incepe prin regim alimentar.trebuiesc evitate fructele si legumele crude(care fermenteaza) nu si bananele, nucile, merele rase.consuma-le fierte, in compoturi, sucuri..apoi laptele evident(se consuma cascaval si iaurt), fasole si alimentele si legumele "tari" cum ar fi piper, hrean...consuma lichide(in cazul scaunului moale-ceai de sunatoare).si incearca sa mananci si sa mergi la baie la ore fixe-pt a se echilibra reflexele digestive.+evitarea stresului+exercitii regulate.dintre medicamente, uite cum stau lucrurile:daca ai gaze, dupa mase se iau 1-2 pastile de triferment sau carbune vegetal.pt reglarea tranzitului(diaree, constipatie-indiferent) se ia inainte de mesele principale o capsula.iar daca ai o senzatie de usturime la defecatie cu scaun moale, sau in general, pe care o simti in intestin(sau ai o gastrita, sau ai aciditate in esofag) poti lua omeprazol 1 pe zi timp de 10 zile, dar mai bine sa consulti un gastroenterolog.numai bine!
0
19-11-2007, ora 00:00
danna_c
Nu este medic/terapeut
danna_c
buna! ma numesc daniela si ma confrunt cu aceeasi problema de ani de zile, de vreo 6 ani mai exact, si nu am reusit sa ii dau de cap acestei boli pana acum desi m-a distrus psihic.Eu sunt din iasi si am mers la mai multi doctori si toti mi-au spus ca am C.I. (colon iritabil) si la revedere...tine regim, ia pastilele cutare, mai incearca si cu alte medicamente..dar toate pe banii mei nu mi-au dat nici o reteta...si isncer nu am bani sa imi iau in fiecare luna pastilele care imi trebuie ma limitez si eu la cele mai ieftine.De regim nu stiu ce sa zic, incxerc sa tin si eu unul dar sunt studenta si lucrul asta ma cam impiedica sa tin un regim asa de strict pe cat as vrea.Si stresul contribuie enorm la manifestarea bolii..eu am observat ca atunci cand sunt in vacanta sau intr-un loc unde scap de rutina asta de la oras ma simt mult mai bine.Va rog dati-mi si mie un regim pe care l-ati urmat sau inca il mai urmai pt ca eu regimul il tin tot dupa ceea ce am citit pe net, mie nici un doctor nu mi-a zis exact ce sa mananc si ce nu, mi-a zis doar sa tin regim si atat.Ce medicamente sau tratament vi s-a mai prescris, sunt curioasa ca poate gasesc si eu un inlocuitor poate mai eficient decat ce iau acum.
1
24-11-2007, ora 00:00
daniela dascaleac
Nu este medic/terapeut
daniela dascaleac
buna daniela eu am ajuns la concluzia ca daca nu eliminat stresul nu o sa ne simtim bine si eu sunt in aceeasi situatie si ma simt la fel ca tine eu maninc mai mult uscat si beau ceai de afine incearca si ceaiuri antistres
1
24-11-2007, ora 00:00
kreatza
Nu este medic/terapeut
kreatza
Buna la toata lumea! Nu am mai intrat de mult pentru ca m-am simtit foarte rau si totul datorita problemelor de la munca si stresului. Multumesc mult jflvibvib pentru acel regim pentru ca nu mai stiu practic, cum sa fac sa imi reglez cat de cat tranzitul. Ce mai faci Daniela? Si eu am observat acelasi lucru ca si tine ca atunci cand sunt in concediu si sunt relaxata nu am nici o problema si parca nici nu mai sunt bolnava, practic pot sa mananc orice fara sa am probleme... dar cand sunt nervoasa orice mananc(chiar si alimentele care nu irita) simt ca imi fac rau.Dathes nici eu nu am primit un regim scris sau cat de cat exact de la medic(si am consultat mai multi medici). Mie mi-a spus medicul doar sa evit prajelile, grasimile si legumele cu seminte: vinete, rosii, etc. Ca si medicament eu iau debridat zilnic si ma ajuta f mult. Multa sanatate!
0
30-11-2007, ora 00:00
daniela dascaleac
Nu este medic/terapeut
daniela dascaleac
buna eu trec printro perioada mai dificila ca am fost racita si a trebuit sa iau antibiotice am avut o infectie in gat ma simt fara vlaga si ametita dar va trece si dupa ce imi reglasem un pic tranzitul acum am luato de la capat mai zicetemi si mie ce face voi ca eu nu mai stiu ce sa ia la mine si isi face efectul cu triferment am incercat vam pupat
0
06-12-2007, ora 00:00
kreatza
Nu este medic/terapeut
kreatza
imi pare rau ca nu te simti bine daniela. si eu am fost racita dar la mine a trecut cu fervex si tantum verde. eu nu am mai luat antibiotic de un an pentru ca am avut mari probleme cu tranzitul dar vreau sa spun ca nici un doctor nu m-a crezut sau mai bine zis au spus ca nu are nici o legetura antibioticul cu episoadele diareice dar eu stiu mai bine ce am simtit si cum am oprit antibioticul nu am mai avut probleme...in ceea ce priveste redresarea stomacului la mine are efect painea putin prajita(nu arsa), maslinele si ceaiul de sunatoare dar sincer am observat ca atunci cand declanseaza parca ar avea un program tine cel putin 3-4 zile iar cel mai mult 2-3 saptamani... eu in ultimul timp am probleme cu durerile foarte puternice de stomac (nu sunt crampe sunt dureri puternice in capul pieptului si se intampla dupa o stare de nervozitate) si imi trece doar cu distonocalm sau nu imi trece deloc...v-ati mai confruntat careva cu asa ceva ?
1
13-12-2007, ora 00:00
daniela dascaleac
Nu este medic/terapeut
daniela dascaleac
salut eu imi domesticesc durelile de stomac cu omez si ceai de sunatoare incearca si maninc mai mult usca eu acum am facut o influenta intestinala ca aici e un virus si se manifesta prin diaree voma si temperatura si tine vreo 3 zile nu pot lua nik decat astepti sa treaca si bei multe ceaiuri in prima zi eram si la munca credeam ca nu se mai termina ziua si nu era suficient ca eu aveam probleme a mai venit si asta si asa o tin eu lan cu bolile am sai scriu lui mos craciun poate in aduce 100 de g de sanatate vam pupat si multa sanatate
0
21-12-2007, ora 00:00
kreatza
Nu este medic/terapeut
kreatza
Salutare tuturor! Sper ca fiecaruia dintre noi sa ii aduca Mosul ceea ce este mai important : sanatate si daca s-ar putea mai mult de 100 g :) .Eu va urez tuturor un Craciun Fericit si La Multi Ani ! Sper ca anul viitor sa va aduca mai multe bucurii decat acesta, mai mult noroc si multa, multa sanatate ! SARBATORI FERICITE!
0
28-12-2007, ora 00:00
daniela dascaleac
Nu este medic/terapeut
daniela dascaleac
multumesc sarbatori fericite si tie si multa sanatate cum te mai simti? eu am fost aici la un medic si am vb cu el mia dat tratament si acum astept rezultate ca abia lam inceput
1
14-01-2008, ora 00:00
rely69
Nu este medic/terapeut
rely69
Buna seara tuturor si multa, multa sanatate. din pacate si eu am colon iritabil de mai multi ani. am avut perioade cand m-am simtit mai bine iar acum din nou am probleme. maine vreau sa merg la medic si pentru o eco. chiar nu stiu ce sa mai fac sunt disperata de aceasta boala. vroiam sa va intreb voi ce mai mancati ca eu cu tot regimul pe care il tin am scaune diareice, balonari, flatuenta iar de dureri nu mai zic. chiar nu este prea placut sa nu poti manca ce doresti si sa te apuce burta mai tot timpul.multumesc mult. mi-ar face placere sa mai discut si cu alte persoane care chiar stiu prin ce trec
0
22-02-2008, ora 00:00
emiliahristo
Nu este medic/terapeut
emiliahristo
Buna tuturor.Am si eu o intrebare la care sper sa primesc cat mai repede un raspuns. Care sunt simptomele colonului iritabil? Aveti cumva o jena in partea stanga sub coaste? Simtiti cumva o bolboroseara a matelor in acea zona? Iar dupa o eliminare a gazelor va simtiti mai bine?
0
08-03-2008, ora 00:00
kreatza
Nu este medic/terapeut
kreatza
buna emilia imi pare rau ca raspunsul vine asa tarziu... simptomele colonului iritabil includ in mare parte si simtomele tale. in partea stanga sub coaste, si nu numai, este intestinul gros care doare. la fel si acea "bolboroseala" a matelor si flatulenta sunt datorate in special alimentelor, unora dintre ele, dar la colon iritabil apar si scaune diareice, mucus in scaun.si la unele persoane si varsaturi.si apar in special la oboseala, stres, suparari...nu stiu daca la tine este colon iritabil este cel mai bine sa mergi la un doctor si chiar sa intri aici pe site la romedic si sa te uiti la simptomele colonului iritabil.multa sanatate!
0
10-03-2008, ora 00:00
emiliahristo
Nu este medic/terapeut
emiliahristo
multumesc pt raspuns, intre timp am facut irigoscopie si am fost diagnostica cu dolicolon sigmoid spastic. Mi s-a dat tratament si acum ma simt mai bine.
0
25-04-2008, ora 00:00
daniela dascaleac
Nu este medic/terapeut
daniela dascaleac
buna eu nu am mai avut curaj sa mai intru ma simt din ce in ce mai rau desi tin regim va doresc un paste fericit si nu in ultimul rand multa sanatate
0
02-05-2008, ora 00:00
kreatza
Nu este medic/terapeut
kreatza
Hristos a inviat! Daniela multa sanatate! Si eu sunt la fel ca tine m-am simtit si ma simt destul de rau desi tin regim.nu stiu ce s-a intamplat dar nici nu m-am putut bucura de sarbatoarea aceasta.oricum multa sanatate tuturor!
Adaugă un comentariu / răspuns
48 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nucile ar putea îmbunătăți sănătatea colonului
  • Colonoscopia virtuală 3-D ar putea include și analiza prin holograme
  • Enzimele digestive sunt de ajutor în sindromul de colon iritabil?
  • L-glutamina funcționează în sindromul de colon iritabil?
  • Sindromul intestinului iritabil a fost asociat cu o diversitate bacteriană mai scăzută în intestine
  • Tratament colon iritabil
  •